Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

DERİN NEFES ALDIK..!

DERİN NEFES ALDIK..!

Konyaspor Samsunspor'u 3-0 yenerek ligde kalma yolunda derin bir nefes aldı.

Ligde kalma adına son derece önemliydi alınacak galibiyet 40 puanla nefes alınmasını sağlayacaktı öyle de oldu, doğrusu derin nefes aldık özellikle aşağıdaki diğer takımların galibiyetlerini görünce..!

Geçen haftaki zorlu Fenerbahçe maçındaki kadrodan Ahmet Oğuz'u kesip, cezalı olduğu için o maçta kadroda olmayan Ethemi takviyeli 11 ile başladı Ali Çamdalı. Taraftarının yoğun desteği ile çok hızlı başladı Konyaspor, henüz 2. dakikada Ndao topla buluşturulabilse belki golle de başlayacaktı olmadı..

Cikalleshi çok sert vurdu Okan güçlükle kornere çeldi 4. dakikada, yani dalga dalga geliyordu gol için Konyaspor..

Ve beklenen gol dakikalar 21'igösterirken geldi, sağdan Alessano Ndao çok güzel ortaladı Nzonzi hiç yükselmesine gerek kalmadan düzgün bir kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçiren golü Samsun ağlarına bıraktı..

25. dakikada Samsun, Marius ile bu gole cevap verdi ancak hakem faul gerekçesiyle geçersiz saydı dirseği ile teması iyi yakaladı.

28'de Konyaspor farkı 2'ye çıkardı. Cikalleshi topun çıkmasını engelleyen müthiş hamlesi ile Ndao'yu gördü O da Oğulcan'a aktardı, kafasını kaldırdı baktı Oğulcan Guilherme boşta ve harika asist yaptı durum 2-0'a geldi Guilherme'nin o harika hazırlanmış golüyle..

10 dakika sonra Guilherme'nin kullandığı kornere çok iyi yükselen Cikalleshi Okan'ı avladı skoru 3-0'a getiren güzel golü attı.

Yılın en rahat ilk yarısını izlettiren Konyaspor soyunma odasına 3-0 galip girmeyi başardı..

Mücadelenin 2. yarısı uzun süre klasik orta saha mücadelesine sahne oldu, her iki takım da yoğun çaba gösterse de ceza sahasına girmeye pek de niyetli görünmediler..!

İlk yarıda istediği skoru üreten Konyaspor da doğrusu skoru koruma haricinde çok da ileriye yüklenmeyi düşünmedi uzun süre..

Başına darbe alan ve oyuna devam edemeyen Hadebe Damjanoviç ile, Ethemi de Prip ile değiştirildi 72'de. Daha sonra Oğulcan da Boateng ile son dakikada da Cikalleshi Muhammet ile Uğurcan da Ahmet Oğuz'la yer değişti.

Son dakikalarda oyun biraz hareketlenir gibi olsa da başka gol olmadı ve maç 3-0 Konyaspor'un galibiyeti ile sona erdi.

Bu sonuçla Konyaspor puanını 40'a yükseltti ve 14. basamağa yükseldi ne var ki son 2 maç kala puan durumunda diğer takımların aldığı skorlar ile enteresan bir hal ortaya çıktı.

Antep deplasmanda Adana Demir'i, Pendik evinde Rize'yi, Hatay evinde Ankaragücünü yendi. Karagümrük Galatasaray'a mağlup oldu son sıralarda ateş adeta bacayı sardı.

Şimdi haftaya Konyaspor deplasmanda Kayserispor ile oynayacak, en az 1 puanla ayrılmak şart.

Aksi halde son maçta Galatasaray karşısında nasıl senaryolar ortaya çıkacak hep birlikte göreceğiz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR