Yusuf Koç

Yusuf Koç

BANA GÖRE -1

BANA GÖRE -1

BANA GÖRE -1

 

İnsanlar arasındaki ilişkilerinizde olduğu gibi hayatınızda da "esnek" olun. İnsanların huyları ve gariplikleri vardır ve içinde bulunulan durumlar da değişik olabilir. Başarıya ulaşmış bir insan, her ne durum içinde bulunursa bulunsun uyum göstermeyi bilmeli ve dürüst olmalıdır.

 

Tutamayacağınız sözleri vermeyin. Size duyulan güvenin artmasını sağlayın. Verme ki, Sadi’nin ifadesiyle özgür ol. Çünkü medeniyet ilerledikçe, hayati ihtiyaçlar çoğalıyor ve o nispette de insani hak ve vazifeleri de beraberinde artıyor.

 

Bu yüzden verilen sözler yerine gelmediği zaman, bazen kavgaya, dostluklar ayrılığa düşebiliyor.

Yalan, aldatmak, istibdat ve tahakküm gibi meşru olmayan her vasıtaya başvurmamak en kısa ve en doğru yol sayılır. Böyle bir zamanda istikamet üzere dosdoğru olmak yine de en güzelidir.

 

Bilmelisin ki. Şartlar ve olaylar, kim olduğumuzu etkilemiş olabilir. Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz. İki kişi münakasa ediyorsa, bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez. Her problem kendi içinde bir fırsat saklar. Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır.

 

Ne kadar yakın olursa olsunlar en iyi arkadaşlar da ara sıra sizi üzebilir. Onları affetmek gerekir. Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekiyor. Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor.

 

Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez. Aşk kelimesi ne kadar çok kullanılırsa, anlam yükü o kadar azalır. Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında çizginin nereden geçtiğini bulmak zor. Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez. Gerçek aşkların da!

 

Tecrübenin kaç yaş günü partisi yaşadığınızla ilgisi yok, ne tür deneyimler yaşadığınızla var. Aile hep insanın yanında olmuyor. Akrabanız olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik değil.

 

Konuştuğunuz kimselerin adını sık sık tekrarlayın. Bir tartışmaya herkes kendine göre fikirleri ile katılır. Başkalarının farklı olmalarına izin verin (sizden daha kötü olduklarını düşünmek doğru değildir).

 

Yapıcı olmayan bir rekabete katılmayın ayrıca alışılagelmiş bayağı eleştirilerden kaçının çünkü hataları belirtmek ilişkiyi düzeltmez. Yine de yararlı olan kuşkuya da yer verin! Düşüncelerinizde her zaman ve mutlaka haklı olduğunuzu sanmak doğru değildir.

 

Başkalarına yardım etmek istediğiniz zaman kendinizi unutun. Herkesi sorunlarınızla sıkmayın, unutmayın ki onların da sorunları vardır. Bir satıcının en güzel huyu, dinlemeyi bilmektir. Hayatınız için istediğiniz her şey başkalarını da ilgilendirmelidir. Devam edecek…

 

Selam ve muhabbetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Koç Arşivi

EDEP!

30 Ocak 2017 Pazartesi 20:32
SON YAZILAR