Oktay Mermer

Oktay Mermer

Birlik beraberlik gerek…

Birlik beraberlik gerek…

İnsanoğlu yıllardır bir döngü şeklinde doğuyor ve ölüyor. Bu döngü içinde geçmişten çok ders almadığımız kesin. Yaşadığımız coğrafyanın konumu ve İslam ülkeleri ile dünya ülkelerine köprü olmamız nedeni ile sürekli gözler üzerimizde olmuş. Çok çeşitli oyunlar ile pes ettirilmek istenmiş ve istenmektedir de. Bu oyunlar karşısında bizim çok akıllı hareket etmemiz ve birlik beraberlik içinde olmamız da gerek. Güçlü olmak için, sanayi ve tarımda güçlü olmak gerekiyor. Hep birlikte çok çalışıp çok üretmek gerekiyor. Eğitim ile birlikte sosyalleşmeye. Gençlerimizin, iletişimlerini bilişim teknolojisinden çok reel yani canlı yaşamın içine katmamız daha doğru olacaktır. Yönetici ve idarecilerimiz liyakat sahibi işten anlaması kadar vatansever ve de kamu malına sahip çıkması gerek.

Tasarruf tedbirlerini hükümetlerin yaptığının yanında kendi ev ve iş yerlerimizde ailemiz çocuklarımızla birlikte tedbirler alarak bizimde yapmamız gerek. Kamuda işçi, memur alımları özel sektördeki gibi,  bilgi ve becerisi yüksek olan kişilerden tercih etmeliyiz.

Torpilden çok başarı, liyakat ve hak edene referans olmalıyız. Başta vekilleri, belediye başkanlarını, muhtarları seçerken halka hizmet edecek, görevini layıkıyla yapacak kişilerden seçmeliyiz.

Seçilenler seçim öncesi gibi davranmadıklarında yani telefonlarımıza çıkmadıklarında, randevu vermediklerinde, görüşmeyi kabul etmediklerinde isimlerini tüm herkese duyurarak bir daha ki dönem aday olmamalarını sağlamamız gerekir. Özellikle parti liderlerinden isteğimiz. Halkın temsilciliğini yapamayacak. Halkına kulak vermeyecek. Halkın ulaşamayacağı. Halkı kucaklamayacak kişileri aday göstermemeleri. Olan ülkeye oluyor olan gençliğe oluyor. En başta da söyledim bizim ülkemiz dünyada göz önünde bir ülke. Biz iyi yöneticiler ile iyi liderlerin baş çektiği bir ülke olmak çok çalışıp çok üretmek zorundayız. Yoksa dernekler, vakıflar yönetimi ile devlet yönetilir ise tehlike çanları hepimize zarar verir.

Her zaman bu gemide birlikte yaşadığımızı unutmayalım. Başarısız yönetimler ülkemize zarar verir düşmanı sevindirir. Devletimizin ülkemizin birliği beraberliği için bir olmalı güçlü olmalıyız. Kimsenin nereli olduğu, nerede doğduğu değil. Ülkemize bulunduğu katkı ve çalışma başarısı hepimiz için önemlidir. Kimsenin 3 günlük dünya da kendi menfaatleri için yanlış yapmamasın istiyoruz. Yapılan her hizmetin Allah rızasını kazanmak maksadı ile yapıldığını akıldan çıkarmamak gerekir. Bu düşünceler sonucunda Allah ülkemize ve insanımıza güç kuvvet ve başarı versin diye de dua etmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR