Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hava kirliliğinden Arena mescidine biz…

Hava kirliliğinden Arena mescidine biz…

Bugün mesai yapan çalışanlarımız için iyi haftalar dilerken, bizim gibi dünden kalma tam gaz çalışanlara da iyi çalışmalar diyerek, biz de yeni bir haftaya merhaba diyoruz.

Bugün biraz siz duyarlı okurlarımızdan gelenlerle, biraz da kendimizin gördüklerinden ortaya karışık bir yazı koymaya çalışacağız…

HAVANIN REZALETİNİ

AKYÜREK DE BİLİYOR AMA…

Biz bugünlerde ne kadar “hava sisli” de desek kiri de sisin içine katıveriyoruz. Niye? Güzel şehrimize kötü bir şey kondurmak istemediğimiz için. Oysa Büyük Başkan Sayın Akyürek, Mevlana Törenleri için yapılan Vali Muammer Erol Bey’in de bulunduğu toplantıda şehrin hava kirliliğine dikkat çekmiş, lüks güvenlikli sitelerin bile doğalgazları olmasına rağmen buralarda kömür yakıldığını söylemişti. Bu süper lüks siteler kömür yakıyorsa garip vatandaşın kaçak kömür yakması kadar doğal ve de yasal bir şey yoktur.    

İşte bu kareyi de eğitimci bir abimiz cumartesi güpegündüz çekip bize gönderiyordu;

İşte bu kareyi de eğitimci bir abimiz cumartesi güpegündüz çekip bize gönderiyordu

Mesela havamız ile ilgili olarak size çok daha kötü ve düşündürücü bir fotoğraf daha sunalım mı?

Burası Konya’nın Meram’ın en havadar en güzel bölgelerinden birisi

Burası Konya’nın Meram’ın en havadar en güzel bölgelerinden birisi, fotoğraf ise dün sabah öğle saatlerine doğru çekilmiş. Meram TOKİ sisler altında, bilenler için 2.etap, pazaryeri ve Konya.  Üzerimizdeki sis kuşağı mı kir tabakası mı aynen bildiğiniz gibi devam ediyor.

MUHTEŞEM ARENA’NIN DÜŞÜNDÜRDEN MESCİDİ

Konyaspor-Bursa maçının devre arasından o gurur veren uğurlu ve ses getiren Arena’nın can sıkan mescidi

Bu fotoğraf karesi de Cumartesi akşam saatlerinde oynanan Konyaspor-Bursa maçının devre arasından o gurur veren uğurlu ve ses getiren Arena’nın can sıkan mescidi.

Mescitte namaz kılmaya çalışan çok değerli ve samimi dostumuz bu kareyi çekip bize gönderdikten sonra da altına şunları yazıyordu; “Abi burası Torku Arena'da mescit. 10 kişi zor kılıyor namazı. Yapanlara teşekkür. Ama biraz daha dikkat lütfen.”…

Kim ne derse desin Tahir Başkan’ın 50 yıl unutulmayacak ve Konya’ya hayır ile anılıp yâd edilecek eserlerinden birisi oldu TORKU Arena. Daha cumartesi akşam TRT SPOR programında taraftarımızdan stada kadar övgü ile yine bahsediliyordu.

Arena’nın bir çevre düzenlemesi eksik, çevresine yapılacak spor alanları merakla bekleniyor, bir de bu küçücük mescit Arena’ya yakışmıyor.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Şerefiniz kadar konuşun desek, ömür boyu susacak insanlar var.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Başkasında eleştirdiğimiz hal ve davranışları kendimiz yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR