Murat Güzel

Murat Güzel

Dananın kuyruğu!

Dananın kuyruğu!

Bugün mesai bitimine kadar bürokrasiden aday adayı olmayı düşünen isimlerin istifası süreci hitama erecek. AK Parti, Perşembe günü saat 11’den itibaren aday adaylığı başvurularını kabul etmeye başlayacak.

DANIŞMANLARIN İSTİFASI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı, Aydın Ünal, Başbakan Başdanışmanı ve Ereğlili hemşerimiz Ali Sarıkaya, Başbakanın siyasi danışmanlarından Hatem Ete, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay adaylar elbette. Bu isimler Konya’dan aday olmayacaklar.

KONYA’DA DURUM NE?

Peki ama Konya’da durum ne?

Sürekli birtakım isimler zikredilerek aday adayı olacakları söyleniyor. Sözgelimi AK Parti İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet elden bu söylentileri şiddetle yalanlayarak aday olmayacağını açıkça ifde etti bize. Sözgelimi AK Parti eski İl Başkanvekili Bestami İnan’a telefonla ulaştık ve kulisleri kendisine aktardık. Gülerek, “Ben işlerimle ilgileniyorum. Aday adaylığım söz konusu değil” dedi. Sözgelmi Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, isminin muhtemel aday adayları arasında zikredilmesine tepki göstererek “Ben akademik hayattan ayrılmayı düşünmüyorum. Aday adayı olmayacağım. Bunu böyle yaz Murat kardeşim” dedi.

MUSTAFA AKIŞ ANKARA’DAN MI?

Önceki gün öğle saatlerinde kulağımıza çalınan bir dedikoduydu bu, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Mustafa Akış Konya’dan değil, Ankara’dan milletvekili adayı gösterilecekti. Konuyu Mustafa beye sorduk. Açıklaması aynen şöyle: “Ben adaylığımı Konya’dan açıkladım, ama parti başka yerden aday gösterirse bu partimin görüşüdür.”

LATİF SELVİ ANKARA’YA VEKİL OLARAK GİDECEK, AMA…

Diğer yandan 2011 Haziran’ın milletvekilliğine aday adayı olup temayülde Recep Konuk’un ardından ikinci sırada yer alan Latif Selvi’nin de bu seçimlerde aday olmayacağı konuşuluyor. Buna karşın Latif bey Ankara’ya yine vekil gidecek, ama bu kez başkan vekili olarak gidecek Eğitim Bir-Sen’e.

YENİ ADAYLAR

Çevre Mühendisi dostumuz Müçteba Gökşen, engelli statüsünde AK Parti’den milletvekilliğine aday olacak arasında.

Kemerli Çarşı’da imamlık yapan Bekir Akdemir hoca da AK Parti’ye aday adaylığı için başvuracak.

Bürokratlara arasında epey hareketle var, sözgelimi herkes Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Kudret Bülbül beyin aday olup olmayacağını merak ederken biz kendisinin adaylığı düşünmediğini öğrendik.

Bazı bürokratların da işaret bekledikleri, nihai kararlarını bugün vereceklerini söyleyerek bitirelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR