Hasan Büyükkeleş

Hasan Büyükkeleş

Konya ve Konyaspor’a hizmet edenler

Konya ve Konyaspor’a hizmet edenler

Mustafa Güzelipek, DSİ’den emekli olup kendisini Konyaspor'a adamış muhteşem bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin. Hoca her şeyden önce muhteşem bir insandı, onu tam anlamıyla anlatabilmek mümkün değil bu nedenle baştan sevenlerinden özür dilerim.

Özü sözü bir kişiydi spora özellikle boksa sevdalıydı. Tam anlamıyla pür amatör ruha sahipti. Bu sevdası için karşılıksız her türlü fedakarlığa katlanırdı.

Bu hususta bir örnek vereyim: Emrullah Sultan, Rus milli takımını olimpiyatlara hazırlamıştı. Dünya çapında bir otorite Türkiye'ye göç etmiş Ankara'da ikamet ediyor. Mustafa Hoca, Devlet Su İşleri'nde ki mesaisi bitince otobüse biner Ankara'ya gider. Gecenin geç saatlerine kadar Emrullah Hoca ile boks üzerine sohbet eder. Onun Engin bilgilerinden istifade eder. Sabah mesaiye yetişmek için gazete dağıtım kamyonu ile gelmekten başka şansı yoktur. Onunla gelir ve uyumadan işe başlar. Bu durum aylarca devam ederdi. Düşünebiliyor musunuz hiçbir menfaati olmadan, cebinden para harcayarak bu kadar zahmete bugün kim katlanır? Boksta feyz aldığı diğer kişi de Muhammed Ali'dir. Tüm maçlarını defalarca izler her hareketini detaylarıyla inceler tetkik eder ve talebelerine uygulamaya çalışırdı. Sistemi önce yumruk yememek üzerine kuruluydu.

Çok ahlaklı biriydi. Doğru bildiği şeyi yapmaktan ve onun savunmaktan asla ödün vermezdi.

Buna da bir örnek vereyim: Dönemin federasyon başkanı, benim de içinde bulunduğum kampı ziyarete gelmişti. Başkanın boksla ilgili bir geçmişi yoktu, dolayısıyla bilgisi de yoktu. Başkan boksla ilgili yanlış bir fikir beyanında bulunduğunda kamptaki diğer antrenörler hemen onaylamış, bir tek Mustafa Hoca karşı çıkmış ve yanlış olduğunu söylemiştir.

Zekiydi camiaya kırıldığı için bokstan ayrı kaldığı bir sene içinde, spordan uzak kalmamış, o yılı Konya amatör kümede yer alan bir futbol takımına antrenörlük yaparak değerlendirilmiştir. Kendi branşı olmadığı halde çalıştırdığı o futbol takımı o yılın şampiyonu olmuştu. Mustafa hocanın faal spor yaptığı yıllara yetişemediğim için çevikliği hakkında bir fikir beyan etmem doğru olmaz. Onu da bilenler anlatsın. Konya'nın meşhur alimlerinden birinin oğlu olan Mustafa hocam hayatımda tanıdığım en mükemmel insanlardan biriydi. Konya'ya boks sporuna unutulmaz hizmetler vermiştir. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın Mekanı cennet olsun.

Mustafa hocam seni saygıyla, sevgiyle, minnetle, hasretle yad ediyorum.

İyi insan; mutluluk, kötü insan; tecrübe, yanlış insan; ders, mükemmel insan; iz bırakır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Büyükkeleş Arşivi

Nasip

13 Mart 2021 Cumartesi 00:02
SON YAZILAR