M. Mustafa Özdemir

M. Mustafa Özdemir

Konya Reis’i, Reis Konya’yı seviyor

Konya Reis’i, Reis Konya’yı seviyor

Uzun yıllar “Milli Görüş”ün kalesi olarak nitelendiren Konya, Türk siyasi hayatına girdikten “AK Parti’nin kalesi” oldu desek yanlış söylemiş olmayız.

Bu siyaset çevrelerinde basında da sıkça dile getirilmiştir.

Konya, AK Parti’ye en çok destek veren il oldu. İlk 2’den inmeyen Konya çoğu zaman özellikle de büyükşehirler arasında hep ilk sırada yer almıştır.

Konya, en zor zamanlarda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmuş, Konya’ya ve onun yüksek manevi atmosferine önem veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da, sevgisini her fırsatta dile getirmiştir. Bunu sözle dile getirmekle kalmamış icraata dökmüş, vefayı karşılıksız bırakmamış ve Cumhuriyet tarihi boyunca göz ardı edildiği hatta biraz üvey evlat muamelesi gördüğü herkesçe kabul edilen Konya’ya tarihinin en büyük yatırımlarını yapmış, asırlık projeleri hayata geçirmiştir.

Son 18 yılda yapılan yüzlerce yatırımı burada saymayız ama belli başlı büyük dev projeleri şöyle bir hatırlayalım.

MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİ

AK Parti’nin Konya’daki ilk önemli icraatı Mevlana Kültür Merkezi’nin hayata geçirmek olmuştur. Böylece Mevlana kenti Konya için en önemli eksiklerden hatta ayıplardan birisi giderilmiştir.

KOP

AK Parti’nin en önemli icraatlarından birisi Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han’ın da hayali, asırlık Konya Ovası Projesi’nin (KOP) hayata geçirmesi olmuştur. Bugün de bir yandan devam eden KOP’la, Konya Ovası’nın bereketli toprakları  ‘Mavi Tünel’le,  barajlarla; suyla, bereketle buluşturulmuştur, buluşturmaya da devam edecektir.  “Hayaldi gerçek oldu” sloganına tam uygun olarak asırlık rüya gerçek olmuştur.

YÜKSEK HIZLI TREN

Türkiye’de ilk “Yüksek Hızlı Tren” hattı Konya’ya inşa edilmiştir. Herkesin doğal olarak ilk “Ankara-İstanbul” arasına inşa edilmesi gerektiğini söyleyeceği YHT’nin Türkiye’de ilk olarak “Konya-Ankara” hattında hayata geçirilmesi, Reis’in Konya sevgisinin en önemli göstergelerinden birisidir. Konya bu anlamda tarihe geçmiştir. Konya bu yıl Karaman’a daha sonra diğer şehirlere YHT ile ulaşmaya devam edecek.

42 BİN KİŞİLİK MODERN STAT

Konya, 42 bin kişilik Büyükşehir Stadyumu ile Anadolu’da modern stada kavuşan ilk şehirlerden birisi olmuştur. Yine bunun yanında 10 bin kişilik spor salonu da Konya’daki önemli yatırımlardan birisidir. Konya uluslararası birçok turnuva Konya’ya verilmiştir. 2021 yılında düzenlenecek Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları bu anlamda en büyük organizasyonlardan birisi olacaktır.

ŞEHİR HASTANESİ

Bugün resmi açılışı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek Konya Şehir Hastanesi sağlık alanında en önemli yatırımlardan birisidir.  Şehir hastanelerinin inşa edileceği 18 il arasında Konya’nın olmaması elbette düşünülemezdi. Konya, şehir hastanelerine kavuşan 12. il olmuştur.

KARAPINAR GES

Türkiye’de YEKA alanında en büyük yatırımlardan birisi Karapınar Güneş Enerji Santrali adım adım faaliyete geçmektedir. Adı erozyonla anılan Karapınar’ın kurak toprakları tarım kadar önemli bir hale gelmişti.

ASELSAN SİLAH FABRİKASI

Türkiye’de önemli tüfek üretim merkezi olan Konya’da inşaatına başlanan ASELSAN Silah Fabrikası’nın faaliyete geçmesi, Konya’ya savunma sanayi alanında sınıf atlatacak, farklı bir evreye taşıyacaktır.

HABRAS

Konya, Karapınar’da kurulan yerli silah ve milli mühimmatların test edildiği 2 bin metre uzunluğundaki çift ray hattı ile dünyanın sayılı altyapılarından biri olma özelliğine sahip HABRAS’la Mehmetçik’in gücüne güç katmaktadır.

LOJİSTİK MERKEZ

Türkiye’nin tarım ambarı Konya’nın aynı zamanda Anadolu’nun önemli sanayi merkezlerinden birisi olma yolunda ilerlemektedir. Açılışı yapılacak Lojistik Merkez, Konya sanayicisine, Konya ihracatına çok önemli katkılar sağlayacak.

YENİ ÇEVRE YOLU

Büyüyen Konya’nın trafik sorununa çözüm olacak ve bugün ilk etabı açılacak Çevre Yolu projesi, Konya’nın fiziki çehresini değiştirecek projelerden birisidir.

KONYA METROSU

Şüphesiz Konya için tarihinin en önemli yatırımlardan birisi ilk adımlarının atıldığı Konya metrosudur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son seçimde verdiği büyük destekten sonra Konya’ya teşekkürünün açık ve net göstergesidir.

2 YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

2 yeni devlet üniversitesi… Duble yollar… Konya’yı turizmin başkenti Antalya’ya 3 koldan kısa yoldan bağlayacak Eğiste Viyadüğü, Genbos Tüneli, Demirkazık Tüneli… OSB’ler… Okullar… İlçelerine varıncaya kadar inşa edilen modern hastaneler…

KONYA 60-70 YILDA GÖRMEDİĞİNİ 18 YILDA GÖRDÜ

Konya, bütün bu dev yatırımları 18 yılda almıştır. Yapılan yatırım tutarı 60 milyar TL’ye yaklaşmıştır. Konya’ya 60-70 yılda yapılanlara bakın son 18 yılda yapılanlara…

18-19 yıl önce söylenseydi kimse inanmazdı herhalde.

KONYA’YA BAKANLIK, BAŞBAKANLIK KOLTUKLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya sevgisini Ankara’da da göstermiştir. Konya’ya bakanlıklar veren Erdoğan, bugün kendi partisini kuran sayın Ahmet Davutoğlu’na önce “Dışişleri Bakanlığı” sonra “Başbakanlık” koltuğunu tevdi etmiştir.

Bugün İstanbul ve İzmir’i Konyalı valiler yönetmektedir. Konyalı isimler TFF’de, bürokraside önemli yerlerde görev yapmaktadır. Bunun yanında Genel Merkez’de, MYK’da, MKYK’da da her zaman Konyalı isimlere önemli görevler vermiştir. Bugün bir genel başkan yardımcısı yine Konya milletvekilidir.

KONYA AK PARTİ’NİN GÖZBEBEĞİ

Konya yolumuzu aydınlatıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’u saymazsak 18 yılda en çok ziyaret ettiği illerin başında Konya gelmektedir. Her yıl Konya’ya gelmeye çalışan Erdoğan’ın yıl içerisinde Konya’ya birden fazla geldiği dönemlerde olmuştur. Özellikle İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesinin ardından Konya’nın AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdindeki değeri ve önemi daha da artmıştır. Konya için “AK Parti’nin gözbebeği” desek yanlış bir ifade kullanmış olmayız sanırım. Kabinedeki 17 bakandan 2’sinin (Fahrettin Koca ve Murat Kurum) Konyalı olması bunun en önemli göstergesidir.

18 YIL ÖNCESİNİN KONYASI

Konya için AK Parti öncesi ve sonrası demek yanlış bir ifade olmaz. 18 yıl öncesini Konya’sını söyle bir gözümüzün önüne getirelim.

Mesela 18 yıl önceki Konya sanayisini düşünün, bugün gezmekle bitiremeyeceğiniz organize sanayi bölgelerini ve fabrikaları…

250 milyon dolar ihracat yapan Konya’dan 2 milyar doları aşan Konya’ya…

Tabi birilerine, malum zihniyete göre, bütün bunlar; “yalan”, “israf”, “rant”…

Mesela o fabrikalarda da “balonlara havagazı” dolduruluyor sonra konteynerlere konulup gemilerle okyanusun ortasına dökülüp geliniyor. Sonra da “yalancı!” TÜİK rakamları açıklıyor.

Alıştık artık, garip karşılamıyoruz, şaşırmıyoruz da…

Çünkü gördük ve yaşadık; onların Türkiye’sinde, tüneller, köprüler, modern hastaneler, teknolojiyle donatılmış eğitim yuvaları, milli ve yerli silahlar yok.

Hem karşı çıkıyorlar hem en çok onlar kullanıp bu nimetlerden en çok da onlar yararlanıyor, bu da işin cilvesi…

Bütün bu verilerden çıkacak sonuç şudur: ‘Konya Reis’i, Reis Konya’yı seviyor.’

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Mustafa Özdemir Arşivi
SON YAZILAR