Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bu şehir sizi sevmeye ve ardınızda durmaya devam edecek

Bu şehir sizi sevmeye ve ardınızda durmaya devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam 397 gün sonra şehrimizde. Bu uzun ara her iki sevdalı yüreğe de zor geldi. Doğu Akdeniz fokurdarken, Azerbaycan’da resmen savaş sürerken zor gündem içinde Konya’yı ihmal etmediği için Sayın Cumhurbaşkanı’na çok teşekkür ederiz.

Kısa süre önce hizmete alınan Konya Karatay Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı bugün yapılıyor. Konya için Mavi Tünel’den sonra yapılan en yüksek maliyete sahip projelerden biri şehir hastanesidir. Özellikle salgın döneminde bu alanın önemi daha iyi anlaşıldı. Temiz hastane olarak kalması sayesinde Covid endişesiyle başka bir hastalığı olup hastaneye gidemeyen vatandaşlar tedavi imkânına kavuştu.

Belki 10 yıl sonra bugünlerdeki yatırımların değer arzını çok daha iyi kavrayacağız. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Her ne şartta olursa olsun burası halka hizmet edecek. Allah’ın izniyle insanları sağlıklarına kavuşturacak…

Gözlerden ırak olsa da uzun zamandır şehir gündeminde olan Konya Çevre Yolu’nun 25 kilometreye yakın bölünmüş yol kısmı tamamlandı. Bu hatta ayrıca yapımı tamamlanan köprülü kavşaklar ve altgeçitler de hazır durumda.

Zaten son birkaç yazımızda Konya’yı bir üs haline getirecek olan lojistik merkezin tamamlandığından ve açılış için bugünü beklediğinden sizlere söz etmiştim. Kayacık Lojistik Merkezi de bugün hizmete açılacak.

Konya YHT Gar altgeçidi ve TOKİ eliyle tamamlanan konut ve sosyal tesis projeleri de bugün Cumhurbaşkanı’nın resmi açılışını yapacağı yerler arasında bulunuyor.

Basitçe burada saydığımız bu işlerin hangi emeklerle bu hale geldiğini yaşayanlardan dinleyebilseydik kuşkusuz çok daha fazla değer verirdik. Konya için 1 Milyar liradan fazla değere sahip bu projeler; 8-9 aydır pandemi ile kıvranan dünya ölçeğine bakıldığında takdir edilecek işler… Teşekkür ederiz Sayın Cumhurbaşkanı… Bu şehir sizi sevmeye ve ardınızda durmaya devam edecek.

 

YOĞUN ÖNLEMLİ KONYA PROGRAMI

Dün programa katılmayı planlayan bizler dâhil tüm protokol ve diğer görevliler Covid-19 testi (PCR) yaptırdık. Bakanlar, milletvekilleri herkes programa 24 saat kala bu testi yaptırmak zorunda. Çok sıkı güvenlik tedbirleri var. Salgının hiç kimseye zarar vermemesi adına üst düzey önlemler alındığına şahit olduk.

Gelelim Sayın Cumhurbaşkanı’nın Konya’daki temaslarına…

Tabi şu cümleyi kurmadan detaylardan bahsedemem. Bazıları şaşırsa da hatta engellemeye çalışsa da biz işimizi yapıyoruz, bir bilgiyi almak istiyorsak bir şekilde alırız. Bugün olacakları henüz yaşanmadan bizim satırlarımızdan veya satır aralarımızdan okuyabilirsiniz. Umarım bizleri ısrarla ötekileştirmeye çalışan Konya’daki dostlarımız bir kez daha mesajı alır…

Malum hastalık nedeniyle bir miting gerçekleştirilemeyeceğini geçen yazımızda belirtmiştik. Bir aksilik ya da bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanı Cuma namazını Konya’da kılmayı planlıyor. Sultan Selim’de Cumayı kılarsa ardından bir Mevlâna ziyareti yapması muhtemel görünüyor.  Programa Emine Erdoğan Hanımefendi’nin de katılacağını öğrendim. Konya’daki bazı Başkanların eşleri de kendisine refakat edecek.

Şehir Hastanesinde yapılacak programın saati 15.00 olarak belirtildi. Cumhurbaşkanı bu alanda canlı yayında halka hitap edecek. Programdan sonra vakit kalırsa teşkilat mensuplarıyla bir akşam yemeği yemek istiyor. Hem moral vermek hem de şehirdeki nabzı ölçmek için bu yemek önemli.  Kısmet diyelim…

 

PUSULA TV’NİN CUMHURBAŞKANI SORUSU

Dün, halkın nabzını tutma adına sosyal mecralardan yayın yapan Pusula TV kanalımız yine çok güzel bir iş çıkardı. Konya halkına Cumhurbaşkanı’nın Konya’da olacağını söyledik ve ondan ne istersiniz diye sorduk, temennilerini aldık. Vatandaşlar gerçekten Sayın Erdoğan’ı çok seviyor. Harika cevaplar verdiler. Mutlaka izleminizi tavsiye ederim.

Ayrıca dün sosyal mecralarda dönen Cumhurbaşkanı’nın daha evvel Konya’da yaptığı konuşmalardan derlenen videolar da hoşuma gitti. Ne diyordu Cumhurbaşkanı:

Hazreti Mevlâna’nın şehri Konya!

Merhamette güneş gibi Konya!

İyilikte ırmak gibi Konya!

Tevazuda toprak gibi Konya!

Bir Konyalı olarak mutlu oluyor insan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR