Hilmi Büyükharmancı

Hilmi Büyükharmancı

En Büyük KONYASPORLU Tahir BAŞKAN’A

En Büyük KONYASPORLU Tahir BAŞKAN’A

Sivas maçından sonra gözler Kasımpaşa maçına çevrilmişti ki bu başarının tesadüf olmadığını gösterdi Mesut Hoca ve ekibi. Maçın detaylarına girmeye hiç gerek duymuyorum öyle ya da böyle alınmış bir 3 puan var ki asla küçümsenmeyecek bir maçtan alnının akıyla çıktı Konyaspor.

Hal böyle olunca şehirde de bir an da hava değişerek herkes bir anda Konyasporlu oluverdi.

Sosyal medya veya diğer yerlerden takip ettiğim kadarı ile herkes halinden mutlu ve UEFA konusunda inançlı. Şehir olarak böyle bir havaya girmemiz de kötü değil fakat başarı-maddiyat ve fedakarlık üçlüsü önem göstermektedir.

Şehrimiz de Konyaspor’a gönül vermiş insanlar çok iyi bilir ki Tahir Başkan’ın Konyaspor için ne kadar fedakarlık yaptığını ve bu fedakarlıklarının bir çoğu da sessiz sedasız yapıldığını ayrıca zor hatta imkansız denecek zamanlarda ortaya koyduğunu çok iyi bilmektedirler.

Konyaspor için projelerin ve kurumsallaşmanın önem kazandığı da artık günyüzü kadar ortaya çıkmaktadır.

Siyaset ile işim olmadı bugüne kadar olmasını da düşünmüyorum; ancak söz konusu Konyaspor olunca Tahir Başkan’ın önemi ile birlikte aşağıda belirteceğim önceliklerin Konyaspor ve bu şehir için ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmaktadır.

Yeni yapılan stadyum inşaatı büyük bir hızla devam etmesine rağmen zemin konusunda atılacak adımlar en az stadyum inşaatı kadar önemlidir. Futbolla uğraşan birçok insanın bildiği gibi zemine yerleştirilecek çim her ne kadar yurtdışından getirilerek maç oynanması sağlansa da Kayseri ve Olimpiyat statlarında yaşanan sıkıntıları şehrimizin de çekmemesi adına zeminin şehrimizde hazırlanarak kaliteli çim elde edilmesi sağlanması gerekli olduğunu düşünüyorum. İş sadece zeminle de bitmiyor aslında stadyum ambiyansı sağlamak açışından yerleştirilecek koltuklardan tutunda dış mekan hatta soyunma odalarının bile farklı bir model de olması gerekli olduğunu bu nedenle stadyum inşaatının 1 yıl sonra bile faaliyete geçirerek ilerde daha fazla masraflar çıkarmamak adına bu durumun insanlara izah edilmesi için kapı kapı dolaşmaya hazır bir nefer olarak ve bunun karşılığında bir beklenti içerisinde olmadığımı açık açık ifade etmek istiyorum.

Bursa-Sivas-Eskişehir gibi şehirleri özellikle maç günü gezdiğiniz de insanların her birinin üzerinde takım formaları ve takımların ürünü olduğunu görmekteyiz ama bizim bu kültürü yerleştirmemiz adına direk olarak Tahir Başkan ilgilenemeyecek olsa da yönetim içerisinde görevlendireceği ekip ile bu durumun oluşması sağlanmalı elbette kulüp içerisinde bununla ilgili bir çalışma mevcut fakat bu daha aktif hale getirilmeli ve bir an önce uygulamaya konulmalıdır.

Şehrimiz de içtiğimiz sudan tutun da kullandığımız bardağa kadar Konyaspor ürünleri çok rahat satılabilir, çocuklarımıza Konyaspor sevgisini kazandırmak adına ayrıca bir tribün de oluşturulup mümkünse Elazığ maçında da uygulamaya sokulabilir. Yetiştirme yurtlarındaki çocuklar ile birlikte sadece bayan ve çocukların olduğu bir tribün ayrılabilir…

3 haftadır her fırsatta dile getirdiğim kenetlenme duygularını sadece bu şehir de Tahir Başkan yapabilir. Bir başkası değil.

Kasımpaşa maçında bu net bir şekilde gördük gönül vermiş yöneticiler, Konyasporluluk ruhunu yitirmemiş birçok işadamı, isminin duyulmamasını isteyen fakat içeride ve dışarı da her maça giden insanlar…

Şehir de Konyaspor’a gelir getirecek ve olması gerekenleri birçok örnekler ile sıralamak mümkündür ancak okurlarımızı sıkmamak adına da konuyu özetle geçmek istedim.

Düşmeyelim yeter derken beklentimizin bir an da UEFA olması en kötü ilk 7 içerisinde bitireceğimize herkes inanmış iken bu fitili ateşleyecek olan sadece Tahir Başkan’dan başkası olmayacağını düşünüyorum.

Mesut Hoca ve ekibine güvenen insanların sayısı tavan yapmışken bunu fırsat bilip Konyasporumuzun markalaşması adına atılacak adımların tam zamanı olduğunu düşünüyorum.

Bu yazıyı Belediye Başkanımız okur mu bilmiyorum ama en azından sevgili Uğur ÖZTEKE abimizden yoğunluğunun arasına Konyaspor için de ayrı bir parantez oluşturmasını diliyorum.

Elbette Konyaspor ile ilgilenen abilerimiz bazı şeylerin ne kadar zor olduğunu bilseler de “Allah büyük zaferleri kolaylıkların değil, zorlukların içine koymuştur''  sözünü hatırlatarak Elazığ maçında alınacak galibiyetleri ve güzellikleri, stadyum da taraflarımızın yapacağı görsel şovları ve yeşil beyaz görüntüyü konuşmak üzere sağlıklı günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hilmi Büyükharmancı Arşivi
SON YAZILAR