İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Finaller Haftası Başlıyor

Finaller Haftası Başlıyor

Avrupa’da en erken liglere başlayan ülke Almanya 16 Mayıs’ta maçlara seyircisiz başladı. Arkasından onu Çekya,Avusturya,Danimarka vs. ülkelerde liglerin başlayacağını bildirdi.

Liglere verilen pandemi arasından sonra Türkiye’de  12 Haziranda tekrar start verilmesiyle maçlarda oynanmaya başlanacak. Fakat maçların seyircisiz olarak oynanması kimi mutlu eder ki. Antrenman havasında geçecek gibi olması hem oyuncuları hem de taraftarları mutlaka üzecektir. Kombine alıp da maçlara gidemeyen taraftarlar için ise kulüplerin nasıl bir karar alacağı da merak konusu. Nede olsa ortada sekiz haftalık bir periyot kalmış durumda.

Ama futbol ekonomisinin ayakta kalabilmesi ve dahası kulüplerin zaten borç batağında olmasından dolayı Federasyon böyle bir karar alıp ligleri daha da uzatmadan 12 Haziran‘da başlatmış olmasını da makul karşılamak lazım. Yoksa başlatmadığı takdir de yayıncı kuruluşta zaten para ödeyemeyeceğini belirtmişti.

Liglerin başlamadan önce yedi kulübün federasyona bu sene düşmenin olmaması için bir öneride bulunduğunu biliyoruz. Gerekçe ise bu süreçte ara verilen zamandan dolayı oyuncuların nasıl konsatrasyon olacakları meçhul. Bu öneride federasyon tarafından kabul görmedi ve düşmenin bu sezon da aynı eski sezonlardaki gibi devam edeceğini bildirdi. Şu bir gerçek ki ligde ne kadar düşme problemi olsa da yukarıdaki dört takımda şampiyonluğa oynuyor. Yani demem o ki düşmeyi kaldırırsan yukarıdaki takımlarla oynayacağın maçlarda hangi takımla çıkacaksın.

Ligin konumuna bakıldığı zaman sıralamanın ortalama onuncu sırasından itibaren hemen hemen bütün takımlar düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Konyaspor‘un bu süreçten inşaallah en karlı takım olarak çıkması hepimizin temennisi. Bu zaman zarfı içinde sakat ve kondisyon eksiği olan oyuncularımızda eski güçlerini kazanıp takımlarına faydalı olacağını umut ediyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR