Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Sessiz maçın gür sesi: Musa Araz

Sessiz maçın gür sesi: Musa Araz

Atiker Konyaspor, sezonun ikinci haftasında Gençlerbirliği’ni ağırlarken ilk iç saha maçımız maalesef Konyaspor taraftarına kapalıydı. Sessiz maçı zaman zaman sayısı 76 olan Gençlerbirliği taraftarı bozmaya çalışsa da sessizliği asıl bozan isim Konyaspor’un gurbetçi yıldızı Musa Araz’dı.

Önce boş kaleye kaçıran Musa ilerleyen dakikalarda oyuna ısınıp şovunu sergiledi. Sahaya forvetsiz çıkan temsilcimizde gizli forvet rollerinden birisine soyunan Musa, yıldızlaştığı maçta hem kilidi açan hem de Gençlerbirliği’nin gardını düşüren isim oldu.

Şunu peşinen belirtmek gerekir ki Gençlerbirliği inanılmaz kötüydü. Öyle ki basın tribünde “Bu Gençlerbirliği, İlhan Cavcav sezonunda küme düşer!” öngörüleri bile havada uçuştu.

Dağınık bir futbol ortaya koyan Başkent temsilcisi karşısında son yılların en güzel alışkanlığı olarak disiplinli bir hüviyetle sahada boy gösteren temsilcimiz, rahat bir oyunla farklı galibiyete ulaşmakta hiç de zorlanmadı.

Büyük bir bölümü antrenman maçı havasında geçen müsabakada ileride topu tutacak bir santrafor olmayışının da etkisiyle uzun paslar ve hızlı hücumlarla sonuca gitme temelli bir oyun anlayışıyla mücadele eden Atiker Konyaspor; Fofana ve Musa’nın hızını, Ömer Ali’nin sürpriz çıkışlarını ve Milosevic’in aklını kullandı.

Mehdi dinamik, Ali Çamdalı sakin ve güvenliydi. Savunma ve kaleci Serkan’a çok iş düşmedi ama kenar bekler Skubic ve Ferhat’ın savunmada ve hücumda işlerini iyi yaptığını söyleyebiliriz.

Netice itibariyle Konyaspor seyircisiz ilk maçını kazasız atlatıp aynı zamanda sezonun ilk galibiyetini de aldı.  İki maçta izlediğimiz Konyaspor gelecek adına umut veriyor. Hedef 44 puan olarak açıklandı; ama yeşil-beyazlılar bu ligde daha fazlasını almaya aday…

Son bir not; Musa Araz’ı kim bulduysa alkışlar ona gelsin. İki gol attı, maçın yıldızı oldu  iyi bir kumaşı var gibi.. İnşallah böyle devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR