Lipoliz Nedir?

Lipoliz Nedir?
Lipoliz bir tür kozmetik cerrahidir. Vücudunuzun şeklini ve görünümünü değiştirmek için lazer kullanılarak uygulanır.

Lipoliz bir tür kozmetik cerrahidir. Vücudunuzun şeklini ve görünümünü değiştirmek için lazer kullanılarak uygulanır. Enjeksiyonla veya radyo dalgası tedavilerini içeren başka lipoliz türleri de vardır, ancak lazer lipolizde kullanılan en yaygın tekniktir.

Lipoliz, vücudun belirli bölgelerinde daha küçük yağ birikintilerini hedefler. Karnınız, kalçalarınız, uyluklarınız veya kurtulmak istediğiniz diğer yağlı dokularınız varsa lipoliz iyi bir yöntem olabilir. Bu uygulama obez kişiler için önerilmez.

Lipoliz ile ilgileniyorsanız, lisanslı bir plastik cerrah ile görüşmeniz gerekir.

Yararları

-Tedavi edilen bölgede enfeksiyon riski çok azdır.

-Yara izi riski minimumdur.

-İyileşme süresi diğer bazı prosedürlerden daha kısadır. Normal aktivitelerinize genellikle yaklaşık bir hafta sonra devam edebilirsiniz.

Lipoliz, yağ hücrelerini parçalamak ve yağ dokusunun hacmini azaltmak için lazer kullanılarak yapılır. Bu işlemin ayrıca tedavinin uygulandığı bölgedeki cildi sıklaştırdığı da söylenir. Cildinizin eskisinden daha pürüzsüz ve sıkı olduğunu görebilirsiniz.

Genel olarak, lipoliz diğer yağ giderme prosedürlerine benzer faydalar sağlar. Bu prosedürde kullanılan lazerler klinik kullanım için güvenlidir ve büyük bir risk oluşturmaz. Cildinizi yakma gibi riskleri yoktur. Enfeksiyon riski minimaldir.

Ancak liposuction gibi kozmetik ameliyatlara göre bazı avantajları vardır. Lipoliz doktor kontrolünde hastanede yapılabilir. Daha kısa bir iyileşme süresi de var. Genellikle normal aktivitelerinize birkaç gün içinde devam edebilirsiniz.

Maliyeti

Bir tedaviye başvurmadan önce yaklaşık maliyetlerinizin ne olacağını öğrendiğinizden emin olun. Lipoliz isteğe bağlı bir uygulamadır ve bu nedenle sigorta kapsamında değildir. Cepten masrafları tam olarak karşılayamıyorsanız, ödeme planı seçenekleri hakkında doktorunuzla konuşun.

Nasıl hazırlanılır?

Doktorunuz prosedürünüze nasıl hazırlanacağınız konusunda size özel bilgiler verecektir.

Size şunları önerebilirler:

İşleminizden iki hafta önce kan incelticileri ve antienflamatuar ilaçları almayı bırakın. Bu ilaçlar vücudunuzun iyileşme sürecine müdahale edebilir.

İşlemden önce bir hafta tedavi edilecek bölgeyi tahriş edebilecek faaliyetlerden kaçının. Buna bronzlaşma ve tıraş da dahildir.

Doktorunuzun önceden var olan sağlık durumlarından veya aldığınız reçeteli ilaçlardan haberdar olduğundan emin olun. Gerekli diğer önlemler konusunda size tavsiyede bulunabilirler.

İşlemden sonra, doktorunuz iyileşme sürecinizi kolaylaştıracak ayrıntılı talimatlar verecektir. Bu talimatları izleyin ve cildinizin düzgün bir şekilde iyileştiğinden emin olmak için lipoliz bölgesini yakından izleyin.

Günlük aktiviteleri oldukça hızlı bir şekilde devam ettirebilirsiniz, ancak işlemden sonra evde istirahat etmeniz daha iyi olacakır. Herhangi bir rahatsızlık hissediyorsanız araba kullanmamalısınız, bu gibi durumları önceden planlayın.

Prosedür sırasında ne gibi durumlar beklenir?

Bu prosedür genellikle bir saatten az sürer ve tüm zaman boyunca uyanık kalırsınız.

Çoğu durumda, yalnızca bir seferde gerçekleşir. Bu durum, cildinizin birçok bölgesinde yapmayı seçmiş olsanız da aynıdır.

Bazen lipoliz ile birlikte geleneksel liposuction uygulaması da yapılır. Bu iyileşme sürecine katkıda bulunabilir. Bu gibi durumlar hakkında doktorunuzla konuşun.

Sadece lazer lipoliz alıyorsanız, randevunuz şu şekilde olacaktır:

Muhtemelen doktorunuzun ofisinde steril bir ortamda, steril aletler eşliğinde uygulanır.

Daha sonra lipoliz yapılacak bölgeye lokal bir anestezi enjekte edilir.

Doktorunuz, istenmeyen yağ birikintilerinin olduğu bölgede çok küçük (milimetre ölçülerinde) bir kesi yapar.

Doktorunuz lazeri insizyon yoluyla cildinizin üst tabakasının altına yerleştirir. Cildinizin altında farklı açılardan ileri geri hareket ettirir. Bu süre zarfında, biraz ısı veya hatta soğukluk hissedebilirsiniz. Anestezi nedeniyle fazla rahatsızlık duymazsınız.

Lazer tarafından parçalanan yağ birikintileri, masaj veya vakum yoluyla çıkarılır.

Yağ çıkarıldıktan sonra, ayrılmaya hazır olduğunuzda, günlük aktivitelerin çoğunu yapabilir, dolaşabilir ve hayatınıza devam edebilirsiniz.

Olası yan etkiler ve riskler nelerdir?

İşlemden birkaç gün sonra muhtemelen küçük morarma ve rahatsızlık hissedebilirsiniz.

İşlem sonrası lazer bölgesi doğru şekilde bakım yapılmazsa, enfeksiyon ve skarlaşma riski oluşabilir. Şiddetli vakalarda kan pıhtıları oluşabilir. Olağandışı bir şişme, ağrı veya akıntı yaşıyorsanız doktorunuzu görmelisiniz.

Bu nispeten yeni bir prosedürdür, bu nedenle uzun vadeli risklerin potansiyeli hakkında çok az şey bilinmektedir.

İyileşme sırasında ne gibi durumlar olur?

Lipoliz yaptıktan sonra, enfeksiyonları önlemek için üç ila beş gün boyunca bir antibiyotik almanız gerekebilir. Doktorunuz ayrıca, belirli bir egzersiz veya diyet değişikliği ile prosedürünüzün sonuçlarını nasıl en üst düzeye çıkaracağınız hakkında sizinle konuşacaktır.

İyileşme süreleri farklıdır, ancak egzersiz ve diğer yorucu faaliyetlerden en az sekiz gün uzak durun.

Lipolizin bazı etkilerini hemen görebilirsiniz. Cildiniz daha sıkı görünebilir, kendinizi daha sıkı hissedebilirsiniz. Ancak lipolizin uygulandığı alanda biraz morarma, şişme ve tahriş de görebilirsiniz.

Bölgeye bir göz atın ve ağrı veya drenajda olağandışı değişiklikler yaşarsanız doktorunuza danışın.

Doktorunuz, işlerin doğru bir şekilde iyileştiğinden emin olmak için işlemden yaklaşık bir hafta sonra sizi takip etmek isteyebilir.

Sonuçlar ne kadar sürer?

Lipolizin etkileri kişisel beklentilerinize bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir. 2011 yılında yapılan bir incelemede uygulama yapılanların insanların lipoliz sonuçlarından memnun olmadığını ortaya koydu. Başka bir çalışmada, vakaların yüzde 51'inde bir dermatologun bile lipoliz öncesi ve sonrası fotoğrafları arasındaki farkı söyleyemediği ortaya çıktı.

Lipoliz vücudunuzun görünümünü değiştirebilir. Ancak diyet ve egzersiz sonuçlarınızın kalıcı olup olmadığını belirler. Lipolizinizden gözle görülür sonuçlar görürseniz, hiç kilo almamanız durumunda kalıcı olur. Kilo alırsanız, lipoliz sonuçları muhtemelen kaybolacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.