Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Şans meleği yanımızdaydı

Şans meleği yanımızdaydı

Rakip Karabük spor sezonu erken açıp Avrupa Kupası’na katılan bize göre daha hazır bir takım hüviyetindeydi. Konyaspor ise hoca değişikliğiyle birlikte geçiş dönemi yaşayacaktı. Bu dönemde uyum süreci oyuncuların Aykut Hoca’ya alışması, Aykut Hoca’nın futbolculara alışması ve onları tam anlamıyla tanıması zaman alacaktı. Bu zamanın ilk etabı Karabük spor maçı getireceği galibiyetle moral ve özgüven açısından Konyaspor camiasına çok şeyler kazandıracaktı. Bu beklentileri gerçekleştirmek amacıyla soğuk bir kasım akşamında 13 bin 750 vefakar Konyaspor taraftarı da maça gelerek takımına destek oluyordu. Gerçekten bu sene maçlarda hakem hatalarının çok olduğu, her türlü rezilliğin, pisliğin yaşandığı, taraftarın maçlara gelmediği süper ligde Konyaspor taraftarını takdir etmemek haksızlık olur.

Denk kuvvetteki iki takım da 90 dakika boyunca fazla pozisyona giremediler. Maçta akılda kalan stoperlerimizin geriden topu oyuna sokamayışları, Hasan Kabze’nin iyi oyunu, Mehmet Güven’in çok hatalı pas yapması, Hleb’in diğer maçlara nazaran daha çok koşup daha fazla sorumluluk alması, maçı kurtaracak diye düşünülen Torje’nin vasat oyunuydu. Altay maçında attığı golle turu getiren Ömer Ali oyuna getirdiği hareketlilikle, attığı golle altın değerinde üç puanı sağladı. Aykut Hoca’nın da ikinci yarı iyi oynayan takımı oyuncu değişikliği yaparak bozmaması, Selim’in atılmasından sonra yaptığı değişiklikler olumluydu. Maçta Konyaspor’un % 57 topla oynama oranının Aykut Hoca’nın oyun sistemi gereği ileriki maçlarda daha çok artacağını ümit ediyorum… Bundan sonra da futbolcuların Aykut Hoca’nın gözüne girebilmek için daha çok çalışacaklarını ve form grafiklerini daha çok  yükselteceklerini düşünüyorum. Kaliteli takımın kaliteli futbolcularına da bu anlayış yakışır. Bir önceki yazımda Allah Aykut Hoca’nın yardımcısı olsun demiştim. Gerçekten mesleğine saygılı, kulübünü sahiplenen, takımın başarılı olması için olağanüstü emek veren, iş disipliniyle birlikte formasının hakkını veren futbolcuya sahip çıkan teknik direktörün şans meleği daima yanında olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR