Uğur Özteke

Uğur Özteke

FIRÇA YEMEK KADERİMİZ…

FIRÇA YEMEK KADERİMİZ…

Çok güzel bir günde güzel çirkin ne varsa dahası sizlerden ne geldi ise onları paylaşmaya çalışacağız.

FEYZULLAH ERTAŞ ABİNİN FIRÇASI

İLE KENDİMİZE GELDİK AMMA …

Dün öğle saatlerinde gazeteye yeni gelmiştim. Odamızda 4 ayrı dost ile sohbet ediyorduk. Üçüne etliekmek söyledik bir diğer misafirimiz bayan ise yemek yediğini söylediği için kendisi çaya eşlik ediyordu.

“İki elim kanda da olsa” diye bir tabirimiz vardır yaaa. İki elim yağda da olsa arayan tüm telefonlara cevap vermeye çalışıyordum. Feyzullah Ertaş abimize de “ALO” dedim. Feyzullah abimizin şekeri yükselmiş olacak ki(!) alo der demez saydırmaya başladı.

“Yahu Uğur abi siz ne işe yararsınız?.

Daha iki gün önce Meram Anadolu Lisesi öğrencilerinden doğuştan görme engelli 19 yaşındaki kızımız Fulya Lisans Yerleştirme Sınavında çok anlamlı ve büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi oldu. Niye Konya’dan bir tek başkan bir tek oda dernek başkanı, şehrin yetkilisi, etkilisi bu kızcağıza sahip çıkmaz.

Bak Uğur Abi sana da çok kızıyorum. Boy boy birilerinin fotoğrafını basacağına bu kızın fotoğrafını bassana yardım yapsana, yardım kampanyası başlatsana birileri yardım etmiyorsa biz yardım edelim o zaman”…

………….

Uy uyyyyyyyyyyyy.

Feyzullah abi haklı mı?

Haklı.

Hem de yerden göğe kadar haklı.

Ama bu şehir Konya.

Konya’yı Konyalıyı siz bizden daha iyi biliyorsunuz değil mi?

O zaman biz ağzımızı açmıyoruz tek kelime etmiyoruz.

SİLLE’DE UMDUĞUNU BULAMAYAN İŞ ADAMIMIZ

Yine çok sevdiğim büyük değer verdiğim ve şehrin bulup tanıdığı kabul ettiği çok güçlü tecrübeli bir iş adamı Mustafa abimiz önce şu fotoğrafları gönderiyor

foto-1-325.jpgfoto-2-288.jpg

Sonrada kelimesi kelimesine şunları yazıyordu

“Hayırlı günler Uğur Bey.

Pazar Sille’ye gittim ama umduğumu bulamadım. Girişe özel güvenlik koymuşlar. İnanın park bomboştu ve güvenlikçiler olay çıkardılar. Tabi bunlar hoş değil dönüşte baktım bu kez yoları açmışlar. Zahmeti biz çektik ve esnaf yoları işgal etmiş trafik bundan işlemiyor. Zabıta ne iş yapıyor? Camiyi çok güzel yapmışlar da ama yanındaki binalara bir bakar mısın?”….

Her şeyden önce şehir ve ülke sevdası ile yanıp tutuşan ilerlemiş yaşına rağmen her yerden fotoğraf çekerek bizimle paylaşan Mustafa abimize huzurlarınızda en derin selam ve saygılarımızı sunarım.”

………………….

Mustafa abi olaya kendi açısından baktığı zaman yüzde yüz haklı.

Ama olaylara kendi açımızdan değil projektörü tepeden yakıp en üst düzeyden bakmamız gerekiyor.

Sille’de hafta sonu zabıta ile esnaflarla neler yaşandığını bire bir biliyoruz.

Çünkü yemin ediyorum geçen hafta, hem hafta içi hem de hafta sonu bende Sille’deydim. Birinde İstanbul’dan gelen bir misafirimiz diğerinde de Ankara’dan gelen bir topluluk vardı.

İnanın bir yerde başkanından zabıtasına güvenlikçisinden esnafına kimsenin yapacağı bir şey kalmıyor.

İş bizde.

İş insanımızda.

Sorun yine bizde.

Çünkü Sille’de olup bitenlere ve yapılmak istenilenlere baktığım zaman bu işte en fedakâr en günahsız en çok koşturan kafa patlatıp pere harcayan Başkan Uğur İbrahim Altay.

Ve bizler bu insanı o hale getiriyoruz ki bir yerde yaptığına yapacağına pişman ediyoruz.

Kimse yanlış anlamasın. 10 yıl sonra Sille patlayacak. Mevcut yol trafiği çekemez hale gelecek. İnsanlar o araba yolunda araç trafiğe kapalı iken insanlar yürüyemeyecek. Herkes para kazanacak. Millet Sille sayesinde iş bulacak aş bulacak. Sille ile işi olmayan tek insan kalacak o da Başkan Uğur İbrahim Altay olacak.

Belki bu kadar fedakarlığı karşısında hâlâ eleştirildiği için Sille’ye yöneldiği zaman yaşadıkları aklına gelip direksiyonu başka yere çevirecek ama yazık olacak.

Giden gitmiş, kaçan balık yine büyük olmuş olacak.

Ve şahıs olarak kimseye bir şey olmasa bile Konya’ya, Selçuklu’ya, Sille’ye yazık olmuş olacak.

SAYIN VALİMİZE, VALİ YARDIMCIMIZA

VE KÜLTÜR MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDERİZ…

Dün, 15 Temmuz günü Konya’da ev ve iş yerlerinden arabalara kadar her yerin kırmızı beyazlı Türk Bayrakları ile donatılmasına rağmen Atatürk Anıtında bayrak direklerinde Türk Bayrağı olmamasından duyulan üzüntüyü dile getirmiştik ya.

İşte Sayın vali yardımcımızın başkanlığında bir heyet toplantı yapıyor. Bundan sonra böyle bir durumla karşılanmaması için gerekli talimatlar direkt olarak veriliyor.

Yine dünkü yazımızda dile getirdiğimiz ve fotoğraflarla sunduğumuz Atatürk anıtı bölgesindeki Ziraat abidesi ile ilgili bilgilendirme levhalarının yeniden yerine konulması kararlaştırılıyor.

Tüm bunlar devlet adına imzaya dökülüyor ve karara bağlanıyor.

Bu vesile ile huzurlarınızda Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey’e, Vali Yardımcımıza, Kültür Müdürümüz Abdüssettar Yarar Bey’e şehrimiz insanı adına gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılık için sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kıyâmet gününde (ameller tartılırken) mü’minin mizânında güzel ahlâktan daha ağır (gelecek) bir şey yoktur. Şüphesiz ki Allah Teâlâ, kötü huylu, çirkin sözlü kimseleri sevmez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sille Erenköy döner kavşağında da sürücüler ada içerisinde dönen araca yol vermeyi bildikleri ve becerdikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR