Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

PROAKTİF BELEDİYECİLİK

PROAKTİF BELEDİYECİLİK

6331 sayılı İş Güvenliği Yasası ile dilimize yerleşen proaktiflik “olaylar olmadan önce olasılıkları düşünüp planlı bir şekilde harekete geçerek sonucu etkilemek için benimsenmesi gereken alışkanlıklar” olarak tanımlanabilir. Daha kısa tanımla “vuku bulabilecek herhangi bir şeye önceden hazırlıklı olup tedbirini almak” demektir. Sadece ülkemin ciddi sorunu iş kazalarını önlemede değil aslında hepimizin hayatımızın her kararında düşündüğümüz planlardır proaktiflik.

Belediyecilikte okul önünde kaza olmadan üst geçit yapmaktır proaktiflik. Trafik sıkışmadan gerekli yolları açmaktır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Kahramankazan uzay ve havacılık organize sanayi bölgesi olacak, havaalanına bağlayacak kestirme yol yapmaktayım” anlayışıdır. Rahmetli Ahmet Hilmi Nalçacı’nın yeni yerleşim yerleri, otogar ve esnaf siteleriyle kentin geleceğini planlaması, Konya’mın modern ve gecekondusuz kent olmasını sağlamasıdır. Belediye Başkanımız Sn. Akyürek’in kentimi modern stadyuma kavuşturmasıdır. Bu anlayışa uymayanlar da var maalesef. Hızlı Tren gelmeden garını yapmak, Hızlı Trenden sonra kentimin ikiye bölüneceğini görüp alt geçitleri planlamak, beklenen zamandan önce biteceğini mutlulukla öğrendiğimiz yaya üst geçidini Aydınlıkevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açılmadan hizmete sokmaktı proaktiflik.

Konya’mda Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizin değerli başkanları muhteşem parklar kazandırdılar kentime, teşekkür ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı Plant peyzaj ve süs bitkiciliği dergisinin “Tematik ve Yenilikci Uygulamalar” ödülüne lâyık görüldü Gaziantep Büyükşehir, İstanbul Büyükşehir, Elazığ, İzmir Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri ile birlikte; kutluyorum. Başkanlarımızın hemşerilerimin piknik ve mangal merakını öngörüp modern parklarla gereksinimi karşılamaları da bir proaktif yaklaşımdır aslında. Ecdat Parkı Sn. Akyürek’in deyimiyle en yoğun bölgede yüz bin metrekareden büyük muhteşem bir park olacak. Burasının kentimin her tarafından gelecek insanların dışında kentime konuk olacakların da ziyaret edecekleri bir park olacağı kesin. O zaman Büyükşehir Belediyemiz yetkililerinden dileğim şimdiden bir proaktif yaklaşım planlamaları. En yoğun bölgede trafik keşmekeşine neden olmadan, insanları geldiklerine pişman etmeden, “muhteşem park burada, otopark nerede?” dedirtmeden otopark sorununu önceden çözmeleri. Muhteşem parklarda mutlu insanlar görmemiz için bu eksiklik önceden giderilmeli bence.

GAZİANTEPSPOR’U KİM DÜŞÜREBİLİR?

Bir Sn. vekilimiz “Gaziantepspor’u düşürmeyi planlayan ….’lerden söz etti ya, Gaziantepspor’u kim düşürebilir sorusu takıldı aklıma. Hakemler formsuz kabul ediyorum. Konyaspor’un da canını yaktılar biliyorum. Ancak 2012-13 sezonu onuncusu, 2013-14 sezonu on beşincisi, 2014-15 sezonu onuncusu, 2015-16 sezonu on dördüncüsü olan Gaziantepspor 2015-16 sezonunu Mutlu Topcu, Serhat Kandemirli ve Sergen Yalçın teknik direktörlüğünde tamamlamış. 2016-17 sezonunda İsmail Kartal ile 13 maçta 11 puan, Tahsin Tam ile bir maçta sıfır puan, İbrahim Üzülmez ile üç maçta sıfır puan, şimdiki hocası Bülent Uygun ile ise beş maçta beş puan toplamış; sezona yirmiyi aşkın transfer yaparak devam eden bir kulüp. Küme düşmenin en önemli adaylarından olduğu kuşkusuz ama bunda suçu başka yerlerde aramak ne kadar doğru onu tartışmak gerek. Hani “yönetim bu takım senin eserin” sloganı vardır ya, teknik adam ve kadro istikrarı sağlayamayan transfer hovardası yönetimi sorgulamak daha doğru olur bence. Saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR