Hasan Büyükkeleş

Hasan Büyükkeleş

TERZİLER DERNEĞİNİN YÖNETİM SEÇİMİ (1974)

TERZİLER DERNEĞİNİN YÖNETİM SEÇİMİ (1974)

Yönetim seçimi yapılacak. Terzi Ali Kılınç arkadaşıma gittim. Akşam kongre var, bir liste yapalım şansımızı deneyelim dedim. Kaybımız ne olur dedim ikna ettim, peki dedi. Her semtten bir terzi arkadaşı listeye aldık, dokuz arkadaşı tek tek gezerek listeye aldığımızı akşam kongreye onar kişi getirmelerini söyledik. Ali arkadaşımız matbaaya gitti, diğer arkadaşlar üyeleri gezerek akşam kongreye gelmelerini rica ettik. Akşam oldu. Allah rahmetini bol eylesin on yedi sene terziler dernek başkanlığı yapan Mükremin Soydabaş ile seçime gireceğiz, kongre divan başkanlığına rahmetli Necmi Ahçı yapıyor. Raporlar okundu, sıra seçime geldi. Mükremin Soydabaş listesini masaya koydu. Divan başkanı başka liste var mı dedi. Bizim listeyi de masaya koyduk. Seçime geçtik. Üç sefer bizim liste kazandı ama divan başkanı yanlış sayıldı, olmadı diyerek secimi tekrarladı. Konya’da terzilerin üstadı rahmetli Tevfik Akseki bilgin araya girdi. Mükremin Soydabaş’ın listesi bir tarafa, bizim liste bir tarafa tek tek sayıldı kimsenin itirazı olmayacak şekilde. Kazandık. Kongreden sonra yönetim kurulu  olarak toplandık. divan başkanı en yaşlı olan Mustafa Pekşen oldu.  Kim aday olmak istiyor dedi. Ali Kılınç  el kaldırdı. Orada başka başkan olmak isteyen arkadaşlarda vardı. Kimse Ali Kılınç’ın karşına çıkmadı. İyi ki çıkmadı. Çünkü herkes Ali Kılınç’ı destekliyordu. Tek ses tek yürek olarak çok işler yaptığımıza inanıyoruz. Konya’mız daha iyilerine layıktır. Konya’ya çok eser bıraktık, ne mutlu terzilere.

1.jpeg

1991 senesinde Esnaf Birlikleri Odası açılışı. Başbakan Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılmıştır.

2.jpeg

Altın İğne Sitesi. 42 daire m esken olarak Aziz Güleç başkanlığında yapılmıştır

3.jpeg

Giysan Sanayi. 300 metrekarelik 114 kişiyi dükkan sahibi yaptı.

4.jpeg

Yönetim Kurulu Üyeleri: Rahmetli Ali Kılınç, rahmetli Nedim Yücetaş, rahmetli Ömer ilhan, rahmetli Nuri Acar, Hasan Büyükkeleş, Mustafa Apaydın, Mustafa Pekşen, Osman Ünal, Dursun Kürkçü

5.jpeg

Selçuklu Terziler Sitesi. 88daire mesken. Mehmet Keçeciler tarafından temeli atılmıştır.

6.jpeg

Nalçacı Terziler Sitesi temel atma töreni. Başbakan Sadi Irmak, Vali Hazım Oktay Başer, Belediye Başkanı Yılmaz Kulluk, rahmetliler tarafından temeli atılmıştır.

7.jpeg

Terziler İşhanı. Mustafa Apaydın kardeşim ve rahmetli Ali Kılınç arkadaşıın  hakları takdire şayandır. O devirde1,5 milyonun altına imza attılar, onların cesaretleri ile terzi kardeşlerimiz 89 adet işyeri sağlandı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Büyükkeleş Arşivi

Nasip

13 Mart 2021 Cumartesi 00:02
SON YAZILAR