Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Hoşgeldin Yatabare!

Hoşgeldin Yatabare!

Konyaspor, 2018-2009 sezonuna sahasında Erzurumspor ile karşılaşarak başladı. Kağıt üstünde kolay bir maç gibi dursa da bu lige yeni çıkmış rakipler her zaman baş ağrıtmaya müsaittirler. Bunun için iyi bir başlangıç gerekiyordu. İlk maçın verdiği heyecan ve coşku ile kendilerini kanıtlama çabasındaki Erzurumsporlu oyuncular, istekli olsa da deneyim eksikliği çok geçmeden sahaya yansıdı ve ilk 10 dakikanın ardından saha yerleşiminde problemler yaşamaya başladılar.

Konyaspor’da ise teknik direktör Rıza Çalımbay, yeni transferlerden sadece Uğur Demirok’a ilk 11’de şans tanırken, orta alanda Volkan sürprizi yaşadık. İleri üçlüde Ömer Ali-Jahovic-Yatabare üçlüsü değişimli olarak sağ kanat, forvet ve on numara pozisyonlarını paylaştılar.

Takımların ilk 10 dakikalık birbirini tartmasının ardından Konyaspor oyuna ağırlığını koydu. Gol bekleyişinin arttığı dakikalarda Yatabare’nin kazandırdığı tartışmasız penaltıda topun başına geçen penaltıcı Skubic çok kötü bir vuruşla topu kaleci Hakan’a teslim etti.  Hevesimiz kursağımızda kalsa da 4 dakika sonra Uğur Demirok duran topta fileleri sarstı.  Gardı düşen rakibe sıcağı sıcağına bir darbe de Yatabare vurdu. Hemen ardından Ömer Ali bencilce davranıp takımı üçüncü golden etti. Bu pozisyon golle sonuçlansa maç bitecekti.

Her şey iyi giderken, 39. dakikada savunmadaki adam paylaşımındaki sıkıntı pahalı ödendi ve rakibi umutlandıran gol geldi.

İlk yarının son bölümünde vites düşüren topu da rakibi bırakan Konyaspor topla oynamada geride kalsa da 45 dakikada 5’i isabetli 10 şut ile oynadı.

10. dakika ile 35. dakika arasında güzel bir oyun ortaya koyan Konyaspor bu dakikadan itibaren oyundan düştü. Kendi sahanda üretkenlikten uzak bir oyun ortaya koyup idare etmeye başlayınca da fatura hemen kesiliyor. Nitekim konuk ekip 72. dakikada ikinci golü buldu. Uzun oyuncu sayısı fazla olan Konyaspor duran toptan gol bulsa da rakibin iki golünün de duran toptan gelmesi oldukça ilginçti.

Jahovic kötü, Fofana’nın çok güçsüz olduğu bir günde tartışmasız takımın ve sahanın en iyisi Yatabare’ydi. Attığı gollerin yanı sıra penaltı yaptırdı, koştu, mücadele etti, savunma yaptı kısaca muhteşemdi…  Geçen yıl şansız başlamıştı. Şimdi “Hoşgeldin Yatabare” diyelim ve dua edelim: “Allah nazardan korusun.”

Henüz tam hazır olmayan ve 3-4 maça daha ihtiyacı olan Konyaspor’da Milosevic ve Hurtado gibi top tutacak, oyun kuracak oyuncuların da bir an önce takıma monte olması gerekiyor. Jevtovic  de bir an önce hazırlanmalı… Sıkıntılara rağmen sezona galibiyetle başlamak güzeldi.  Rıza Hoca’yı ve oyuncuları kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR