Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

KONYASPOR VE YOL HARİTASI

KONYASPOR VE YOL HARİTASI

29 Nisan 2015 tarihindeki gazetemizdeki Konyaspor yönetiminin dikkatine yazımızda 7. maddede kulübümüzün geleceği altyapıda hiçbir çalışma göremiyoruz, altyapıdaki saha ve ulaşım sorununu çözebildiniz mi, altyapı gençlerinin okuyabileceği Konyaspor Koleji hayallerinizde var mı, benim hayalimde Konyaspor akademisi de yatıyor demişiz. Şükürler olsun beş sene sonra dokuz aylık yeni yönetim kısa sürede altyapıdaki ulaşım ve Konyaspor akademisi işini çözdü. Ancak Konyaspor’un eski yönetimlerden miras kalan o kadar çok sorunu var ki bu sorunları çözmek için zaman, sabır ve destek ister. O zaman camia olarak kenetlenerek, Konyaspor’u seven, Konyaspor’a gönülden bağlı herkesin, her kesimin sorunların çözülmesi için gücü nispetinde destek vermesi gerekiyor. Bu bilgiler ışığında kulübümüzün bir numaralı genel kurul üyesi olarak yönetimimize faydalı olacak önerilerde bulunmak istiyorum.

1) Konyaspor’un geleceğini kurtaracak, olmazsa olmaz şartlardan en önemlisi altyapı için mutlaka tesis işine el atın. Kiralık küçük halı sahalarda futbolcu yetişmez tesis yapmak için FİFA, UEFA, TFF’nin proje destek fonları var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destek sağlayıcı destek fonlarından faydalanmak için projelerimizi genel müdürümüz Mehmet Baykan’la gerçekleştirebiliriz.

2) Kulübümüzün destekleyicilerinin artması için kulübe üye kaydına önem verelim. Fenerbahçe 1 milyon üye diye yola çıktı. Konyaspor yüz bin üye kampanyası açamaz mı? Türkiye ve yurt dışından internet üzerinden üye yapamaz mı?

3) Köklü kulüplerin yüksek divan kurulları var. Yüksek divan kurulu kurulup kulübün sorunlarının tartışılacağı, çözüm aranacağı genel kurul üyelerinin de katılacağı yüksek divan kurulu toplantıları gerçekleştirilemez mi?

4) Sayın başkan Hilmi Kulluk Konyaspor için herkesten destek istemekte haklı ancak yönetim olarak bu desteği sağlamak için lokomotif görevini kendilerinin yapması gerekiyor. Başkanın en kısa zamanda destek alması gereken yerlerin ilgilileriyle toplantı gerçekleştirip Konyaspor'a sahip çıkma olayını iyi anlatması lazım. Hiç bir kimse kendiliğinden ortaya çıkıp Konyaspor’a yardım etmez. Şehrin Konyaspor’u sahiplenip ayağa kalkması için siyasilere ve mülki amirlere de büyük görev düşüyor.

5) Konya’ya futbol kenti diyoruz ancak 42 bin kişilik stadı bir türlü dolduramıyoruz. Ligde son sıralarda gezinen Bursaspor bile seyirci ortalamasında bize 8 bin seyirci fark atmış. Yönetimin taraftarı stadyuma çekmenin yollarını arayıp mutlaka çaresini bulmalı. Gerekirse maç günlerinde ilçelerden mahallelerden ücretsiz gidiş dönüşlü servisler kaldırılmalı. Bilhassa tüm öğrencilere çok cüzi fiyatla maç bileti verilmeli. Zaten Konya sporun geleceğe yatırımı bu öğrencilerle olacaktır.

Son sözlerim; Konyaspor kulübü özgür ağırlığı olan bir kulüp olmalı. Konyaspor kulüp olarak planlı programlı yaşamayı öğrenmeli. Konyaspor yönetimi futbolun akışındaki olağan gerçekleri görmek ve gerçekler içinde akılcı planlar ve programlar üretmek zorundadır. Yönetimin kurumsal yönetim hesap verebilir, şeffaf, adil ve sorumlu yönetim anlayışıyla yönetilmesi şarttır. Zaten şu andaki görevdeki başarılı yönetim bu özellikleri dokuz aylık dönemlerinde yaptıkları olumlu icraatla göstermişlerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR