Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konyaray yatırımı hızlanıyor

Konyaray yatırımı hızlanıyor

2022 yılı yatırım programı ile ilgili aldığımız en güzel haberlerden biri geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Konya’nın ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak Konyaray – Banliyö Hattı için 2022 yatırım programında bütçe ayrıldı.

Bilindiği üzere geçen yıl şubat ayında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun arasında bir protokol imzalanmıştı. Buna göre projenin ilk ayağı olan; birinci etabı Konya Garı ve havaalanı arasında 17.4 kilometre olan hat için çalışmalar başlıyor.

Bunun yanı sıra 7 adet banliyö aracı alımı için de bütçe çıktı.

Söylediklerimizi somutlaştıralım.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Ankara Yolu’nun merkezden organize sanayilere kadar olan kısmındaki yoğunluğu şehirde yaşayan on binlerce Konyalı çok iyi bilir. Bağlı caddeler ve yollardaki güzergâhları da sayarsak yerleşim alanlarından sanayilere kadar işçi servislerinin ve işlerine bireysel şekilde gitmek isteyenlerin oluşturduğu kuyruklar sürücüleri de yolcuları da çileden çıkarmaya yeter.

İşte bunun önüne geçmek için banliyö hattı çözümü yıllardır konuşulur. Lakin hiçbir zaman bu kadar yakın olmadık.

Bu güzergâhta bildiğiniz gibi tren yolu bulunuyor. İlave düzenlemeler ve araçların gelmesi ile organize sanayiler ve şehir merkezi arasında yeni bir dönem başlayacak.

Son yıllarda başta Sayın Cumhurbaşkanının Konya sevgisi, sonrasında -belki şehre 100 yılda bir gelecek bir bakan- Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un hamiliği, büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarımızın uyumu ile Konya’mıza çok hayırlı hizmetler yapılıyor.

Elbette gecikenler, yarım kalanlar var. Bu birlik ve beraberlikle inşallah hepsi sırası ile çözülecek…

Yeri geldiğinde elbette eleştiriyoruz ve buna devam edeceğiz fakat sürekli eleştiren taraf olur güzelliklere ve iyiliklere yer vermezsek bu uygun olmaz.

Ankara Yolu’ndan bu kadar bahsetmişken bu pasajı tamamlamadan size bir kulis bilgisi de vereyim. Ulaşım planlamaları dâhilinde önümüzdeki günlerde Belh Kavşağı’nda yeni bir düzenleme yapılacak. Buradaki yoğunluk biraz daha azaltılmaya çalışılacak…

KONYA’DA TARIMSAL DESTEKLER %51 ARTMIŞ

Geçtiğimiz gün AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez Bey’den bir bilgi geldi.

Muhalefetin kaba gürültü ile başta çiftçiler olmak üzere toplumun bütün kesimlerini tabuta koyduğu şu günlerde bahsetmemiz gereken önemli bir veri.

Konya çiftçisinin tarımsal destekleme geliri önceki yıla oranla %51 artarak 1 milyar 865 milyon lira olmuş. Önceki yıl 1 milyar 235 milyon seviyesinde imiş.

Bu desteklemede en büyük pay bitkisel üretime ardından hayvansal üretime ayrılmış. Kuraklık ile mücadelede ise Konya çiftçisine 357 milyon lira ödeme yapılmış.

Konya tarım şehri. Bu destekler çiftçimiz açısından son derece önemli. Daha artmasını temenni ederiz.

KARDEŞİMİZİ 42 BİN KİŞİ İLE UĞURLAYALIM

Konya ve Konyaspor için yarın çok zor günlerden biri olacak. Tüm ülkenin koşulsuz sahiplendiği Ahmet Çalık kardeşimizin vefatından sonraki ilk maç. Başkan Fatih Özgökçen ile geçtiğimiz gün yaptığımız canlı yayın bağlantısında bugünün anısına tüm taraftarlara atkı dağıtılacağını söyledi. Ayrıca karanfiller atılacak sahaya. Çalık kardeşimizin anısına hem çok zor hem de özel bir güne şahitlik edeceğiz.

Taraflı tarafsız tüm Konyalılar statta olmalı. Kardeşimizi 42 bin kişi ile uğurlayalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR