Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şehrin gönüllülerinin Yeni adresi TEYAD imiş

Şehrin gönüllülerinin Yeni adresi TEYAD imiş

Güzel bir cumartesi günü için güzel bir konu başlığı ile yazımıza başlayalım dedik. İsmini daha sonra (Kendisi istediği zaman) paylaşacağım bir büyüğümüz arkadaşları ile başta eğitim olmak üzere çok geniş bir platforma yayılmış hayır hasenatın da olacağı bir çatı kurmak istediğini bu yüzden bizim de kendileri ile beraber olmaması teklif etmişti.

Hiç düşünmeden “peki” demiştim. Bu kuruluşun ne adını, ne kimlerin olduğunu filan sormuştum. İsimden bana ne, birlikte olacağımız kişilerden bana ne. Niyetin halis olduğuna inanmıştım.

İşte hafta içerisinde bazı abilerimiz geldiler. M. Emin Tekpınar, Muzaffer Özen, Yücel Kemendi, Şuayip Gökalp abilerimizle çay için yeni kurulmakta olan kuruluşun vizyonunu, misyonunu not almaya çalışırken bizim jeton düştü.

Meğer abilerimiz işte bizim aylar önce “peki” dediğimiz kuruluştan söz etmek için geliyorlardı.

İsmi TEYAD’mış.!

Açtığımız zaman Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği.

Çocuklarımız başta olmak üzere toplumun tüm bireylerine yönelik bilgili kültürlü sosyal donanımlı insanlar yetiştirmeyi amaç edinen bu dernek yöneticileri, “Güneşin doğuşunu görmek isteyenler geceden yola çıkanlardır” ilkesi ile yola çıkıyorlardı.

Faaliyetleri, sosyal hayatı, yardımlaşmayı, araştırmayı nasıl yapacaklarını uzun uzadıya anlattılar. Dinlerken mutlu olmanın ötesinde de heyecanlandım.

Gel gelelim işin son bölümünde M. Emin Tekpınar abinin “Bir de Konya’da 130’a yakın güzel amaçlı böyle dernek var. Biz bütün bunları bir çatı altında da toplayıp yardımı daha bilinçli yapmayı hedef edindik” deyince elimdeki kalemi bırakıverdim.

Ve Mehmet Emin abiye, “Abi her şey çok güzel. Hayallerin bile harika. Ama bu son dediğin var ya hayalinde bile gerçekleştiremeyeceğiniz bir durum” deyince diğer konuklar ile birlikte herkesin kafası yere düştü. Sustular.

Çünkü bizim için olayın en acı durumu buydu.

Bu şehirde herkese en büyük yardım yapılır. Maddi manevi desteklerin en güzeli, en büyüğü hep bu şehirden çıkar. Sadece Konya’daki değil. Sadece Hakkari’dekine değil. Sadece Afrika kıtasına, Balkanlara, Türk Cumhuriyetlerine bile değil. Bu şehirden iyi niyetli kardeşlerimiz Amerika’ya bile yardım gider. Gider de hadi gelin birlikte olalım dediğiniz zaman yanınızda kimseyi bulamazsınız.

Şükürler olsun şimdilik namazlarımızı bir safta kılabiliyoruz. Yakın zamana kadar cemaat olurken bile cemaat seçmiyor muyduk?

Büyüklerimiz demiyor muydu “Her hocanın arkasında namaz kılınmaz” ….

Neyse iyi niyetle başladığımız yazımızda dellenip işin ecrini kaçırmayalım.

İnşallah yeni bir isim, yeni bir ses, yeni bir soluk olacağına inandığım TEYAD ile yakın zamanda önce binası ardından da faaliyetlere ile yapılacak güzelliklere karınca kadarınca hep birlikte oluruz.

Bu işin fikir babasından bu noktaya gelişine kadar emeği geçen herkese şehir ve insanımız adına saygılar sunarız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insan seve bildiği sürece genç demektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR