Uğur Özteke

Uğur Özteke

UĞUR BAŞKAN’IN SOSYAL MEDYASI…

UĞUR BAŞKAN’IN SOSYAL MEDYASI…

Bugün de büyük sözü dinlemeye devam ediyorum ve hiç etliye sütlüye karışmadan köşemizi yazıyoruz.

Önce sizlerden gelen birkaç konuyu paylaşalım.

Malum dün şehrimize Sayın Bakan Mevlüt Çavuşoğlu geldi. Nereden nasıl geldi bilmiyoruz ama okuyucularımızın bizimle paylaştıklarından sonradan öğreniyorduk.

Bakın bu konuda bir eğitimci hocamız şöyle diyordu;  

“Abicim merhaba bugün Anadolu Sanayinin önü İstanbul Yolu’ndaki ışıklarda saat 11 civarı diğer yol yönü açık tutmak için koca anayolu 10 dakika durdurdular.

Bakan yolda hiç beklemeden geçsin diye...

Bir ambulans da uzun süre duran trafikte bu yüzden bekledi. Bunu senle paylaşmak istedim selamlar…”

…………..

Biliyorum bu işler gelişmiş ülkelerde böyle değil. Ancak biz hem gelişmekte olan bir ülkeyiz hem de hâlâ güvenlik dolayısıyla terörle iç içeyiz. Eğer Sayın bakanın durumunda da bir güvenlik durumu varsa o konuya kimse yorum yapamaz. Ancak olayda tabii ki bir başkasının canı yani ambulans olunca gören şahit olan vatandaş ne diyor, ne düşünüyordur onu bilemiyorum…

ALPARSLAN ORTAOKULUNDAN

KAÇIP YOLA DÜŞEN TOP

Aslında bu konuyu dün yazacaktım unutmuşum. Cumartesi günü çok sevdiğim inandığım güzel bir insan aradı. Cumartesi günü trafiğin çok yoğun olduğu saatlerde ana yolda ilerlerken Alparslan Ortaokulunun bahçesinde top oynayan çocukların toplarının hızla gelip yola araçların arasına düştüğünü ve o anda çok kötü bir kazadan Allah’ın kendilerini koruduğunu söyleyerek, “Bu yolda aynı zamanda sürücü kursu adayları da eğitim yapıyorlar. Top hızla akmakta olan trafikte araçların ortasına düştü. Tam da o anda bir sürücü panikleyip frene bassa idi ortalık çok kötü olur ve istenmeyen durumlar yaşanabilirdi. Bunun için böyle trafik ile iç içe olan okul bahçelerinde topların ana caddelere kaçmasını önleyecek tedbirler alınmalı” diyordu.

Ben de durumu ve o bölgeyi gözümün önünde canlandırdığım zaman değerli dostumuzun çok haklı olduğunu gördüm. 

SANAYİCİ GÖZÜ İLE KONYA

Bizi sıkı takip eden ve sık sık da gelişmelere göre kendi görüşlerini bizimle paylaşan sanayici imalatçı ihracatçı abimiz bakın Konya gündemine nasıl değiniyordu:

“Hayırlı günler, Uğur Bey

-15 Nisan tarihli gazetenizde Hüseyin Üzülmez’in halkı Kızılay ile barıştıracağız manşetli haberini okudum. Halkın Kızılay ile bir küslüğü mü var da barıştırmak istiyor anlamadım?

Edibali’nin bir mezar hitabesi vardı. ”Allah için kabrimi kimse ziyaret etmesin, istemem tek Fatiha yeter ki çalmasınlar mezar taşımı”…

Hüseyin Üzülmez inşallah Kızılay’ı daha yukarılara taşır. İnsanlar istifade eder. Başarılar dilerim.

-Meram Belediye Başkanı da sahaya inmiş her şeyi kontrol altına almış gibi görünüyor. Şükran Mahallesi tabiri caizse Fatma Toru Hanım’ın başını yedi. Şimdiki Başkanımız bu işin üstesinden geleceğini söylüyor. Şükran Mahallesine ne yapılacaksa bir avam proje ile halka sunulmalıdır. Bu mahalle Konya’nın tarih yatan bir mahallesidir.

-Karapınar’da yine bir obruk oluşmuş Karatay Ziraat Odası Başkanı’nın dış havzalardan su getirmesi gerektiğini söylemektedir. Benim önerim Fırat’tan Konya Ovası’na su gelmelidir. Şu an bile mavi tüneli getirememişken; obruklar oluşmaya devam eder.

-Ayrıca Konyaspor seyircisini üzmeye devam ediyor. Aykut Hoca her şeyi bildiğini gerekeni yapacağını söylüyor. Madem biliyorsun neden yapmıyorsun? Konya milletvekillerinin ve bürokratlarının Konya’ya yapılacak olan yatırımlara sahip çıkmasını bekliyorum.

Saygılarımla…”

SİSTEM KAPANDI VE BAKAN

DEVREYE GİRDİ

Dün bir baba, bir iş adamı önce iki kez telefonla arayarak derdini ve durumu anlattı. Halil İpek; sonra da gazetemize gelerek Haber Merkezindeki arkadaşlara durumunu şöyle özetledi;

“Liselere Giriş Sınavı için çocuğumu kayıt ettirmeye gittim; ama sistemin kapandığını ve çocuğunun sınava giremeyeceğini öğrenince neye uğradığımı şaşırdım.

Şehit Sadık İlköğretim Okulu’nda 8. Sınıfta okuyan çocuğum için Liselere Giriş Sınavı’na kayıt yaptırmak üzere okula gittim fakat beklemediğim bir durumla karşılaştım. Kayıt tarihinin bir gün önce (Pazar günü) son bulduğunu bildiren okul yönetimi, sistemin kapalı olduğunu ve artık kayıt yapılamayacağını söyledi. Bu durumdan okul yönetimi sorumludur. Maalesef bana gerekli bilgi verilmedi. Evet ben kaydı son güne bıraktığım için hatalıyım fakat okul yönetimi bu durumun takipçisi olması gerekiyordu. Gerekli her durumda mesaj ile bildirim yapan okul yönetimi, çocukların hayatını etkileyecek sınav için de takipçi olmadılar. Burada büyük bir ihmalkârlık söz konusudur. Benim çocuğum 8 yıldır bu sınav için gece gündüz demeden çalışıyor, kurslara gidiyor. Karşılaştığımız bu durumun okul yönetiminin hatası olduğunu düşünüyorum” diyordu.

………….

Aynı dertli baba dün saat 15.28’de tekrar aradı. Cumhurbaşkanlığındaki tanıdığına ulaştığını, ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Bey’e ulaştığını ve sistemin tekrar açıldığını müjdeliyordu. Baba uzun süre gelişmelerden söz etti artık mutlu idi gerçi yine zaman zaman eğitimin yönetimine tepki verse de mücadelesinin karşılığını almıştı.

Sabahtan bu yana dahası yüz yüze görüşmemizde de anladığımız bir baba geç kalmakta yani son güne işi bırakmakta hatalı olduğunu kabul ederek inanılmaz bir mücadele vermişti ve yarım gün içerisinde kapalı sistemi açtırmıştı. Böyle yürekli ve azimkar babaya biz de “helal olsun” diyoruz.

UĞUR BAŞKAN’IN SOSYAL MEDYASI

Malum Uğur Başkan son temel atma töreninden sonra gazetelerde televizyonlarda ve de çok sevdiği sosyal medyada yoktu. Çünkü Türkiye dışında idi. Başkan dün sosyal medyadan şöyle bir paylaşım yaptı;     

“Değerli arkadaşlar

Bir müddet sosyal medyadan uzak kaldım. Merak edip mesaj ve mail gönderen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde güzellikler yaşadık. Şehrimiz için önemli bir adım attık ve sonucu bekliyoruz.

7’den 77’ye tüm kardeşlerime selamlarımı sunuyorum”….

…………

Evet Başkanımıza biz de “Konya’ya hoş geldiniz” diyor ve bu konuyu biraz daha açmak istiyoruz.

Sayın Başkan kutsal topraklarda idi. Bildiğimiz kadarı ile (Biz sadece bize anlatılanları, aktarılanları bildiğimiz için ne gördük ne de başkandan duyduk tabii ki) eşi ile Allah kabule etsin bir Umre yaptı geldi.

Amaaaa o topraklarda bundan önce Konya için, İslam alemini, İslam ülkelerini kapsayacak Konya’yı dolayısıyla Türkiye’yi uçuracak bir protokole imza attı, garanti verdi.

Ve bunun müjdesini de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm Türkiye’ye canlı yayında açıklayacak. (Tabii bir aksilik olmaz ise)

Aslında bu işin alt yapısı filan da bitti. Türkiye’nin hangi ünlü falanca firması şurasını falancası burasını yapacak her şey tamam.     

Biraz dikkatli okurlarımız aslında Türkiye ve Konya için hayal gibi görünen gerçek olayın haberini PUSULA Gazetemizde üstü kapalı şaşırtmacalı olarak 29 Mart Cuma günü spor sayfamızın manşetinden vermiştik. O gün bizi arayanlara da net olmasa da durumu biraz açmıştık. Ve anlayan anlamış gören görmüştü. İşte Uğur Başkan bunun imzasını attı geldi Suudi Arabistan’da…

Uğur Başkan sosyal medyadan duyurdu ya bir çift teşekkür ve tebrik cümlesini de Uğur Başkan’ın sosyal medya olayını yöneten kardeşimiz Ahmet Bilgiç’e yapalım.

Uğur Başkan sosyal medya çalışması ile oyların yüzde 5 artmasını sağladı ve bunu da ispatladı.

Şimdilik bu kadar diyelim. Çünkü ben yazmaya devam ettikçe başka şeyler de yazarım o zaman da zarar verebilirim.

Söz gümüş ise sükut altınmış değil mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Üç misafir habersiz gelir. Rızık, kader ve ölüm.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastaneler gibi hastası hasta yakını ile çok farklı ruh halleri olan binalarımız için yeterli otoparklar yaptığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR