Uğur Özteke

Uğur Özteke

FATMA BAŞKAN’IN FENDİ

FATMA BAŞKAN’IN FENDİ

  1. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendi için özel bir paragraf açarak başlamak istiyoruz.

Allah için Konya’da referandum öncesi küçük bir azınlık çalışıyormuş gibi yaparak işi idare ederken(!), birilerini kelle koltukta sonuna kadar bu işe kendisini adamış vaziyette.

Çalışmalarını izlerken zaman zaman bizi bile şaşırtan isimlerin birisi de Fatma Başkan.

Fatma Başkan el attığı bir işi bitirmede, kazanmada, başarıyı da mutlaka elde etmede öylesine iddialı ki inanın bunları bire birde ifade etmekte zorlanıyorum.

O anlarda hep aklıma tek bir cümle geliyor “Kadının fendi”….

………….

O aday adaylığı sürecinden bugünlere gelirken, Fatma Hanım’ın yaşadıklarını bir kendisini biliyordur bir de Allah. Eşi ve çocukları bile yaşanılanların pek çoğuna şahit olamamıştır. İşte “Kadının fendi” sanki tam Fatma Başkan gibi kadınlar için söylenmiş.

Şu günlerde EVET için güne başlayan Fatma Hanım, gece 12’ye kadar durmaksızın çaba harcıyor.

Bu arada belediyenin işleri için de özel bir zaman dilimi ayırıp tek kelime ile kendisini parçalıyor. Uzaktan uzağa Başkanı izlerken yanlış yorumlanmasın “korkuyorum”…

Ve dosta düşmana da derim ki “Korkun”….

Şu seçim işi bitsin Fatma Başkan’ın Şükran Mahallesi için yaptıkları için de çok özel bir yazı yazacağım. Fatma Hanım bu işe başlarken bırakın sizin bizim gibi dışarıdaki insanları, yanındakiler bile kendisine inanmıyorlardı. Yine o günlerden bugünlere baktığımız zaman Fatma Başkan’ın yolu yarılamak değil bitirmek üzere olduğunu görüyoruz.

……….

Sonuçta aday adaylığı günlerinde biz Fatma Hanımı birilerine anlatırken “Bırak Uğur abi ya kadından Başkan mı olur” diyen abilerime arada bir hatırlatma yapıyorum “Abi sizin şu Kadın Başkandan ne haber?”

Yine Başkan’a yakın ekipten “Şimdilik yazılmasın kaydı şartı ile” aldığımız bilgiler doğrultusunda Hanımefendi referandum sonrası yine Meram’ı ve şehri sallamaya hazırlanıyormuş.

Ben inandım, sizde bence inanın artık şu mübarek atalarımızın özenle dikkat çektikleri “Kadının fendi…” sözüne…

ÇÖP BİDONLARINI YAKANLAR SİZCE İNSAN MIDIR?

Ben beni bildim bileli Belediyecileri çöp toplama ve temizlik konusunda eleştiririz. O sokağa temizlik ekipleri çöp arabası bir gün girmesin mahalle halkı toplu halde Belediye Başkanına söveriz. Ama bizler hep kovayı kaldırıp çöp bidonun içine dökmek yerine dışına döktük, elimizdeki poşeti bidona yaklaşmadan 15 adım mesafeden içine salladık. Ya tutarsa biri içine biri dışına gitti. Köpekler, kediler kuşlar çöp poşetini parçaladı ortalık pislik oldu yine sövdük Başkanlara.

Ve belediyelerimiz büyük oranda çöp konteynırlarını yerin altına almaya başladılar. Bizler yine o kuruyasıca alışkanlıklarımızdan dolayı kapağını açmak yerine zaman zaman yine elimizdeki çöp poşetlerini bidonların yanına bırakıyorduk. Ancak şimdi anlıyoruz ki bunları yakmaya de başlamışız.

foto-1-283.jpg

İşte vatandaş çekmiş bize gönderiyor.

Kim kimi şikayet ediyor anlayamadık ama bunların yani yeni modern temiz bu çöp konteynırlarını yakanların ister dağda ister şehirdeki vatan hainlerinden ne farkları olduğunu ne olur biri bana anlatsın.

Yapılacak da pek bir şey yok gibi, tek şey var “Allah hepimizi ıslah etsin” diye dua.

Tabi bu arada Mehmet ….. Bey gibi bazı duyarlı insanlarımızın da yine bir yerde haklı istekleri var. Mehmet Bey bu konuyu gündeme getirmemiz için isteğini bizimle paylaşıyordu ve şöyle diyordu;

“İyi günler Uğur Bey

Meram Yeni Yol caddesi üzerinde bulunan boş arsalar çöpten geçilmiyor. Örnek vermek gerekirse Özel Gündoğdu Kolejinin yan tarafındaki arsa. Konya'ya gelen misafirler güzel meramımızı bu şekilde çöp içinde görmemeliler. İsterseniz size resimlerini çekip gönderebilirim. Saygılar...”

………………

Zaman zaman kendi pisliğimize bire bir şahitlik yaptıktan sonra geçmişi özlüyorum ve “Nerede bizim o eski Konya’nın örnek temiz duyarlı insanları” diyorum.

Ne dersiniz yanılmıyor muyum?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Misafir gelecekmiş gibi evini, ölüm gelecekmiş gibi kaIbini temiz tut

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Yaka Caddesinde altımızdaki beyaz süper lüks jeeple bir sokak ileriden dönmeyeyim diye tek yönlü yolda ters yönden gelmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR