Uğur Özteke

Uğur Özteke

O KADAR DA “ENAYİ” SAYILMAZMIŞIM

O KADAR DA “ENAYİ” SAYILMAZMIŞIM

Yerimiz dar, yazılacak konu ise çok. Bu yüzden kitabın ortasından direkt yazımıza başlıyoruz.

Bizim sıkı şehir duyarlısı özetle de adam gibi adam okurlarımızdan Erol abimiz çektiği, biriktirdiği fotoğraflarla önceki gün akşam şu güzel bilgi notlarını gönderiyordu

“Uğur abi iyi günler diliyorum.

foto-1-425-003.jpg

 

Seni yine rahatsız ediyorum şimdiden hakkını helal et abi 27.11.2017 ve 26.12.2017 tarihlerinde yazmış olduğum yazıları fotoğrafları ile yayınladın abi teşekkürler ederim.

Tahir Başkan’dan bizim isteklerimiz ile 5 adet yeni kavşakların yapılmadan yerinde görmesi takdire şayan.

foto-2-367-001.jpg

Şefikcan Caddesi, Keleşoğlu Kültür Merkezi’ni geçince büyük bir alan Meram Yeni Yol’daki Evliya Çelebi Park gibi olacakmış.

foto-3-250.jpg

Orada park sorunu bilindiği gibi çözülmedi. Abi burada da aynı sorun yaşanmasın diye alt taraflar otopark, alışveriş merkezi, yüzme havuzlarıyla üstü güzel bir büyük camii yeşillik alanları Kafem gibi Konya’ya yakışan bir güzel eseri kazandırmasını cani gönülden istiyoruz Uğur abi.

foto-4-161-001.jpg

Abi buralarla ilgili fotoğrafları da size atıyorum.

foto-5-097-001.jpg

foto-6-055.jpg

foto-7-032-001.jpg

…………..

Evet son günlerde buradan birkaç kez ben de geçtim. Belediye gerçekten bu köprülü kavşakların yapılacağı yerlere çok geniş ve inşallah muhteşem olacak yeni yeşil alanlar için düzenleme çalışması yapıyor. Erol Bey’in dediği doğru. Yerinde tespitler. Bunları yaparken ileride doğabilecek sıkıntıları da şimdiden göz ardı etmemek gerekiyor.

ZABITAYA DUYARLILIĞI İÇİN TEŞEKÜRLER

Haluk Müdür’ün Meram Belediye Başkan Yardımcısı olarak Büyükşehir’den ayrılması ile bazı yerlerde gözümüze batan sıkıntıları dile getirmiştik. Mesela Dedeman Anemon bölgesindeki salı pazarının trafiğinin kontrolsüzlük yüzünden yoldan çıktığını yazmıştık.

İşte dün sabah 09.54 sularında Büyükşehir’den bize bu fotoğraf gönderildi

whatsapp-image-2018-03-13-at-22.56.25.jpeg

Dostlarımız altına da şunu yazıyorlardı;

“Hayırlı sabahlar abi. Büyükşehir Zabıta Trafik Ekipleri, Salı Pazarı için tedbir aldı. Bilgi vermek istiyoruz. İyi çalışmalar.”

Biz de Büyükşehir’in duyarlı çalışanlarına insanlarımız adına teşekkür ederiz.

ENAYİLİĞİMİN SINIRINA SEVİNDİM

Dün 5 bin lirayı aşan otopark fişini sizlerle paylaşmıştık. Bunun üzerine Büyükşehirden şu açıklama geldi;

“Uğur ÖZTEKE;

13 Mart 2018 tarihli ve “Otoparka para ödüyorsak enayi miyiz?” başlıklı yazınızda otoparklardan ücret alınmasının yasal olmadığı yönünde iddialarla birlikte buna kanıt olarak 5666 TL tutarında bir ödenmemiş fiş fotoğrafı paylaşılmıştır. İster açık veya kapalı ister yol üstü otoparkı olsun belediye tarafından işletilmesi veya işlettirilmesinde yasal bir sakınca veya engel bulunmamaktadır. Şöyle ki;

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun görevlerinin sayıldığı 7 nci maddesinin (f) bendi “…belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek”

Aynı maddenin (l) bendi ise “Yolcu ve yük terminalleri, kapalı ve açık otoparklar yapmak, yaptırmak, işletmek, işlettirmek veya ruhsat vermek.” Hükümlerini amirdir.

Ayrıca Kanunun 26 ncı maddesinde de “Büyükşehir belediyesi, mülkiyeti veya tasarrufundaki hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir; ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşlarının % 50’sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin % 50’sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisince belirlenecek süre ve bedelle işletilmesini devredebilir.” İfadesi yer almaktadır.

Kamu alacağı olması dolayısıyla da ödemeyenler hakkında (belli bir tutarın üstünde borca ulaşanlar hakkında) yasal tahsilat yollarına başvurulmakta olup yazınızda “ödememe” fişini paylaştığınız borçlu hakkında da 02/03/2018 tarih itibariyle işlem başlatılmıştır.

İyi dileklerimizle…

Konya Büyükşehir Belediyesi- Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı”….

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mayın sessizdir, ama patlayıncaya kadar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Belediye işçilerinin yeni çizdiği, kurumadığı için de dubalarla uyarı yapılan yol çizgilerine ısrarla basmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR