Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

Hakkıyla zirvede

Hakkıyla zirvede

Böyle maçlar, insana, canından bezdiren Türkiye liginde futbol zevkini yeniden kazandırıyor.

O nasıl bir ilk yarıydı öyle? Goller, kırmızı kart, direkten dönen top, net pozisyonlar… Yok yoktu neredeyse.

Konyaspor’un Ahmet’in hatasıyla yediği golden sonra hemen toparlanması, hem de deplasmanda, bir de ligin en iyi takımlarından birine karşı çabuk tepki vermesi İlhan Palut’un Konyaspor’unun en karakteristik özelliği. Öylesine, dakikalar, haftalar ya da şartlar uygun olduğunda değil her zaman hücumu önceleyen, özgüveni yüksek bir Konyaspor. Kadro da bu anlayışa uygun olunca izlemeye doyum olmuyor Konyaspor’u.

Bir bölge aksasa hemen bir başka oyuncu oradaki açığı kapatıyor. Her maç başka bir oyuncu skora katkı sağlıyor. Bu maçta da Serdar ve Poku sahneye çıktı.

Serdar gerçekten özel bir oyuncu. Antalya maçında onun kanadını çok kullanamadıkları için pozisyon zenginliği zayıf kalmıştı. Serdar’ın karşısında kimin oynadığının hiç önemi yok. Çizgiye inemese bile içeri pasları, koşuları ve şutlarıyla da çok etkili oluyor. Bu maçta her iki yönünü de çok iyi kullandı. Poku’nun attığı gol çok güzeldi ama asıl Serdar’ın pası usta işiydi.

Hatayspor’un erken 10 kişi kalması Yeşil Beyazlılar’a büyük avantaj sağladı ama şuna eminim ki eksik kalmasalar da Konyaspor bu maçta galibiyet alabilirdi.

İkinci yarıda Konyaspor hiç panik yapmadan, fazla yüklenmeden rakibin üzerine yavaş yavaş baskı kurdu. Poku, gerçekten ilginç bir oyuncu. Top ayağına gelmedikçe sahada yök gibi ama oyun alanındaki boşlukları çok iyi takip ediyor ve inanılmaz top tutuyor ayağında. Tabi o tek vuruşlarındaki yetenek ve akla hayran olmamak elde. İki ayağını birden kullanan, pozisyon koklayan ve tek vuruş ustası bir oyuncu ve Konyaspor için hazine değerinde.

İlhan Palut’u tek eleştireceğimiz tercihi Rahmanoviç olur sanırım. Poku’nun aksine ne toplu ne topsuz oyunda yok. Üstüne takım arkadaşlarının da pozisyonlarını bozuyor. Yetenek kısıtlı, oyun aklı yetersiz. İlhan Hocanın, kurduğu bu kadroya ve oynattığınız güzel, akıllı oyuna zarar veren bu tercihi gözden geçirmesi gerekiyor.

Neyse ki bu maçlık kötü olan Ahmet’le, bir süredir formu ve özgüveni düşük olan Sokol ve Rahmanoviç’e rağmen takım oyunu sayesinde kazanmayı bildiler. Ahmet Hasan’ın gol atması da bir diğer pozitif gelişme oldu.

Üzücü olan Serdar’ın Beşiktaş maçında cezalı duruma düşmesi. Gerçekten alternatifi yok şu an için.

Çok kritik bir galibiyetti bu. Başkan Fatih Özgökçen’in istediği gibi, korkulan, ligin tepesine hakkıyla geldiğinden kimsenin şüphesinin olmadığı bir Konyaspor’a doğru emin adımlarla ilerliyorlar.

Yolu açık Konyaspor’un. Umarım kapatmazlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Selman Selim Akyüz Arşivi
SON YAZILAR