Ali Dutal

Ali Dutal

KORONAGA MI TORANAGA MISIN?

KORONAGA MI TORANAGA MISIN?

Corona mısın koronaga mı yoksa toronaga mı her ne olursan ol; dünyanın aklını başından aldığın gibi benim de aklımı allak bullak ettin!

            Senin dünyayı korkuya saldığına sevineyim mi üzüleyim mi bir türlü karar veremiyor, karışık duygular içindeyim. Sevineyim diyorum, sevinemiyorum­; çünkü, Allah(cc) Maide Suresi 32’de; (Ömer Nasuhi Bilmen(ra)’ın tefsirinden alınmıştır.)

            Bundan dolayı İsrailoğullarının üzerine yazdık ki, her kim bir şahsı, bir şahıs mukabilinde veya yerdeki bir fesattan dolayı olmaksızın öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur ve her kim de bir şahsın hayatını kurtarırsa sanki bütün insanları ihya etmiş gibi olur. And olsun ki, Bizim peygamberlerimiz onlara beyyineler ile gelmişlerdir. Sonra onlardan birçokları bunu müteakib yeryüzünde muhakkak müsrif kimseler olmuşlardır. Buyurmaktadır.

            İşte bundan dolayı masum insanlarında bundan olumsuz etkilenebileceği düşüncesiyle sevinmek istemiyorum; ancak, büyük kırgınlık yaşıyor ve içtenlikle üzülemiyorum; çünkü, insanlığın azgınlığı, yaptığı zulümler gözümün önünden gitmiyor!

            -Velhasıl kafam çok karışık çokkk!

            Yine de zalimlere, zalimlerin zalimliklerine ses çıkarmayan, duyarsız kalan insanlığa da bir çift sözümüz olsun istiyorum. Karınca kararınca hatta kendi kendine bile olsa herkesin bir sözü ve buğzu olmalıdır.

            Ölüm korkusu neymiş anladınız mı; anladınız mı bombalar altında yaşayan masum Suriye halkının neler yaşadığını?

            Anlamazsınız, anlayamazsınız; çünkü, Bosna’da yaşanan Sırp katliamlarına bile arkanızı döndünüz ve kılınız kıpırdamadı!

            -Nasıl da azıcık ölüm korkusuyla marketleri tamtakır ettiniz!

            -Nasılmış, İran’ın zalimleri İdlip’te, Halep’te kadın çoluk çocuk demeden yaptığınız zalimlikler?

            Allah(cc)’ın yaptığınız zalimliklerinizi hesapsız bırakacağını mı sandınız? Bu daha hesabın küçüğü öbür dünyadaki hesabınızı düşünemiyorum!

            Demek ki neymiş; MAZLUMUN AHI TAHTINDAN EDER ŞAHI!

            Allah(cc) petrol, doğalgaz ve her türlü yer altı yerüstü zenginliği vermiş; ancak, kendi halkınızı fakirlik içinde yaşatıyorsunuz. İşiniz gücünüz İslam dünyasında fitne çıkararak kan akıtmak!

            -İran’da yaşanan depremlerde o köylerin sefaletini gördünüz değil mi?

            Avrupayı anladık, bunlara fazla söze gerek yok; çünkü,  vahşilik genlerinde var! Bunların vahşiliğini anlatmaya gerek var mı? Yok; çünkü, tarihin en kanlı savaşı ikinci dünya savaşında 40-50 milyona yakın insan katledildi.

            Şu Çin’e, Hindistan’a ne demeli! Müslümanları katlediyor zulüm yapıyorlar kimseden çıt çıkmıyor!

            -Sen neymiş be CORANAGA!

            Bütün dünyanın feleğini şaşırttın; ne diyeyim sana inan bilemiyorum! Sen dünyaya ölümü, ölüm korkusuyla yaşamanın ne olduğunu hatırlattın ya!

            Demek ki neymiş; ölüm korkusu zevki sefayı bir kenara bıraktırıveriyor!

            Aslında herkes biliyor da bilmek istemiyor; ÖLÜM VAR ÖLÜM!

Amma koranagadan amma toranagadan! Er veya geç gelecek ve her insan ölümü tadacak! Bunun başka seçeneği yok; kimisi acı kimisi tatlı kimisi Nemrut gibi kafasını vura vura kimisi Firavun gibi suda boğula boğula!

            Uğruna milyonlarca insanın öldürüldüğü, öldüğü petrol dip yaptı bu gidişle daha da dip yapacak! Yapsın da görünüz gününüzü petrol zengini ülkelerin idarecileri, zenginleri!

            -Ülkem insanına sesleniyorum!

            Gelin aklımızı başımıza alalım, İslam’dan her geçen gün uzaklaşıyoruz. Ölmekten değil, imansız ölmekten korkun!

            Elbette ki, başta devletin kurumları olmak üzere herkes “TEDBİR, TAKDİR SORUMLULUK” ekseninde üzerine düşeni yapmalı her türlü önlemi almalıdır. Ancak, ecele kimse dur diyemez! Vadesi yeten her canlı emaneti sahibine teslim edecektir.

            İster laboratuvarlarda üretilen salgın mikroplarla isterse doğal afetlerle gelen felaketlerden ders çıkarmalı biran önce kendimize gelmeliyiz.

            -Benim güzel halkım!

Kendinizi nasıl tanımlarsanız tanımlayın; Yüce Rabb’im bizleri Müslüman bir ülkede Müslüman ana babanın çocuğu olarak yaratmış, bundan daha büyük bir lütuf bundan daha büyük nimet olamaz!

            Gelin bu nimetin kadrini kıymetini bilelim Yüce Yaradan’a karşı kulluk vazifelerimizi yerine getirmeye çalışalım.

İster koronagan ister toranagadan ölüm bir gün kapımızı çalacak!

           

   

             

           

 

 

 

             

             

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR