Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

GÖĞSÜN İMAN DOLU, RUHUN ENERJİ; YAŞA BİNLER YAŞA KONYA KOLEJİ

GÖĞSÜN İMAN DOLU, RUHUN ENERJİ; YAŞA BİNLER YAŞA KONYA KOLEJİ

Başlık Konya Koleji Marşı’nın bir bölümü, sözler Nedim Gürsel’e ait. Konya Maarif Koleji  “devlet eliyle lisan eğitimi” amacıyla 1955 yılında İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Samsun ile birlikte 7 Kasım 1955 tarihinde törensiz; 11 Kasım 1955 tarihinde ise zamanın Milli Eğitim Bakanı Celâl Yardımcı’nın katılımıyla törenli olarak Gar yanı eski Bağdat Oteli’nde açılmıştır. Zamanın hükümeti bu okulları o denli önemsemiş ki Anıtkabir inşaatı bütçesinden bile pay aktarmıştır. Okulumun kuruluşunda  Konya Lisesini Bitirenler Derneği yoğun çaba göstermiş; Konya Koleji’nin açılışını Feyzi Halıcı “ iyiye, güzele, Batı’ya taptaze pencere açıldı, davullar çalınsa yeridir, şehrin büyük meydanlarına tak-ı zaferler kurulsa yeridir” cümlesiyle değerlendirmiştir. Okulumun adı 1 Temmuz 1975 yılında Konya Anadolu Lisesi;1990 yılında ise Meram Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. (kaynak: Konya Maarif Koleji’nden Meram Anadolu Lisesine 50 yılın Öyküsü; Ali Tartanoğlu, KMKD yayınları)       Aslında keşke okulların, meydanların, caddelerin isimleri hiç değiştirilmese; Kentin hafızası silinmese..

       Ben Konya Maarif Koleji ile Mümtaz Koru İlkokulundaki öğretmenim rahmetli Asuman Nart sayesinde tanıştım. Bize hedef gösteren, sınava karşılıksız hazırlayan hocamın daha sonra doktor olarak elini öpmek mutluluğunu yaşadım. O zaman bile eğitime devam eder, muayene sonrası yolcu etmek için kapıya çıktığımda “gir içeri, ben böyle mi öğrettim, devlet sana beni yolcu et diye mi para veriyor?” derdi. Mekanı cennet olsun. Behzat Üner, Halil Edil, Ömer Ateşoğlu, Melek Altıoklar ile Niyazi Toran, Ziya Nurullahoğlu, Mehmet Uysal ebediyete intikal etmiş öğretmenlerim ve sınıf arkadaşlarım. Tüm dönemlerin kayıplarıyla birlikte kendilerine rahmet diliyorum. Hayattaki tüm öğretmenlerim ve arkadaşlarıma sağlıklı uzun ömür diliyor; öğretmenlerimin hürmetle ellerinden öpüyorum.

       Biz tüm sınıf arkadaşları yıllar sonra buluştuk. Gördük ki okulumuz bize sadece istediğimiz okulları kazandırmamış, bizi hayata da hazırlamış. Saygıyı, sevgiyi ,hoşgörüyü; eleştiriye tahammülü, medeni ve dostça tartışmayı da öğretmiş. Yurdumun dört bir yanından gelip okulumuzda eğitim alan dostların Konya sevgisi ve ilgisi hiç eksilmemiş. Bugün Meram Anadolu Lisesi de başarılı okullar arasında bayrağı taşıyor. Bu sene 67’si Tıp Fakültesi olmak üzere 130 gencimizi üniversiteye göndermiş. Araştırmalarımda sportif başarı bulamadım ve  Kapalı Spor Salonu olan okulum adına üzüldüm. Bayramda bahçesini ziyaret ettiğim okulumda  yan bahçede yıllardır fırça ve boya görmediği belli oturma grubunun kırılmış , çivisi çıkmış , çoğu da kırılmaya hazır tahtalarını; rahmetli Süleyman Ertüzün ’ün yaptırdığı; 1978 yılı mezunu bizlerce merhum Ziya Nurullahoğlu adına yeniden oluşturulan çeşmenin önde 2; arkada 2 toplam 4 musluğunun olmayışını üzüntüyle gördüm. Eminim okul yöneticilerimiz yeni eğitim yılı başlamadan bu küçük eksikleri gidereceklerdir.

       Meram Anadolu Lisesi mezunlarına yeni yaşamlarında başarılar diler; bir an önce Konya Maarif Kolejliler Derneğine üye olmalarını öneririm. Son sözüm Konya Maarif Kolejliler Dernek yöneticilerine; tabii ki bizler aidatlarımızı zamanında ödemeliyiz ancak derneğimiz de daha denetleyici, birleştirici-bütünleştirici ve aktif olmalı düşüncesindeyim. Okulumun geleceği ve başarılarının devamı için bu zorunlu bence. Saygıyla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR