Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Kongre gerçekten karıştı mı?

Kongre gerçekten karıştı mı?

AK Parti Konya’da kongrelerini tamamladı. Hasan Angı, yönetiminde yarıya yakın bir değişiklikle yoluna devam ediyor. ‘2023’e kadar beraberiz’ cümlesi ortada olduğu sürece yönetimde ‘kemik yapı’ bozulmayacak. Şehir için bu yapının önemli bir denge unsuru olduğunu evveliyatta belirtmiştik. Değişen bir durum yok.

İktidar partisinin kongresini baştan sona ekibimizle birlikte takip ettik. 13.30’da başlayacağı belirtilen program, normalde gecikme beklenirken aksine biraz erken başlamıştı. 16.30’a kadar salondaydım. Son konuşmacı Binali Yıldırım’ın anlattığı ‘son konuşmacı’ hikâyesini dinledim.

Cumhurbaşkanı Rize kongresini yaparken aynı zamanda Aksaray, Eskişehir ve Konya kongrelerini tamamlamış oldu. Gara şehitleri, salonlarda heyecan olsa da coşku eksiliğini hissettirdi.

Konya kongresine Eski Başbakan Binali Yıldırım’dan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a kadar deve dişi isimler katılmıştı. Bu verilen önemi gösteriyor elbette.

Salondan neredeyse hiç ayrılmadık diyebilirim. Yani ne olup bittiğine şahidiz.

Dün ulusal basında bazı muhalif gazetelerde ‘AK Parti Kongresi karıştı!’ başlıklı haberler çıktı.

Öyle abartılı cümleler ile kurulu bir haber yapılmıştı ki salonda olmasam herhalde ben de ortalığın karıştığına 'kan gövdeyi götürdüğüne’ inanacaktım.

Gerekçe olarak ‘AK Parti Konya İl Başkan Adaylığı için Divan’a listesini sunan Müşerref Özden’in adaylığı kabul edilmeyince ortalık karıştı’ deniliyordu.

Evet, gerçekten bir ara divan başkanı uygun süresi içinde iki listenin ellerine ulaştığını ancak bir tanesinin usule uygun hazırlanmadığı ve yeter sayıya ulaşılmadığı için kabul edilmediğini belirtmişti. Kongreden sonra sordum. Aday olabilmek için kongredeki delege sayısının %5’i oranında delegenin imzası gerekiyormuş.

Verilen listeye ulaşamadım ama Müşerref Özden’in listesinde 3-5 kişi olduğu bilgisini öğrendim.

Partilerin bu konuda bir tüzüğü var. Tüzük ne diyorsa ona göre hareket ediliyor.

Ayrıca karıştı denilen salonda, Cumhurbaşkanının konuşmasına saygıdan sessizliğini koruyanların durumundan faydalanılarak bir bayan ve bir erkeğin kısa süreli bağırma sesi duyuldu hepsi o kadar.

Bunu salon karıştı diye abartmak ne kadar doğru?

Belli ki burada başka bir amaç var. Olayın altında farklı kokular da alıyorum. Belgelere ulaşırsam peşine bırakmayıp öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağımı şimdiden söyleyeyim.

Elbette şehitler olmasaydı daha farklı bir kongre olabilirdi. İçimizi acıtan asıl mesele o. Dün meclis bilgilendirmesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun o duygusal ve sert konuşmasına katılmamak elde mi?

Gönül isterdi ki Cumhurbaşkanın katıldığı şehre yeni müjdeler verdiği bir kongre olsun. Tabii bu süreçte bunu istemek biraz ütopik…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR