Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Vakit kaybına gerek yok

Vakit kaybına gerek yok


Torku Konyaspor sezonun 5. deplasman maçında dün Trabzonspor’un konuğuydu. Trabzonspor ise maç öncesi Halilhodzic’in görevine son vermişti. Bu bilinen bir tabloydu ama bizim gönlümüzden geçen kararın maç sonu alınmasıydı. Trabzon yönetimi maçı bile beklemeden Vahid Hoca’yı gönderdi.  Bu da bordo-mavili takımı oldukça rahatlatmış oldu. Çünkü oyuncuların hoca ile yaşadığı problemler gün gibi ortaydı. Bu nedenle Trabzonlu oyuncular sahaya rahat çıktı. 
Maça gelince Torku Konyaspor ilk atağında Ömer Ali’nin pası ve Hasan Kabze’nin gol vuruşu ile öne geçti. 7. dakikadaki bu golden sonra da Konyaspor ilk yarının sonuna kadar neredeyse oyunda gözükmedi. Maç tamamen Trabzonspor’un inisiyatifine verilirken, oyun da Konyaspor ceza alanı çevresinde oynanmaya başladı. Çok adamla defans yapan Torku Konyaspor buna rağmen 3-4 pozisyonda rakibin savunma arkasına kaçmasını engelleyemedi. Bu pozisyonların birinde penaltı diğerinde gol oldu. Bir pozisyonu Belec çıkarırken, diğer bir pozisyonda ise ofsayt kararı çıktı.
Kısaca ilk 45 dakikada Konyaspor’un “at-yat” formülü tutmadı. Devre arasında muhtemel ki Aykut Kocaman’ın ileride baskı kurun ve top ayağınızda tutan taraf olun talimatı gelmiş. Temsilcimiz nitekim devreye çok iyi başladı ve daha 48’de Ömer Ali ile beraberliği buldu. Bu dakikadan sonra Konyaspor oyunu istediği gibi şekillendirdi. Oyunu çekip çeviren, pozisyona giren taraf oldu. Ta ki 77. dakikaya kadar. Bu dakikada yine savunma arkasına atılan topta Cardozo iki defans oyuncusunun arasından kafayı vurdu ve golü attı. Gardı düşen Konyaspor’da üç puanı böylelikle ev sahibi takıma teslim etmiş oldu. Konyaspor’un rahatlıkla puan çıkartabileceği bir maçtı. Trabzonspor yorgun ve son derece kötü bir günündeydi. Ama Mehmet Ekici’nin direkten dönen topları girse yenilgi daha farklı bir skorla da olabilirdi. Konyaspor’un ve Aykut Kocaman’ın bu maçtan çıkaracağı çok ders var.  
Hatırlanacağı gibi Kasımpaşa maçı sonrasında, “Malzeme bu” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Sakat ve cezalı oyuncaları göz önüne alsak da Torku Konyaspor’da kadro kalitesi açısından ciddi bir sıkıntı var. En basiti kenardan oyuna girdiği anda maçı çevirecek düzeyde bir yedek bile yok. Savunma tamamen evlere şenlik ve bu takıma devre arasında ciddi takviyeler gerekiyor. Bunun için bugünden tezi yok, transfer harekatına geçilmeli ve yavaş yavaş ikinci yarının kadrosu kurulmalı…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR