Sadık Büyüksakarya

Sadık Büyüksakarya

İsrail’in yapay zekâsı!

İsrail’in yapay zekâsı!

Bir dönem Ergün Diler’ in yazılarını hiç kaçırmazdım.
Haftası haftasına takip eder almam gerekenleri alırdım yazdıklarından.
Dip ve derin bilgi vermeyi seven bir yazardı kendisi.
Ama şimdilerde yazılarının esamesi bile okunmuyor.
Ergün Diler gibi Mustafa Güldağı’ da bu dip ve derinlikli yazıların kompetanlarından.
Geçtiğimiz günlerde bir yazısına daha denk geldim ki sizlerle paylaşmadan edemezdim.
Asıl amacın ne olduğu, ne tür fırıldakların döndüğü ve döneceği noktasında kıymetli bir yazı.
Aynen aktarıyorum:
‘1) Küresel güçlerin bir yandan Filistin ve Gazze'yi yeni dünya düzeninin teknolojilerini deneme yeri olarak kullandığı unutmayın. Bu yeni teknolojileri savaş ve çatışma bölgelerinde her zaman denemişlerdir. Peki, Filistin ve Gazze'de neyi deniyorlar? Dikkat.

2) "Yapay zekâ gözetleme toplumu ceza sisteminin" en büyük deneyi yapıldı. İsrail ordusu, "Habsora" adlı yapay zekâ sayesinde daha çok sivil öldürdü. Bu yapay zekâ on binlerce istihbarat görevlisinin işleyemeyeceği kadar büyük miktarda veriyi işleyebiliyor.

3) Bu yapay zekâ, saldırı yapılacak hedefleri gerçek zamanlı olarak öneriyor. Otomatik, hızlı hedef öneriyor. Habsora ile Filistin'de büyük bir gözetleme toplumu kurulmuştu. Bu yapay zekâ, kitlesel suikast fabrikası gibi çalışıyor. Bunun için büyük bir yapay zekâ birimi bile var.

4) İsrail iki aydır devam eden saldırılarda yeni siber ve yapay zekâ teknolojisini de denedi. Yani öldürülen binlerce Filistinli, yeni savaş teknolojisinin denenmesinde denek olarak kullanıldı. Tam bir vahşilik! Daha ne tür savaş teknolojileri denendi bilmiyoruz. Devam.

5) Habsora Sisteminin yıllar öncesinden devrede olduğu, şehirlere yerleştirilen binlerce kamerayla Filistin halkının yüzlerinin taranarak katliam hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Yapay zekâ, Filistinlilerin sürekli gözetim altında yaşadığı daha büyük bir gözetim sisteminin parçası.

6) Gazze'de çoğu çocuk olmak üzere binlerce sivili katleden İsrail'in, korkunç soykırım girişiminde bu yapay zekanın işlevi net ortaya çıktı. Yapay zekânın yıllar öncesinden toplanan birçok veriyi depolayarak bugünlerde yapılan katliama hazırlandığı öğrenildi.

7) Belirlediği her hedefte kaç sivilin öldürüleceğine kadar hesaplama yapan Habsora, sivillere ait herşeyin kasıtlı vurulmasında kullanıldı. Yani yapay zekâ katliamları başladı bile. Dünyanın her yerinden bunu daha fazla göreceğiz. Filistin bunun denendiği en açık yer.

8) İsrail'in ayrıca 2021'de Gazze'de düzenlediği ve "dünyanın ilk yapay zekâ savaşı" olarak adlandırdığı büyük saldırıda da yapay zekayı kullandığı bildirildi. Yani İsrail yapay zekâ ile oluşturulacak gözetleme toplumu sonunda yapılabilecek katliamların fitilini ateşledi.

9) Küresel güçler İsrail eliyle Filistin ve Gazze'de "yapay zekâ gözetleme toplumu ve ceza sisteminin" denemesini de yapıyor. Haberiniz yok. Yani aynı zamanda Filistinliler üzerinde yapay zekâ teknolojisinin denemeleri de yapılıyor. Bunu anlatan bile yok.

10) Filistinliler farklı savaş teknolojisinin denek malzemesi olarak da kullanılıyor. Filistin'de daha ne tür yeni teknolojiler deniyorlar bilmiyoruz. İsrail iki aydır Filistin'de ve Gazze'de geliştirdiği siber teknoloji ve yapay zekayı test ediyor ve kullanıyor. Ürpertici!

11) Yani bir yandan savaş teknolojileri deneniyor. Mevzunun bu kısmı atlanmamalı. Küresel güçler akla hayale gelmeyen birçok teknolojiyi ve silahı deneyip raporladılar. Bundan kimsenin haberi bile yok. Küresel elitlerin uzmanları için bu savaş büyük bir deney alanı oldu.

12) Bu aşamada binlerce çocuk ölmüş umurlarında bile değil. Küresel elitler için bu ölenler, "deney istatistiğinden" başka bir şey değil. Önemli olan yeni dünya düzeninin teknoloji ve silahlarının ne kadar etkili olduğu. İki aydır tahminimce denenen silah ve teknolojiler şunlar:

13) Gelişmiş yapay zekâ, farklı gözetim toplumu teknolojileri, zihin kontrol teknolojileri, siber güvenlik teknolojileri, zekâ geriliğine sebep olan kimyasal silahlar ve daha akla gelmeyen ürpertici birçok teknoloji. Ortada sadece savaş yok, deney de var. Uyanık olun.

14) Google da İsrail ordusuna Filistinlileri gözetleyen ve verilerinin yasadışı yollardan toplanmasını sağlayan yapay zekâ tabanlı teknolojik destek sundu. Google, aynı zamanda CIA ve MOSSAD'ın en büyük destekçisi. CIA ve MOSSAD, faaliyetlerinin %30' dan fazlasını Google'a borçlu.

15) Demem o ki Filistin'de İsrail eliyle yeni dünya düzeninin silah ve teknolojileri de deneniyor. Haberiniz yok.’
Evet dostlar,
Yazılanlar bir malumat kırıntısından daha fazlası.
Tabi görebilene.
Selâmetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Büyüksakarya Arşivi
SON YAZILAR