Uğur Özteke

Uğur Özteke

KAVUŞ, TORU’NUN BIRAKTIĞI YERDEN  

KAVUŞ, TORU’NUN BIRAKTIĞI YERDEN  

Biliyorsunuz en yakınımdan Yazı İşleri kadrosundan tutun da, bizi seven yakın çevremize kadar herkes sıkı sıkı tembihliyor “Salıver gitsin gittiği yere kadar.  Niye millet ile uğraşırsın. Senden başka yazan, konuşan yok mu? Senden başka kötü olan var mı?...”

Biliyorsunuz biz söz dinleriz. Hele hele ki büyük sözü (!). Şimdilik boşa aldık, saldık gidiyoruz bakalım.

O zaman kimseyi karşımıza almayacak şekilde usul usul yazmaya başlayalım.

NALÇACI YEŞİL MERAM

KAVŞAĞI ÖLDÜRDÜ?

İki hafta önceydi. Ali Tuğrul Bey o kadar etkilenmiş, o kadar üzülmüş ki dayanamamış karşılaştığı ilk kazanın görüntülerini çekip altına da şunları yazıyordu;

“Uğur Abi hayırlı günler lütfen mailimi okuyup dikkate alır mısın?

Burası Nalçacı kavşağı her ay 1-2 defa kaza oluyor abi, buradan gına geldi. Her yere söyledik, şikâyet ettik sonuç alamadık

foto-1-594.jpgfoto-2-491.jpgfoto-3-343.jpg

Bu kaza da ise ambulansla çarpışıyor ve içinde hasta var, sen düşün artık gerisini sen düşün...”

……….

Evet bu sütunlar dile gelse de konuşsa. En az elli defa aynı noktayı yazdık. İnşallah düzelecektir diyoruz.

BİSİKLET FEDERASYONUNDA

KONYA GÜCÜ DİKKAT ÇEKİYOR

Biz Konya ve Konyalılar olarak her ne kadar birbirimizi sevmesek de birbirimizin ayağından paçasından çekiştirsek de zaman zaman içimizden bir akıllı çıkıyor ve gidiyor. Türk bisikletinin bir dönem tarih yazan sporcusu, sonra da yöneticisi olan şimdi de Bisiklet Federasyonu Başkanı olan Sayın Erol Küçükbakırcı son olarak Taşkent Spor Kulübü Başkanı Ahmet Şanlı’yı federasyon yönetim kurulu üyeliğine almış. Yanılmıyorsam Yavuz Erence ve Fatih Sert'i saymaz isek şu anda beş Konyalı yönetimde olmuş. Vallahi kim ne derse ben Başkan Küçükbakırcı’ya şapka çıkartıyorum. Kim ne derse desin Erol Başkan, Konyalılara sahip çıkmaya devam etsin. Haaa Başkan bıraktığında en az yine yarısı arkasından konuşur ama yarısı dua etse yeter değil mi?

……………

BİZİM SAHİP ÇIKAMADIĞIMIZ

İBRAHİM TUNÇ’U AVRUPA HATIRLAMIŞ

İki gün önce sosyal medyada Ali Tunç’un paylaşımında gördüm. Özetle şöyle idi;  

“Atletizm Milli takım kampında antrenörlük yaparken vefat eden kardeşim İBRAHİM TUNÇ’A AVRUPA ATLETİZM FEDERASYONU TARAFINDAN ÖMÜR BOYU ATLETİZME HİZMET NİŞANI VERİLDİ.

13 Nisan’da Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag’da yapılan 26. Avrupa Atletizm Federasyonu (EA) Genel Kurulunda vefat eden atletler ve atletizm spor adamlarına atletizme ömür boyu hizmet nişanı verildi. Ödül töreninden önce vefat eden atletler ve atletizm spor adamları için saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye'den sadece İbrahim Tunç'a verilen ödülü eşi Gülsen Tosun Tunç Avrupa atletizm federasyon başkanı Norveçli Svein-Arne Hansen elinden aldı.”

foto-4-220.jpg

…………..

 Çok üzgünüm çok. Rahmetliye Konya sahip çıkamadı Konya.  Milli takım düzeyindeki bir antrenöre Konya sahip çıkamadı Konya. İbrahim’in gözleri açık gitti. Karısı Aksaray’da kendisini burada, evladı biricik oğlu Aksaray’da İbrahim burada, eşini bir Konya’ya getiremedi rahmetli.

Bak bizde rahmetliyi anan var mı? Ama Allah’tan Avrupa anmış. Hem de lafa geldi mi klavye kahramanlığına geldi mi iki tutup bir yırttığımız Avrupa.

Ne Konya’sı ne Türkiye’si, biz bir insana değer vermez, değer vermediğimiz gibi kendi tırnakları ile ortaya çıkan değerleri öldürürüz, öldürürüz.

BOZKIR’DAN KOMÜNİST BAŞKANIN

TOPÇULUK FOTOĞRAFI DA GELDİ

Bizim okurlarımızdan Allah bir değil bin kere razı olsun. Cumartesi günü Türkiye’nin komünist Başkanın Konya Bozkır’daki sağlık memurluğu günlerini yazmıştık yaa. İşte bir gönül dostu destek olmak için Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Hisarlık köyünde futbol oynadığı günlerin fotoğrafını gönderiyor;    

 

foto-5-140.jpg

Ve şunları yazıyordu

“Abi merhaba

Sağdaki tek kişi komünist başkan(!) Bizim köyde sağlık memuru olarak görev yapmıştı. Bozkır Hisarlık köyünde.”…

…….

Allah sizin gibi gönül dostlarımızı eksik etmesin inşallah.

BAŞKAN KAVUŞ İLK İCRAAT OLARAK ŞÜKRAN MAHALLESİNDE

Dün Haber Merkezinde iken gelen haberler içerisinde dikkatimi çeken bir haber de Meram’ın yeni Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş’un Şükran Mahallesi incelemesi idi. Bu haberi en geniş hali ile gazetemizde zaten bulacaksınız.  

Burada ekipler ve uzmanlar ile yerinde inceleme yapan Başkan Kavuş, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da desteğiyle süreci hızlandırmak öncelikli hedefimiz. Bu vizyon projeyi Konya’ya ve Meram’a kazandırarak bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz. Belediyecilik beklemeye gelmez” demiş.

Bence Fatma Başkan’ın başını yiyen konuların başında belki de 1 numarasında Şükran Mahallesi vardı. (Ama biraz o iş farklı idi)

Ve Kavuş’un da buradan başlaması gelecek zaman içerisinde kimin haklı kimin haksız olduğunu ortaya çıkartacak ve tarih bazı şeyleri yazacak gibi.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ben bugünün doğrularıyla konuşurken o beni geçmişin doğruları ile dinliyordu. Oysaki ben bugünün doğrularına dünün yanlışlarından demlenmiştim

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Düğün konvoyları akan trafiği durdurmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR