Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bakan İl Sağlık Müdürünü Görevden Alabilirdi

Bakan İl Sağlık Müdürünü Görevden Alabilirdi

Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Yazdığımız kelimelerden tutun ağzımızdan çıkan her kelimeye dikkat etmek zorundayız. Pandeminin ilk günlerinde hatırlayın sıkıntılı haberler yapanları direkt sorgulamak için alıyorlardı. Sosyal medyada olumsuz algı üretenler de bu çemberin içinde. Yeni yasa ile birlikte artık her şey daha nizamlı olacak.

Konya için 5 Ağustos önemli bir tarihti. Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı. İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç basının karşısına geçti. Açıklama yaparken istemeyerek de olsa ağzından tedbirleri artırma çabasıyla ‘Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız’ ifadesi çıktı.

İl Müdürünün bu sözü kısa sürede hem sosyal medyada hem de ulusal basında yanlış anlaşılmalara müsait şekilde büyütüldü.

Bunun üzerine hemşerimiz Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Zira il müdürünün sözleri sanki Konya’da sağlık sistemi çökmüş, hastaneler perişan, hasta kabulleri durdurulmuş gibi algılandı. Tüm hastanelerin yüzde yüz dolu olduğu bu yüzden apar topar şehir hastanesinin açıldığı cümleleri dolaştı. Hâlbuki daha evvel belirttiğimiz üzere Şehir Hastanesi’nin pandemi ile alakası yoktu. Eğitim Araştırma Hastanesi’nden geçen bölümlerin akabinde burası pandemi hastanesi olarak kullanılacaktı.

Şehir hastanesi ‘temiz’ bırakılacaktı. Aslında bu da üstünde düşünülmesi gereken bir mesele.

Konuyu dağıtmayayım. Sayın Koca Konya’ya özel bir tweet attı: ‘KONYA: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın.’

Bu açıklama İl Sağlık Müdürü’nün yanlış anlaşılan sözleri üzerine yapıldı. Sağlık Bakanımız çok zorlu bir süreç yönetiyor. Dün belki de il müdürünün yanlış anlaşılmaya sebep olan sözleri üzerine müdür beyi görevden alabilirdi. Zira her şey diken üstünde ilerliyor. Herkes çok daha dikkatli olmalı.

Konya’da işlerin iyi gitmediğini hepimiz biliyoruz. Tedbirsizlik mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Sadece vatandaşı suçlamak çok mantıklı gelmiyor bana. Vakaların bu kadar artış göstermesinde başka etkenler de söz konusu olabilir. Lakin asılsız şeyleri konuşarak kafa bulandırmanın yeri ve zamanı değil.

Tedbirler için yetkililer ve bizler yırtınmaya devam ediyoruz. Bunun yanında lütfen dua silahını da yabana atmayalım. Bu illetten biran evvel kurtulmak için şu mübarek günde Rabbimize yalvaralım.

 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ YAKINDAN TANIYALIM

Dün yoğun gündem içindeki önemli ziyaretlerimizden biri Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy Hoca’ya oldu. Hem hayırlı olsun dedik hem de üniversiteyi nasıl yönetmeyi düşünüyor fikirlerini aldık. Metin Hoca’nın mütevazı bir tarafı var. Konya’yı ve yerel medyayı tanıyor olması önemli avantaj. Yakın ekibini oluşturduktan sonra özellikle kadrolarla ilgili çok büyük oynamalar yapmamış. Her şeyden önce üniversitedeki iç barışı sağlamlaştırmak adına adımlar atılıyor. Cumhurbaşkanın kendisini rektör olarak görevlendirirken söylediği ‘şehirle üniversiteyi kültürel marka haline getirme’ gayreti içinde olacağını defalarca vurguladı. Kavga için değil barış için geldiğini, üniversiteyi akademik anlamda yükseklere çıkarmak için çalışacağını söyledi. Kısa sürede üniversitenin güvenliği ile ilgili kaygıların ortadan kalkacağının altını çizdi. Araç ve personel bakımından gelir gelmez yaptığı hamlelerle önemli tasarruf sağlanmış. Hoca’ya ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyoruz…

 

KONYASPOR İÇİN HAYIRLI OLAN LİSTE KAZANSIN

Konyaspor ortak değerimiz. Bugün kongre günü. Bizler de hem taraftar hem de delege olarak demokratik bir seçim olması için gidip oyumuzu kullanacağız. Son anda bir liste çıkmazsa veya lehe bir çekilme olmazsa; şuanda görünen iki liste yarışacak. Kulübü, yapısını borçlarını çok iyi tanıyan Hilmi Kulluk ekibi ile genç dinamik sportif tecrübeleri olan Erkan Genç ekibi delegenin oyunu almak için gayret edecek.

Çok fazla etken olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ortamda şu şöyle bu böyle diyerek ortalığı karıştırmak yersiz. Kimseye bir angajemiz yok. İyi ve hayırlı olanın kazanmasını; biran evvel hoca, borç ve transfer sorununu çözmesini bekliyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR