Murat Güzel

Murat Güzel

Tam Nasreddin Hoca fıkrası…

Tam Nasreddin Hoca fıkrası…

SONUÇLAR TARTIŞILMAYA DEVAM EDİYOR

AK Parti cenahında temayül yoklamalarına dair sosyal medyaya sızdırılan oy listesi bizim öngördüğümüz gibi dengeli bir dağılımı işaret ediyor olsa bile ortada resmi bir açıklama olmadığı için o listeye temkinli ve ihtiyatlı yaklaştığımızı yazmıştık dün.

Bizi önceki gün ve dün arayan birçok aday adayına söylediklerimizi yeniden bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Temayül yoklamaları ne “hiçbir şey”dir, ne de “her şey.”

Bu yoklama sonuçlarının son karara etkisinin oranını da AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, önceki günlerde açıklamıştı: yüzde 10.

Ben Kerim beyin yaptığı açıklamada zikredilen oran kadar ile etkisinin olmayabileceğini düşünüyorum üstelik aday listesinin oluşturulmasında bu yoklama sonuçlarının.

H3alâ 7 Nisan tarihine kadar uzun bir süre var. Siyasal açıdan gerçekten çok şeylere gebe bir süre bu. Bu sürede çok şeyin değişebileceği kanaatini koruyorum. Siyasal süreçleri tek bir faktöre indirgemenin yanlışlığını yine vurguluyorum.

TAM NASREDDİN HOCA FIKRASI

Yazdığımız bir yazı üzerine aday adaylarımızdan biri ile telefonda konuşma fırsatı bulduk.

İsmini şimdilik kaydıyla yanlış anlamalara mahal vermemek üzere yazmadığım aday adayı, bir şeyi hakikaten çok merak ettiğini belirtti bize: “Çok konuşuldu ama, hangi aday adayı 17-25 Aralık sürecinde ne yapmış Murat bey?”

Bildiğim ve ağzımın döndüğü kadarıyla aktardım hangi aday adaylarının süreçte neler yaptığını. Ancak bir konuda beni arayan isme hak verdim.

Gerçekten birçok aday adayı, parti yetkilileri vesaire paralel kalkışmaya karşı birçok şey yaptıklarını söylüyor ve hatta bunu da belgeliyorlar ama sonuçta biz Konya’da ortada bu konuda yapılmış herhangi bir şey göremiyoruz.

Tam Nasreddin Hoca fıkrası aslında yaşanan.

Hani sormuş ya Nasreddin Hoca, eğer ciğeri kedi yediyse kedi nerede, yok yemediyse ciğer nerede?

Ya bize aktarılan, belgesi sunulan çalışmalar yok ya da paralel yapının Konya’daki faaliyetleri…

MEHMET ALİ ÜNAL

Aslında çok uzun yazmayı düşünmüyorum bugün.

Şu an kadar CHP’de ön seçim konusunda şansı en yüksek adayın Mehmet Ali Ünal olduğunu düşünüyorum.

Diğer aday adaylarının da Ünal’a nispetle oy alabileceklerine kaniyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR