Erol Sunat

Erol Sunat

Bitmedi Gitti Ermeni’nin Yalanı!

Bitmedi Gitti Ermeni’nin Yalanı!

Dünyamız yalanı seviyor, yalancıyı seviyor, belki de yalan dünya olması o yüzden. Yalan söyleyen Tarih utansın diyorlar ya, aslında Tarih tam bir doğrucu Davut, yalan söyleyenler ise tarihe not düştüğünü söyleyen birtakım yalancılar ve sahtekarlar. Bunların başında Ermeni lobileri geliyor.

Hür dünya, adalet havarisi dünya, medeni dünya her 24 Nisan’da, bütün söylediklerini unutur, Ermeni lobilerinin teşviki ile 1915’te yaşanan Ermeni tehciri konusunu temcit pilavı misali ısıtarak ortaya sürer.

Bu temcit pilavı çoktan kabak tadı vermesine rağmen, hakikatleri çarpıtmayı bir devlet politikası haline getiren Amerika gibi, Fransa gibi, Almanya gibi, İngiltere gibi, işine gelmediği an Rusya gibi ülkeler bir anda Türk ve Türkiye düşmanı oluverirler.

1915 Osmanlının son yıllarıdır. Tehcir hareketinin Ermenileri korumaktan başka bir amacı ve gayesi olmadığını üstelik bilmeyende yoktur.

Osmanlının “milleti sadıka” yani sadık millet dediği ve devlette önemli görevler verdiği Ermeniler, o görevde bulunan bazı yetkili Ermenilerde dahil olmak üzere dönemin en güçlü devletlerinden teşvik ve destek gördüler.

1910-1922 yılları arasında Anadolu’da 523 bin 955 Türk’ün Ermeni Hınçak ve Taşnak çeteleri tarafından katledildiğini hür dünya görmek istemedi. Hâlâ da görmek işlerine gelmiyor.

Anadolu’ya giren Rus ordusunda Ermeniler vardı. Van dahil, Erzurum dahil bir çok vilayette yapmış oldukları katliamlar Rus subayları tarafından rapor edildi.

İşgalci Fransız ordusunda yer alan Ermeniler, Antep’te, Maraş’ta, Urfa’da ve Adana’da acımazsızca ve vahşice Türkleri katlettiler.

Fransızlarda bu olaylara şahit oldular ve biliyorlardı.

 

*****

Bir asır önce, Amerikan Generali Harbord, olayları en çarpıcı bir biçimde hazırladığı “Alaca” raporuyla Amerikan senatosuna sunmuştu.

Fransa şahit olduğu ve bildiği onca olaya rağmen, Türk Milleti haklıydı diyemiyor. Diyemediği gibi, Ermeniler için anıtlar dikip, açılışlar yapıp, Ermenilerin yanında olduğunu gösteren fiillerin içinde olmaktan çekinmiyor.

Rusya, birçok Ermeni vahşetini belgeleyen belgeye sahip olduğu halde, Türk Milleti haklıydı, şu oldu, bu oldu diyemiyor.

Türkler haklıydı diye ortaya konan belgeler ve dokümanlar devede kulak!

Amerika, olan-bitenden yüz yıldır haberdar, güçlü Ermeni lobilerinin etkisiyle soykırım gerçeğini hem dünyadan, hem kendi halkından saklıyor.

Yaklaşık 30 yıl Karabağ’ın işgaline seyirci kalanda aynı dünya değil mi?

Ermeniler, Yunanlılar gibi dünyanın şımartılmış üç-beş çocuğundan biri…

Bunların şımarıklığı kendini dünyanın en büyükleri gören devletlerin hoşuna gidiyor.

Öyle olunca da, Ermeniler, her 24 Nisan’da mağduru oynamaya devam ediyorlar.

Ermeni tehciriyle ilgili yalan ve iftiralarla dolu yüz bine yakın eser var. Bizim ise kendi haklılığımızı anlatan ve dünya kamuoyunun dikkatini çekebilecek yüz eserimiz ya var, ya yok!

Haklı olduğumuzu herkes biliyor, işine gelmiyor. Ondan sonra da hür dünya, adalet sever dünya, medeni dünya, insan haklarına sonuna kadar sahip çıkan ve savunan dünya!

 

*****

Amerika’nın yeni Başkanı Biden, 30 yıl sonra, 1981 yılında aynı sözcüğü kullanan Başkan Ronald Reagan’dan bu yana “soykırım” diyen ilk ABD başkanı oldu.

Şaşıranlar, Amerika bizim dostumuz değil miydi diyenler, günaydın!

Biden, açıklamasında bakın ne diyor;

“Ermenilerin hikâyesini onurlandırıyoruz. Acılarını görüyoruz. Tarihi teyit ediyoruz. Bunu suçlamak için değil, yaşananların tekrarlanmamasını garanti etmek için yapıyoruz!”

Türk milletinin acılarını, çektiklerini görmek istemeyen bir dost ve müttefik!

Biden, açıklamasında şu ifadelere de yer vermiş. Diyor ki; “24 Nisan 1915’ten itibaren Konstantinopolis’teki Ermeni aydınlarının ve cemaat liderlerinin Osmanlı yetkilileri tarafından tutuklanmasıyla, bir buçuk milyon Ermeni sınır dışı edildi, katledildi veya bir yok etme kampanyasıyla ölüme yürüdü. Amerikan halkı 106 yıl önce bugün başlayan soykırımda hayatını kaybeden tüm Ermenileri saygıyla anıyor”

Alaca raporuna rağmen ve yüz yıla yakın bir zamandır bütün gerçekleri biliyorken üstelik!

 

*****

Alaca raporunda Amerikalı General Harbord, Erzurum’un Alaca köyünde Ermenilerin Türkleri nasıl ıstırap içinde öldürüldükleri, memedeki evlatların nasıl memeden süngülenerek çekildikleri, öldürdüklerinin kalplerini, ciğerlerini nasıl duvarlara astıklarını anlatıyor.

Aynı raporu teyit eden, 10 Mart 1918 tarihli 1. Kafkas Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşanın, anlatımında da şu ifadeler var; “ Alaca köyünde cenazeler insanın aklını oynatacak bir halde idi. Bütün çocuklar süngülenmiş, yaşlılar ve kadınlar samanlıklara doldurulup yakılmış, gençler baltalarla parçalanmıştı. Çivilere asılmış ciğerler ve kalpler görülüyordu. Bütün bu acıklı görünüşler Erzurum’a atılmaya ve oradaki zavallılara yardıma beni mahkum etmiştir.”

Alaca katliamı sayısız Ermeni katliamından sadece bir tanesidir. Yüzbinlerce Türk, yabancı gözlemcilerin gözleri önünde katledilmiştir.

Dünya, gerçekten hür dünya ise, adalet sahibi bir dünya ise hakikatleri görmezden gelmemelidir!

 

*****

Ermeni tehcirinde bir buçuk milyon Ermeni’nin ölmediğini, böyle bir olayın yaşanmadığını bilmeyen yok!

Dünya, Ermenilere arka çıktığı gibi ve seyrettiği gibi,

Yunanlıların İzmir işgali ve sonrasında yaptığı katliamları da unuttu, Kıbrıs’ta, Kıbrıs Türküne uyguladığı vahşeti de.

Çinlilerin Doğu Türkistan’da yaptığı soykırımı da görmüyor, Doğu Türkistan tam anlamıyla bir açık cezaevi. Doğu Türkistan Türkünü dünyanın gözü önünde can çekişirken, Çin’e ne yapıyorsun diyen yok!

Arakan’da Müslümanların Budistlerden neler çektiğini bilmeyen yok, herkes seyirci.

İsrail’in Filistinlilere yaptıklarını sanki bilmiyorlar!

Barzani’nin Kerkük ve Türkmeneli’ndeki Türklere yaptıklarını da unutmuş görünüyorlar!

 

*****

Nahcivan’ı bilir misiniz? O Nahcivan Ermenilerden o kadar çok çekti ki, kimse dile getirmez, kimse ortaya koymaz! Nahcivan bir Türk yurdu.

1920 yılında 70 bine yakın Türk’ü katletti Ermeniler. Rakamlar belli, toplu mezarlar belli.

Ermenilerin katliama ve vahşete doymadıkları Doğu Anadolu şehirleri arasında ilk sırayı Van alır, sonra Erzurum, Kars, Bitlis ve Bayazıt!

21 Şubat 1914 Kars ve Ardahan’da 30 bin Türk’ü katletti Ermeniler.

1915 Bitlis’de 16 bin, 1915 Van 20 bin, 22 Mayıs 1916 Van 80 bin,

1916 Doğu Bayazıt 16 bin, 23 Mayıs 1916 Trabzon iki bin 86, 1916 Van-Edremit 15 bin,

11 Mayıs 1916 Malazgirt 20 bin insanımız toplu mezarlara gömüldü.

Ermeni mezalimi yaşlı dünyamızın gördüğü en büyük mezalimlerden birisi.

Ermeniler vasıtasıyla Ruslar, Fransızlar, İngilizler Türk milletinden almış oldukları intikamları gizlemeye çalışıyorlar.

Çalışıyorlar amma güneş balçıkla sıvanmıyor.

Soykırım masalı da bu işin tel tel dökülen maskesi.

Türk Milleti dünyanın her tarafında kuşatma altında. Bir kısmını Rusya kuşatmış, bir kısmını Çin, bir kısmını Barzani, bir kısmını Rumlar-Yunanlılar, bizim etrafımızda da sözüm ona dost çok, ilaç için bir tane arasanız yok! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Sunat Arşivi

Sazan

17 Nisan 2024 Çarşamba 00:02
SON YAZILAR