Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Başbakan Geometri Bilmiyor

Başbakan Geometri Bilmiyor

Devlet adamlarının ülkelerinin geleceği ile ilgili kaygıları, düşünceleri, öngörüleri olmalı değil mi? Bırakın devlet adamı olmayı, en sade vatandaşın bile bir fikri olmalı. Aslında,  her konuda hem de çok fikri olan bir milletiz. Bir konuyu tartışırken “Ben Başbakan olsam” diye başlamaz mıyız konuya? Şaka bir yana da fikri olanları da taşlıyoruz nedense.

Başbakan, ülkenin yaşlandığını görmüş olacak ki, her yeni evlenen çifte “Üç çocuk yapın” tavsiyesinde bulunuyordu. Muhalefet, feministler, sosyal demokratlar, başbakana saldırdılar. Neymiş efendim. “Başbakan yatak odamıza da mı müdahale edecek, benim kaç çocuk yapacağımdan sana ne, özel hayata bu kadar da karışılmaz” gibi akla mantığa sığmayan eleştiriler yaptılar.

Oysa sadece tavsiye ediyordu. Ne yatak odanıza kamera yerleştirdi. Ne sizden doğum raporu istedi. Ne de 3 çocuk yapmayana ceza verdi.

Yani bir başbakan ülkenin yaşlanan nüfusundan kaygı duymayacak mı?

Sıkı durun. Çocuk yapma konusunda Papa da fikir beyan etti. Hem de öyle böyle değil. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, çocuk sahibi olma yerine evlerinde kedi ve köpek beslemeyi tercih eden evli çiftlere sert çıktı.

 "Evde kedi ve köpeğe sahip olmak, tüm sevgimizi onlara vermek belki daha büyük rahatlık, ancak bu evliliğin sonunda yaşlılık da var.”

Başbakana karşı çıkanlar, kös dinler gibi Papa’yı dinleyeceklerdir. Ona kimse itiraz da etmeyecektir. Papa diyorsa doğru diyordur onlara göre.

Gelelim Başbakanın geometri bilgisine.

Geometriyi de bilmesin. Ne zararı var ki? Yok tabi. Yok da insanları yanlış bilgilendiriyor.

Her ağzını açtığında Pensilvanya merkezliler için “Paraleller” tabirini kullanıyor.

Adamların yapmadıkları kalmamış. Dinlemedik insan bırakmamışlar. Üniversiteden, yargıya kadar her yere el atmışlar.

Devleti ele geçirmek için karda yürümüşler de izlerini bırakmamışlar.

Gazetelerinde ülkemizi jurnallemek için her yolu deniyorlar.

İsrail bile onlar kadar kötülük yapmamış neredeyse.

Şimdi siz bunlara “Paralel” derseniz ödüllendirmiş olursunuz.

Paye vermiş olursunuz.

Bunlar paralel, maralel değil kardeşim.

Bunlar yamuk, yamuk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR