Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başbakanım bir ricada bulunabilir miyim?

Başbakanım bir ricada bulunabilir miyim?

Bir vatandaş, her gün bu şehrin bir insanının, bir kesimin istediğini şehir adına kamuoyu ile paylaşan yerel bir gazeteci olarak bugün izninizle Sayın Başbakanımızdan bir ricada bulunmak istiyorum.

Belki bu istek yine ilk kez kamuoyu önünde yüksek sesle dile getirilmiş olacak.

“Sayın Başbakanım Allah rızası için 2 Kasım itibari ile şehri yöneten büyüklerimize bir talimat verin.

Süratle bundan sonra şehrimizde yapılacak miting, toplantı ya da gösteriler için merkez dışında ama ulaşımı kolay bir toplantı yeri yapılsın.

Konya dümdüz bir ova. Her yere ulaşabileceğimiz güzergahlar var.

Saatini denk getirebilirseniz, şehir trafiğine takılmadan Hatıp’tan Kozağaç’tan 4. Organize Sanayii bölgesine 25 dakikada gidebiliyorsunuz.

Mesela dün sabahtan itibaren şehir merkezinde trafik dört bir yandan kilitlendi.

Saat 10 civarlarında Hacı Veyiszade Camii’nin oralardaki yoğunluktan maddi hasarlı trafik kazalarını izlemeye başladık.

Cuma öncesi trafik yoğunluğu Gar bölgesinde artık kendisini hissettiriyordu.

Sadece arka arkaya gerçekleşen iki maddi hasarlı trafik kazasını seyrettik.

İnsan sizi izlemek için bu bölgeye gelirken huzurlu olmalı, mutlu olmalı heyecanlarını korumalı.

Çünkü dün bu bölgede sadece Konyalılar yoktu ki. Karaman’dan Isparta’ya bölge burada idi. Dün sizin için yarın başkası için olabilir. Ama bu iş millete hizmet anlamında gerçekten artık zamanı gelen bir çalışma halini almış durumda.    

Sayın Başbakanım bu işin çok kolay olduğuna inanıyor ve sizin de bu duruma gereken hassasiyetini gösterip talimatınızı vereceğinize güveniyoruz.       

ELİF ÖĞRETMENDEN MUSTAFA

KULU’YA ANLAMLI TEŞEKKÜR

Eğitimciler bizim her şeyimiz. İşte iki gün önce bir eğitimci hocamızdan çok güzel duygularla paylaşılmış bir güzelliğin bilgilerini alıyorduk.

Bakın Elif öğretmen özetle ne diyordu; “Abicim lisemizde salı günü okuldaki resim atölyesinin tabanı için laminant ihtiyacı oldu. Okul idaresi ‘yaptır tamam’ deyince de ben İmam Hatip’ten eski öğrencimin babası Mustafa Kulu Bey’i aradım. Kaç metre olduğunu bile sormadan, ‘Elif hocam istediğiniz ne malzemeyse gelin alın’ dedi ve hiç ücret almadı. Abicim sizin aracılığınızla Mustafa Bey gibi eğitime duyarlı insanlara teşekkür etmek istiyorum. “…

Elif Hocama Sayın Mustafa Kulu’nun şuanda Harun Akgül abimizle birlikte benim patronum olduğunu söylemedim. Tabii Mustafa abiye de durumu aktarmadım. Aktarmadım ki sürpriz olsun istedim.

Biz birbirimizi biraz daha iyi tanır ve birbirimize şans verme imkanını bulursak bu şehirde iyilerin ve iyiliklerin sayısı o kadar çok olur ki artık kötü şeyler konuşmaz onları gündeme dahi taşımayız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Akıl bilgi ile ruh sevgiyle sakinleşir.

 

NE ZAMAN DAHA İYİ ADAM OLURUZ?

Zindankale Diş Polikliniğin olduğu bölgede yasak oto park alışkanlığımızdan vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR