Uğur Özteke

Uğur Özteke

BU AFİŞ İŞİNİN BİR SINIRI OLMAMALI MI?

BU AFİŞ İŞİNİN BİR SINIRI OLMAMALI MI?

Bugün cumartesi bazı ciddi konulardan uzak durmamız gerekiyor ama ister istemez gündemin sıcaklığı ile o konulardan da uzak durma şansımız yok.

Son günlerde şehirde billboardlara asılan afişler doğru ya da yanlış (Biz işin orasında değiliz) ve ardından gelişmeleri Konya adına biz ilk günden bu yana üzüntü ile izliyoruz.

Ama dün Büyükşehir’den gelen bilgi notu bize bu satırları yazmaya mecbur kıldı.

………………….

Büyükşehir’in açıklamasına gelmeden Fikret Çoşar abimiz konu ile ilgili şöyle bir yorumu bizimle paylaşıyordu;

“Afişe edilen yazı zaten AYET’ler bağlamından kopartılmış ve yorumlanmıştı zaten kaldırılması isabet olmuş. Afişteki kastedilen gibi anlasaydı ecdat memlekette bir tane kilise ve havra bırakmazdı. Kur’anı doğru anlamak ve maksadını bilmek lazım. Yoksa yanlış anlama ve uygulama kaçınılmaz olurdu. LA TAKRABUSSALAH gibi, bunu okuyup kimse namaza yaklaşmazdı ayet var diye. VESSELÂM.”

…………..

Bizim bu konuda böyle bir derin bilgimiz yok. Bu yüzden de ilk günden bu yana bu konuya girmedik.

Yalnız Büyükşehir’den bize değil kamuoyuna bu konu ile ilgili BİLGİLENDİRME notu gelince konunun bahanesi ile dile getirelim istedik.

Elbette bu afişlerin asılması ardından da indirilmesi ile Büyükşehir ile direkt ilgisi yoktu ve yoktur da.

Ama bu tür olayların ve olabileceklerin benim için sorumlusu Büyükşehir Belediyesidir.

Buranın son ihalesini kim aldı, kim kazandı, kim işletir orasını biz bilmeyiz. Konyalılar da bilmez. Zaten bizim işimiz de değil, değil mi?

Ancak şahsen benim bildiğim ve yer adres konum vererek Uğur başkanın en A takımından bir isme bildirdiğim yerin sorumlusu Büyükşehir ise dünkü konu için de direkt olmasa da en direkt olarak bundan sonrası için bir yerde sorumlu Büyükşehir olmalıdır.

O konuyu izninizle açayım.

İhale yapıldı ve yeni şirket kazandı ve seçimler biter bitmez Tatlıcak kavşağından Alaeddin İlkokulunun önündeki ışıklardan ilk ışıklara kadar bir anda 50 adıma yeni reklam panoları için yolun ortasındaki tretuvarlar kazılmaya ardından da dev panolar dikilmeye başladı.

Belki ihale şartnamesinde diyelim ki 100 yer vardı burası 200’e çıkartılacak diye de madde vardır. Yani bu iş yasal mıdır?

Evet düşünmeden sorgulamadan yasal olduğuna inandık ve kabul ettik.

Ama adama sormazlar mı?

“El insaf kardeşim bu şehrin hiç mi estetiği olmayacak?

Bu estetikten kim sorumlu?

Sağlı sollu öylesine akan bir trafikte buralara asılan reklam panoları sürücülerin dikkatini dağıtmaz mı?

Bu şehri yönetenlerce iki panonun olduğu alana bir anda en az (Hatırladığım kadarı ile) 3 ilave ile burada 5 pano olması Büyükşehir yöneticilerince uygun mu görülmüştür?”

…………….

Vallahi de billahi de ben bu durumu üşenmeden indim araçtan görüntüledim.

Başkan da seçimden yeni çıktığı için hemen gündeme taşıyıp kendisini üzmemek adına ama şehri ve şehrin insanını düşünerek başkanın A takımının süper ismine anlattım. O arkadaşımızda konuyu bilmediğini belirterek “Bakalım abi” demişti.

Şimdi konu afişler ile direkt bağlantılı olmayabilir.

Ancak kamuoyuna yapılan açıklama ile billboardların ev sahibi olarak işin belki yasal mesuliyetinden kurtarırız ne var ki akıl vicdan durumu buna göz yummaz.

Çok açık diyorum ihale maddesine göre sonuçta her iki tarafın da para kazanması adına yasal zemin tamamdır. Zaten hiçbir zaman aksini düşünmeyiz.

Ama ben kendi gözümün estetiğini çirkinliğini ya da güzelliğini ardından da can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayım. Bu konularda para geçerli değildir.

O zaman için fotoğraflarla dile getirmedik ama artık bugün için bunu yazmak farz oldu. Şehrin estetiği ve insanların can mal güvenliği için benim için paradan çok daha önemlidir.

Bilgi notu ile Büyükşehir’in sorumluluğunun altı çizildiği için biz de bu konuyu yazalım dedik.

BİZİ İZLEYEN

OKURLARIMIZA VE

DOSTLARIMIZA

ŞÜKRAN BORÇLUYLUZ

Mustafa Ceylan abimiz dün sabah aşağıdaki satırları yazıp bizimle paylaşıyordu. Mustafa abimizi ve markasını dünya biliyor. Mustafa abinin markasının ürünleri 7 kıtada satılıyor. Şehrin tecrübeli başarılı örnek iş adamı abimiz yine yurt dışında imiş. Bizi de yine oralardan günlük olarak takip ediyormuş. Dün sabah Konya ile ilgili görüşlerini bize şöyle yazıyordu; 

“Bugünkü yazılarını okudum. Burada vatandaş da haklı devlette haklı bence.  Vatandaşın borcu var ki haciz kararı çıkmış. Olabilir vatandaş borcunu ödüyor ve de itiraz etmiyor. Bana tebligat yapılmadı demiş. Burada çok haklı ama bunu yapan devlet değil bu işten ihmalden birim müdürler ve amirleri sorumludur. Bir atasözümüzü hatırlatmak isterim at sahibine göre kişner. Bu birimdeki memurlar görevini yapmıyor ve vatandaşa sert eksik davranıyorlarsa bu yerinde çözülmeli. Ben arabamı yanlış yere park ettiğimde beni trafik cep telefonumdan arayarak bana ulaşıyorsa maliyede insanımıza sokakta değil adresinde ulaşmalı. Bu vatandaşın arabası bağlansaydı beş yüz lira masraf olurdu. Bu yüzden memurlarımız bu gibi hizmetleri dikkatli ve özverili yapmalılar. Bu devlet bizim devletimizdir ve millette bizim milletimizdir. İki üç gündür hobi bahçesi ile ilgili meseleleri de basından takip ediyorum vatandaş ben burayı sahiplendim çıkmam diyor ve diğer vatandaş da sıraya yazılmış sıra bekliyorlar. Bence hobi bahçeleri sezonluk verilmelidir noter kurası ile bütün sorunlar çözülür ve belediye şehir dışlarına büyük bütün sosyal tesisleri ile bahçeler yapar.

………………….

Hobi bahçeleri ile ilgili konuyu bugün artık noktalıyoruz. Burada yerleri olan çok sayıda vatandaşın görüşünü de yayınlamayalım dedik.

Niye?

Çünkü bildiğimiz kadarı ile hobi bahçelerini temsilen bir grup dün Uğur Başkan’la görüşmüş olacaklardı da onun için.

……………….

İyi tatiller.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sarraf vitrininde satılacak gram altın olma, taş ol yerinde ağır ol

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastane polikliniklerinde insanların oturup sıra beklemesi için konulmuş kanepelere hastalar değil yorgun(!) hasta yakınları gelişigüzel yatmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR