Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

‘Biraz Omurgalı Olun!’

‘Biraz Omurgalı Olun!’

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı dijital ortam üzerinden gazetecilerle toplantı yaptı. İlçe kongrelerinin tamamlanmasından sonra gözler il kongresine çevrilmişti.

Genel gündem değerlendirmesinin ardından kongrenin yılbaşından evvel gerçekleşebileceğini belirtti. Bu durum Cumhurbaşkanının programına göre değişecek. Kendisinin göreve devam etmesiyle ilgili soruya “Adaylığımla ilgili, bizim aldığımız temel terbiye 'Görev istenmez, verilir' noktasında. Kısmet olursa bu kongrede de devam edeceğiz." dedi.

İl yönetiminde bazı değişiklikler olacağının sinyalini verdi. Yorulanlar ve heyecanını kaybedenler dinlendirilecek. Yeni 1 milyon üye için çalıştıklarını, mevcut üyeleriyle birlikte dünyada rekor bir sayıya ulaşacaklarını belirtti.

Şehirle ilgili yatırımların genel seyriyle devam ettiğini belirtti. Sizlere daha evvel duyurduğum, Yeni tren garının tamamen hizmete hazır olduğunu yineledi. Aslında bu proje 2 Ekim’deki Cumhurbaşkanı ziyaretinde açılabilirdi, dedi. Sinyalizasyon testleri buna engel olmuş.

İl Başkanı Angı, konuşmasının sonunda sorulan AK Parti Taşkent İlçe Kongresi’ne katılım konusunda sert konuştu. Polemik oluşturmak için sataşmaların olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanın geldiği gün verilen ilanlarla ilgili olarak, ‘Bu yatırım kararı -o gün gazetelere reklam vererek sorduğunuz soruların cevaplarını bildiğiniz şekilde- sizin AK Parti il yönetiminde olduğunuz zaman ortaya çıktı. O zaman neden sesinizi çıkarmadınız? Kurallar bugün değişmedi. O temel atılırken alkışladınız. Konum değişince edepsizce cümleler kuruyorsunuz. Biraz omurgalı olun!’ dedi. Taşkent’teki coşkunun gayet yerinde olduğunu, zira 2001 yılından beri kendisinin nerede ne yapıldığını çok iyi bildiğini söyledi. Tepeden gelip tepeden gitmediğini temelden bu davanın içinde olduğunu belirtti.

Sahi biz işin burasını atlamışız. Şehir Hastanesi’nin temelinin atıldığı gün AK Parti İl Yönetiminde kimler vardı, başkan kimdi?

BAĞIRSAK BOĞAZI MESELESİ

Birkaç gündür Miryakefalon Zaferi’nin kazanıldığı Bağırsak Boğazı’nda Konya Çimento AŞ’nin maden arayacağıyla ilgili bilgiler dolaşıyor.

Birkaç dernek bu konuda açıklama yaptı. Bu bölgenin sit alanı ilan edilmesiyle ilgili girişim başlatıldı. Yakın zamanda netice alınacak. Alanla ilgili ayrıca düzenlemeler yapılacağını da biliyorum.

Bu konuda en net tavrı dün Sayın Hasan Angı koydu. ‘Tarih altından daha kıymetlidir’ cümlesi bundan sonra olacaklar için işaret niteliğindeydi.

Bununla birlikte firmanın burada art niyet taşımadığını ima etti. Öğrendiğim kadarıyla Konya Çimento bu alandan Çimento yapımında kullanılan kil madeni çıkaracakmış. Alana herhangi bir yapı ya da yatırım yapılmayacakmış.

Kamuoyu bu konuda kararlı görünüyor. Bu sürecin sonunu ben de merak ediyorum.

 

HUĞLU STRATEJİK BİR MARKA

Dün, Yazı İşleri Müdürümüz İbrahim Çiçekçi ile birlikte Huğlu’da Kooperatif’e ait Av Tüfeği Fabrikası’nı gezdik. Açık söyleyeyim bir av tüfeği kooperatifinin bu derece sistematik gelişimi beni etkiledi. Dağın yamacındaki fabrikada 400’e yakın işçi çalışıyor. Yeni fabrika yatırımıyla aylık 6000 tüfek üretim kapasitesine ulaşılmış.

Konya ihracatının %5’ini tek başına Huğlu karşılıyor. Huğlu stratejik bir marka halini almış durumda.  Yıllık 15 Milyon dolar ciro elde edilmiş…

Kooperatif Başkanı Naci Tanık hiperaktif bir isim. Yönetim kuruluyla birlikte başarılı bir yola girmiş. Konya’ya Aselsan’ın kurduğu fabrikada da önemli ortaklar arasında Huğlu Av Kooperatifi yer alıyor.

Konya’dan, o gözümüzde büyüttüğümüz güya süper güç Amerika Birleşik devletlerine tüfek satabilmek kolay iş değil. Helal olsun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR