Ahmet Kuş

Ahmet Kuş

Geleceğe Nefes Olun

Geleceğe Nefes Olun

Orman Genel Müdürlüğü çok güzel bir kampanya düzenledi. Bu kampanya sayesinde her yılın 11 Kasım’ında milyonlarca fidan toprakla buluşacak. Sadece Türkiye’nin değil, yeryüzündeki her ülkenin ormana ihtiyacı var. Daha yeşil ve daha temiz bir dünyada yaşayabilmek için ağaçlandırmaya çok önem vermeliyiz. Daha çok ağaç daha temiz bir çevre demektir. Çocuklarımıza ağaç sevgisini, doğa sevgisini küçükken kazandırabilmek için onların da bu güzel kampanyaya katılmalarını sağlamalıyız. Ülkemizde Millî Ağaçlandırma Günü olarak kutlanan 11 Kasım bizimle birlikte başka ülkelerde de kutlanmaya başladı. Çoğu alanda olduğu gibi ülkemiz bu alanda da örnek bir projeye imza attı.

Türkiye, orman varlığının önemini dünyada en iyi bilen ve örnek olan ülkelerin arasında öncü ülkelerden biridir. 1839 yılında temelleri atılan Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü 40 bini aşkın çalışanı ile hem vatanımızda hem de dünyada yaşayan tüm canlılara daha fazla nefes olabilmek için gece gündüz çalışıyor.

Orman Genel Müdürlüğü “Çiftçilerimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanla büyüsün” sloganıyla ülkemizi ağaçlandırmaya, ormanlarımızı korumaya devam ediyor. Daha yeşil bir Türkiye hedefi doğrultusunda geçen yıl 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Gününde sizlerin de “Geleceğe Nefes Seferberliği”ne verdiğiniz büyük destek sayesinde 13,7 milyon fidanın sahiplenilmesi sağlandı.

Oturduğunuz yerden siz de bu kampanyaya destek verebilirsiniz. Yapmanız gereken şey çok basit, gelecegenefes.com sitesine girip ücretsiz olarak kendi adınıza ya da sevdiklerinizin adına fidan sahiplenebilirsiniz. Kampanyaya maddi olarak da destek vermek isterseniz aynı siteden fidan bağışı da yapabilirsiniz. Bir fidan bedeli sadece 10 TL, istediğiniz sayıda fidanı istediğiniz ilimize bağışlayabilirsiniz. Bağışladığınız fidanlar sizin adınıza Orman Genel Müdürlüğü çalışanları tarafından dikilecektir. Siteye girerek özel fidan bağışında bulunabileceğiniz gibi yanan alanları ağaçlandırmak için, özel günler için, kutlama için, taziye için de fidan bağışı yapabilirsiniz. Hatta bireysel hatıra ormanı, kurumsal hatıra ormanı bile kurabilirsiniz. Fidan bağışı yapan şahısların ve kurumların adlarını sitede görebilirsiniz.

Orman Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü diğer bir hizmet de “Tohum Ver Fidana Dönüşsün, Çocuklarımız Geleceğe Nefes Olsun” projesidir. Bu proje kapsamında ülkemizdeki tüm öğrencilere yeşertecekleri birer tohum hediye ediliyor.

Türkiye’nin başlattığı Milli Ağaçlandırma Gününe 70’i aşkın ülke katılarak dünyaya nefes oluyor. Haydi, siz de bu anlamlı kampanyaya katılın ve fidan bağışlayarak ya da sahiplenerek çocuklarımıza daha yeşil bir dünya, daha temiz bir doğa bırakma yolunda bir adım atın. Geleceğe umut olun, geleceğe nefes olun… Bugün dünyaya hediye ettiğiniz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılara nefes olacak. Sizin diktiğiniz fidanlar büyüyüp ağaç olacak, çoğalıp ormana dönüşecek…

                                                                                                                                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Kuş Arşivi
SON YAZILAR