Oktay Mermer

Oktay Mermer

Seçim sonuç yorumları

Seçim sonuç yorumları

2015 genel seçim sonuçları YSK tarafından 7 Haziran 2015 tarihinde seçim sandıklarının kapanması ile ilan edilecek. 

Seçim sonuçlarının açıklanması ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Dönem hükümetinin görev süresinin sona erecek. Yerine gelecek olan 63. Dönem hükümetini 7 Haziran 2015 genel seçim sonuçları belirlemiş olacak. 

Bu oranlar 2011 seçimlerinde ise Yüksek seçim Kurulu(YSK), tarafından 43 milyon 914 bin 948 oy kullanıldığını, 973 bin 185 Oyun da geçersiz sayıldığını açıklandı.2011 Genel seçimlerinde AK PARTİ % 46,58, CHP % 20,87, MHP % 14,27 oy aldı. Mecliste AK PARTİ’nin 341 sandalye CHP’nin 112 sandalye MHP’nin ise 71 sandalyesi oldu. HDP ise meclise bağımsız adayları ile girdi.

 YSK verilerine göre, Türkiye'de bulunan 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. Yaklaşık 2 milyon 500 bin genç seçmen ilk kez oy kullanacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'da ilk kez oy kullanacak seçmenlere 'Genç kardeşim' hitabıyla başlayan bir mektup gönderdi.

Davutoğlu, gençlere şöyle seslendi:

“SANA GÜVENİYORUM”

“Seni, bütün genç kardeşlerimle birlikte ülkemizin aydınlık geleceği olarak görüyor,istikbal davamızda senin azmin, heyecan ve iradene ihtiyaç duyuyor, sana güveniyorum. Özellikle ifade etmeliyim ki kadim medeniyet mücadelemizin özlediği nesil senin neslindir. Yeni Türkiye'ye rengini ve kimliğini verecek olan bizzat sensin.” 

ARAŞTIRMALARDA YAKIN SONUÇLAR

‘’İbrahim Uslu, AK Parti için anketler yapan bir isim. Ancak üç genel, üç yerel, iki referandum ve cumhurbaşkanlığını bilen bir şirket var.

KONSENSUS  ise ANAR’a göre daha bağımsız hareket ediyor.

Ancak her iki şirketin araştırmalarından da yakın sonuçlar çıkıyor. Öncelikle muhalefetin iddialı sözlerine rağmen iktidar değişmiyor.

CHP VE MHP’NİN TOPLAMI AK PARTİ KADAR ETMİYOR

Ak Partinin birinciliği devam ediyor. Hatta CHP ve MHP’nin sayısal toplamı AK Parti’nin oyu kadar etmiyor. Murat Sarı yayında KONSENSUS’un araştırma sonuçlarını açıkladı. Her iki araştırma şirketi de, 2011 seçimlerinde partilerin aldığı oylara artı-eksi 2 puan olarak tahmin etmekteler.  İkisinin de görüşü HDP’nin barajı aşamayacağı yönünde.

Sözün özü: “Onlar araştırmış ben yazdım”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR