Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Korona Esareti Çok Yakın

Korona Esareti Çok Yakın

Yaz aylarının kavurucu günlerinde en şiddetli şekilde gördüğümüz koronavirüs salgını, bugünlerde yerini rehavete bıraktı.

Okulların bir kısmı açıldı. Yöneticiler bunu daha da genişletmek için çaba sarf ediyorlar. Hatta üniversitelerin yeniden açılması için sinyaller veriliyor. Önce 1, ardından ilkokulun tamamı, 8 ve 12. Sınıflar eğitime başladı. 'Korona salgınını büyük ölçüde artırmadı' düşüncesiyle eğitim öğretim tam olarak başlayacak gibi görünüyor.

İçişleri Bakanlığı dün valiliklere emir gönderdi. İl hıfzıssıhha kurullarının 48 saat içinde toplanmasını istedi.

Bunun sebebi Avrupa’da alarm verilmesi, tehlike çanlarının tüm hızıyla çalmasıdır.

Birçok Avrupa ülkesi sokağa çıkma yasaklarını yeniden gündemine aldı.

Maske duyarlılığı toplumda kısmen oluşmaya başladı. Temizlik de önemli. Lakin sosyal mesafe olayını bir türlü çözemedik.

Sıcakkanlı bir toplumuz kabul ediyorum. Düğünlerde, aile içinde, arkadaş oturmalarında mesafeler çok kısa. Özellikle küçük metrekareye sahip kafelerde masalar dip dibe. Meram Yeniyol’un güzergâhında denetim yapılması halinde bu şekilde birçok yere rastlanabilir. Bazen Zabıta araçlarını da görüyoruz. Lakin denetim daha sıkı olmalı.

Dün önce Karatay sonra Meram’da gördüğüm 2 düğünde, maskeler genelde takılı olsa da mesafeler çok yakındı.

Soğuk havalar iyice yaklaştı. Malum soğuklarla birlikte solunum yolu hastalıkları artacak. Bunların birçoğunun belirtisi korona ile aynı.

Yeniden tek gündemimizin korona olmasını istemiyorsak, özellikle sosyal mesafe anlamında dikkatli olmalıyız.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AŞIDA İDDİALI

Son yıllarda üniversitelerimizin başarısızlıklarını daha çok konuştuk. Dünya çapında yapılan üniversite sıralamalarında Türkiye’den bir elin parmakları kadar kurum görebiliyorduk. Bu yüzden halkımızın yükseköğretime olan güveni azalmıştı. Sadece evladına doğru düzgün bir iş olsun diye üniversite kapısı beklendi maalesef.

Bu yargıları yıkmaya aday çalışmalar yapılıyor.

Koronavirüs aşısı geliştiren 13 merkezden birinin Konya’da olması gurur verici. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, iki farklı inaktif aşı geliştirdi. Hayvanlar üzerinde denendi ve başarıya ulaştı. Kısa zamanda aşıların faz çalışmasının başlayacağı belirtildi.

Başarılı olmaları için dua ediyoruz. Neden bizim aşımız başarılı olmasın? Neden tüm dünyaya bunu biz pazarlamayalım?

 

KONYA İÇİN GEREKSİZ BİR POLEMİK

Bazı okurlarım merak edebilir. Hayır, boşuna beklemeyin. Bugün size AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın Konya’da gazeteci arkadaşlarla yaptığı televizyon programını detaylı yazmayacağım. Leyla Hanım’ın bir cümlesi üzerine Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’nın yazım yanlışları ve anlatım bozukluklarıyla dolu –Ki yönetimde benim bildiğim gazeteci kökenli 4 kişi var-  açıklamasından bahsetmeyeceğim.

Leyla Hanım siyaseten yanlış bir cümle kullanmış. Polemiğe girmek gereksiz. Büyütmenin anlamı yok.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR