Uğur Özteke

Uğur Özteke

BEN SOKAK GAZETECİSİYİM

BEN SOKAK GAZETECİSİYİM

Güzel bir hafta sonu. Böyle bir gün için kötü, sıkıntılı, can sıkıp kafa karıştıracak konulara girmenin bir anlamı yok değil mi?

Tamam hadi o zaman biraz kendimizden biraz da sizlerden gelenlerle rahat bir yazı yazalım inşallah.

FENNİ FIRIN CADDESİ TRAFİĞİ

Perşembe günü bir okurumuz şu fotoğrafı çekip bize gönderiyordufoto-f.jpg

 

Burası bizim yıllardır kendimizi bildik bileli Fenni Fırın Caddesi olarak bilinen ana güzergâh şehrin tarihi kültür vadisi içeriş inde yer alan en önemli yollarından birisi.

Gelin görün ki burası 50 yıl önceki asaletinden öneminden çok şeyler kaybetmiş daha da acısı çile caddesi olmuş durumda. Bizim kendi kendimize, kendi değerlerimizi yok etmede üstümüze yok dedirtecek şekilde bu güzelim caddeyi trafikte korku caddesi haline getirdik.

Yazık demekten başka elimizden hiçbir şey gelmiyor.

Park yasak olsa da her gün her saatte burada park etmiş araçları görebilirsiniz.

Özellikle dolmuşlarımızın yolun sağı tamamen yasak park ile dolmuş olmasından yüzünden yolcularına indi bindi yapmaları için yolun sol şeridini kullanmaları son derece doğaldır.

Motor bisiklet yaya trafiği Allah’a emanettir.

Özellikle tek kelime ile bu caddeye girenlere, bu yolu kullanmak isteyenlere Cenab-ı Allah’ım ecir sabır ve fikir demekten başka bir şey söylenemez durumdadır.

ALTINBAŞAK TARIM ŞEHİRLERİ

YARIŞMASI İÇİN BİR ÖNERİ

Geçenlerde bir dost bürokratımız bizi şöyle uyarıyordu;

“Selamünaleyküm Üstadım,

Sizin PUSULA’da okudum. Konya Büyükşehir Altınbaşak Tarım Şehirleri yarışması düzenleyecekmiş

Bu yarışmada “Keçi koyun kırpma yarışması” gibi sizin değerli köşenizde vurguladığınız "hayvan festivali-şenliği yapılabilir mi?

Veya haberde geçen çoban bir performans gösterisi yapabilirse "şık" düşebilir… diye düşünüyorum” diyordu.

……….

Harikasınız abicim. Bir tanesiniz. Biz bir kez daha Büyükşehir’in yöneticilerine müdürlerine bu yerinde dört dörtlük hatırlatmayı bir kez daha yapalım ve vebalden kurtulalım.

 

BÜYÜKŞEHİR BİLGİLENDİRDİ

Açılışını Cumhurbaşkanının yaptığı Ecdad parkındaki rakamlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin sitesindeki kafa karıştıran artışa buradaki arkadaşlarımız bize kısa bir bilgilendirme notu ulaştırdılar. Bu notta özetle “Kalehan-Ecdat Bahçesi’nin ilk ihale bedelinden sonra;

Belediyemiz tarafından eserin içindeki hanın ve yalının tefrişatları, havuz sistemleri, ağaçlar, kayıklar, tarihi giriş kapıları, mutfak, sergi ürünleri, çevre düzenlemesi gibi ilave işler yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

Dolayısıyla parkın belediyemize maliyeti 30 milyon lirayı bulmuş ve halen ilave harcamalar devam etmektedir” deniliyordu.

 

EVET, BEN SOKAK GAZETECİSİYİM

Geçenlerde bir abimiz kendisince haklı olarak bizi fena eleştiriyordu. Hatırlayabildiğim kadarı ile özetle, “Uğur abi bu köşe yazıların sana hiç yakışmıyor. Kendine yazık ediyorsun. Bu ne abi yahu? Sokak cadde, çiçek böcek, ağaç, çöp, trafik yazıları.

Ülke gündemini, siyaseti, ekonomiyi, yapılan yanlışları yazsana.

Uğur Özteke’ye bu yakışır.”

………….

Abimizin bu düşüncesi için kendisine teşekkür ettim.

Bugün de bu vesile ile kendimizi bir kez daha tanımlayalım istedik.

Biz yerel bir gazeteyiz.

Ben ise yerel köşe yazısı yazan bir gazeteciyim. Aslında muhabirim.

Ülke yönetimi, ülke siyaseti, ülke ekonomisi ulusal gazetecilerin işi.

Köşemizde zaten sınırlı alanlarda haddimizi aşmayacak şekilde kendimizce küçük küçük konulara değinebiliyoruz. Ve özellikle de okurlarımızdan, tanıdıklarımızdan, dostlarımızdan gelen iyi, kötü ya da eksik konuları köşemize taşıyıp durumu düzeltmeye veya yetkililere iletmede aracı görevini üstleniyoruz.  

Ama abimizin dediği gibi bir yerde sokak, kaldırım, cadde gazeteciliği yapıyoruz.

Diğer konular bizim boyumuzu çok aşar.

Bu yaştan sonra bu kadar sopayı yedikten sonra yeni maceralar aramaya gerek yok diye düşünüyorum. Sonuçta bu millet ne istiyorsa ona göre yazmaya çalışıyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Asalet soldan gelir sonradan gelmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yokuş çıkarken yol vermek için inen tarafın anlayışlı olması gerektiğini bildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR