Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Sille’de Tarihi Yıkım

Sille’de Tarihi Yıkım

Konya’nın en önemli tarihi alanlarından olan Sille maalesef defineciler tarafından talan edilmeye devam ediyor. Selçuklu Belediyesi’nin son yıllarda yaptığı çalışmalarla turizme açılan ve değeri artan bu kültürel mirası korumak hepimizin vazifesi…

Lafa gelince Konya’ya turist gelmiyor, gelen turist kalmıyor diye konuşmayı biliyoruz. Lakin tıpkı bugünkü haberimizde okuyacağınız gibi tarihi alanlarımızı bir bir yok ediyoruz. Bilinçsiz ve zengin olma hayalleri peşinde koşan insanlar tarihe zarar verdiklerinin farkında bile değiller.

Bakın meseleyi cami ya da kilise bağlamına sokmuyorum. Tarih tarihtir…

Sille bu şehrin 5000 yıllık kültürel mirasıdır. Korunmalı üstüne titrenmelidir. Fotoğrafları gördünüz muhtemelen bir iki aylık süreç koca kolon yok edilmiş. Yerler kazılmış. Duvarlardaki binlerce yıllık resimler yok edilme aşamasına gelmiş. Yani hepsini anladım da çizilmiş resmin arkasında taşın içinde ne arıyorsunuz arkadaş? Resmen tarihi siliyorsunuz. Yıkıyorsunuz! Kaç akçe buldunuz acaba?

Sille’yi yeniden yeniden gezerken bir nevi Kapadokya havası alırız. Her köşesinde tarih kokar. Şimdi bu talanı görünce üzülüyor insan. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızdan şehir adına ricamızdır. Selçuklu Belediyesi bu alanda çok güzel işler yaptı. Eğer bakanlık çözemeyecekse bir an evvel bu bunun gibi alanları belediyeye devretmeli. Tarih korunmalı. Gelecek nesillere aktarılmalı. Bu cümlelerin ne kadar önemli olduğunu anlamak için arkeolog olmaya gerek yok. Biraz şehrimizi sevelim yeter!

 

UĞUR BAŞKAN SÖZCÜ’YE MANŞET OLMUŞ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay geçtiğimiz gün Sözcü gazetesine manşet olmuş. Takip etmeyenler için özet geçeyim. Tuzlukçu’nun CHP’li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, bir şeyler istemek için Uğur Başkan’dan randevu istemiş. Görüşme esnasında kendi iddialarına göre Uğur Başkan, ‘Bana danışmadan kafana göre nasıl zam yapıp yardım dağıtırsın?’ kabilinden cümleler kurmuş!

İddialara göre diyorum çünkü 15 yıldır bu şehirde gazeteciliğin her aşamasını yaptık. 2009’dan beri Uğur Başkan’ın neredeyse her programını takip ettim, gözlemledim yerine göre özel ortamda da bulundum. Hiç kimse bana Sayın Altay’ın bu cümleleri kurduğuna inandıramaz. Ortada tam Sözcü usulü bir haber var.

Hadi beni bırakın bu şehir Uğur İbrahim Altay’ı tanıyor. Kimin yalan kimin doğru söylediğini vicdan terazisi en hassas şekliyle tartar.

Zaten anlayan için Uğur İbrahim Altay’ın Sözcü’ye manşet olması kendisine eksi değil artı yazar. Muhafazakâr ve Milliyetçi insanlar için Sözcü’nün değeri malum…

Sözcü, FOX gibi yayın organlarında tekrarlanan bu haberle ilgili takip ettiğim kadarıyla Konya Büyükşehir Basın Dairesi bir açıklama yapmadı. Büyükşehir’deki kaynaklarımızla ettiğimiz sohbetlerden çıkardığım netice şu: Sayın Cumhurbaşkanın ‘okumuyorum’ dediği gazeteye kalkıp cevap vermek, söyledikleri yazdıkları ‘yalan iftira’ niteliğinde dahi olsa muhatap almak istenmiyor.

Malumunuz Büyükşehir yasasına göre ilçelerdeki yatırımların birçoğu uhdesinde olmasa bile muhalif ilçe belediye başkanları tarafından ‘Büyükşehir yapmıyor’ söylemiyle perdeleniyor. Zaten başka bir iddiaya göre 4500 TL maaş ödemesi yapıyorum diyen Tuzlukçu Belediyesi çalışanlarından bazıları 3 aydır maaşlarını alamıyormuş! Adama sormazlar mı; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

NİFAK TOHUMU EKMEK İSTEYENLER NEREDE ŞİMDİ?

Dünün güzel haberlerinden biri de, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Karatay, Meram Belediyeleri ve KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde Hizmet-İş Sendikası’na bağlı işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde imzaların atılmış olmasıydı.

Başkan Altay konuşması esnasında “Bu şehri sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi yapacağımıza inanıyorum. Bunu da birlik, beraberlik, kardeşlik ruhuyla yapacağız. Buna engel olmaya çalışan, buna nifak tohumu ekmeye çalışanlara lütfen kulak vermeyin. Hepimiz aynı gemideyiz.” Şeklinde bir cümle kurdu.

Sahi grev çığırtkanlığı yapanlar, açıklanan rakamları dahi kabul etmeyip yalanlayanlar nerde şimdi?

Söylenecek çok söz var ya… Biz ağırlığımızı koruyalım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR