Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Böylesi Acının Rengi Olmaz Ki

Böylesi Acının Rengi Olmaz Ki

Koronayı konuşuyoruz. Savaşları, terör ölümlerini konuşuyoruz…

Trafik katliamlarına öylesine alıştık ki artık ciddiye almıyoruz.

Geçtiğimiz gün Hicaz Caddesi’nde meydana gelen kaza görüntülerini izlediniz mi? Anne, baba ve çocuktan oluşan aile normal bir şekilde kaldırımdan yürüyorlardı.

Ne olduysa o yürüyüşte oldu.

Bünyamin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belediye Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu.

Kazanın olduğu gün gece nöbetinden gelmişti. Akşam 8’de yine nöbeti vardı. Eşi ve çocuğuyla market alışverişi için evlerinden sokağa indiler. Hiçbir şeyden habersiz sadece yürüyorlardı.

Kim bilir belki de 5 yaşındaki Eymen, ‘baba bana şunu da al bunu da al’ diye şirinlik yapıyordu…

Selçuklu… Hocacihan Mahallesi… Hicaz Caddesi…

Tedavi altına alınan Anne Sibel Özkan’ın can havliyle ayaklanıp eşine ve çocuğuna bakışı. Gözlerinin önünde ölümlerine şahit oluşu... Hangi yürek dayanır buna!

Erken saatlerde o kaza görüntülerini izledim. Gün boyu etkisinden kurtulamadım. Kime nasıl sinirleneceğini, kahredeceğini şaşırıyor insan.

Sonra bu görüntülerin yayılmasının doğru olup olmadığını düşündüm. Ulusaldan yerele yüzlerce sayfada milyonlarca kez izlendi kaza videosu.

Tüm Türkiye  bu kazayı konuştu.

Eminim, birçok insanın psikolojisini etkiledi. Yararlı mı oldu, yoksa zararlı mı tartışılır.

Gençler araba ile buluştuklarında kendilerini kaybediyor. Kullandıkları aleti kul yapısı olarak görmüyor. Kendilerini yarış pistinde zannediyor. 19 yaşındaki Furkan, 5 saniye sonrasını görseydi, gaza yine aynı şekilde basar mıydı? Hem kendi hayatını hem de bir ailenin hayatını kararttı.

Bir an için kendinizi hem Furkan’ın hem de ailenin yerine koyun Allah aşkına!

Her gün hepimiz araçlarla sokaktayız. Lakin bunun adı kaza mı, terör mü, cinayet mi… Ben adını koyamadım.

 Cenaze namazında gözlerim şehrin amirlerini aradı. Çoğu yoktu. Böylesi acının rengi olmaz ki!

Sorguladım. Konya Valisi Vahdettin Özkan, merhum Bünyamin Özkan’ın babasını aramış. Arzulamasına rağmen cenazeye katılamadığını söylemiş. En yakın zamanda ziyaret edeceğini belirterek taziyelerini iletmiş.

Allah vefat eden Bünyamin ve Eymen Özkan’a rahmet eylesin. Başta eşi olmak üzere geride kalanlara sabır versin.

ANKETLER NE SÖYLÜYOR

Erken seçime şimdilik nokta koyulsa da son günlerde iki ayrı şirket Eylül ayında yaptıkları anketleri açıkladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra alınan sonuçlar şöyle:

Metropoll Araştırma, AK Parti yüzde 41.4, CHP 22.8, İYİ Parti 11.4, HDP 10.4, MHP 9.4

Optimar Araştırma, AK Parti -41,4 CHP - 23,8 HDP -10,5 MHP -9,5 İYİ Parti - 9,3 DEVA Partisi - 1,5 GELECEK Partisi - 1,0

AK Parti’nin kemikleşmiş %40 oyu görünüyor. Ekonomik etkenlerle gelgitler yaşayan seçmenin kararsızlığı seçim sathında başka bir merhaleye geçer. Bunu bilerek hareket etmek lazım. Yani küpe girmeden sirke olmaya çalışmamak lazım.

Dün İYİ Parti’nin birkaç cümle ile ne hale geldiğini takip edenler gördü. Kartların yeniden karıldığı bir dönemden geçiyoruz.

 

NASIL BAŞLAMIŞTI NASIL GİDİYOR

Sosyal medya kullanıcıları herhangi bir olayın/ilişkinin başlangıç aşamasını ve o meselenin nasıl bittiğini ya da devam ettiğini iki görselle karşılaştırarak paylaşıyor... Hangi amaçla üretildiğini bilmediğim bir internet akımı aldı başını gidiyor.

Konya’da da bu akıma kapılanlar var. En son AK Parti İl Başkanı Hasan Angı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 19 yıllık yolculuğunu anlattığı kareyi gördüm.

whatsapp-image-2020-10-20-at-17-45-09.jpeg

Dr. M. Hulusi Baybal Caddesi’ndeki ilk il binasının önünde araçta çekilmiş foto ile bugünü anlatan kare…

Dostluklar kolay kurulmuyor. Güven kolay oluşmuyor. “2023’e kadar beraberiz Hasan” cümlesi bu yüzden olsa gerek…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR