Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Mahallede sanat; mahallede festival var

Mahallede sanat; mahallede festival var

Günümüzde kentler birbirleriyle yarış, birbirleriyle rekabet halinde. Amaç sanayide, turizmde, yatırımda kısaca her alanda fark oluşturup öne geçebilmek. Tabii ki tanıtım becerisi de önem kazanıyor doğal olarak. İzmir Nazarköy, Ankara Altındağ Belediyesi Hamamönü-Hamamarkası-Ulucanlar-Altınköy projeleri, Ordu’nun Oksijen kenti unvanıyla turizm açılımları ilk aklıma gelen başarılı örnekler. Özellikle Ordu’da peşi sıra açılan oteller gezi dergileri, gazete seyahat ekleri ile tanıtıma doğrudan katkı sağlıyorlar ki Konya’mda böylesi bir tanıtım seferberliği olduğunu söylemek çok güç.

Sanat evrenseldir, birleştirici, bütünleştiricidir. Konya’da eskinin köyü şimdinin Hüyük ilçesinin mahallesi Çavuş’ta Sn. Mehmet Taşdiken ve Sn. Mehmet Çiğdem’in önderliğinde kurulan, ülkemde ilk; ulusal ve uluslararası sanat etkinlikleri amaçlı bir Sonsuz Şükran Köyü var. Kurucularını tanıma mutluluğuna erişemediğim ancak çalışmalarını takdir ve saygı ile karşıladığım hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sadece Çavuş’un değil bölgenin de kültürel ve ekonomik hayatına ciddi katkı sağlayacağı düşünülerek kurulan yapının da ciddi destek ve tanıtıma gereksinimi olduğu düşüncesindeyim.

Geçen hafta Uluslararası festivali organize edilen Anadolu’ya Şükran/Sonsuz Şükran Köyü Festivali’ne Beyoğlu Belediye Başkanı Sn. Ahmet Misbah Demircan’ın da katıldığını televizyonda gördüğümde mutlu oldum ancak daha çok tanıtım, daha çok destek ve kentimi yönetenlerin katkısının gerekli olduğunu düşündüm.

Konya’mın turizm master planı ne oldu bilmiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız “kentte ne varsa köyde de o olacak” sloganıyla adımlar atıyor sağ olsun ama İlçelerin Turizm değerlerini de ön plana çıkaracak çalışmalar sanki gecikiyor. Ankara’nın bir ilçe Belediye Başkanı belde belediyeliğinden ilçe belediyesine geçişte kendilerinin ön plana çıkmasını “Kültür Merkezi yaptık, öyle organizasyonlar yaptık ki devlet büyüklerinin gözünü üzerimize çevirdik” sözleriyle açıklamıştı. Tanıtımda sanki alacak çok yolumuz, yapacak çok işimiz var gibi geliyor bana. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR