Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Yeni Kısıtlamalar Yakın

Yeni Kısıtlamalar Yakın

Çok çabuk unutuyoruz. Daha birkaç ay önce akşam 9’dan sabaha kadar sokağa çıkmak yasaktı. Hafta sonları birçoğumuz evlerimizde kapalı haldeydik. AVM’ler kapalıydı.

Kısaca özgürlük alanlarımızın birçoğu sınırlıydı. Geçen yıl bu zamanlar okullar kısa bir süre açılmış ardından hemen kati bir şekilde kapanmıştı. Ta ki yaz aylarına kadar kapalı kalmıştı.

Bugün elimizde en iyi çözüm olarak görünen aşı var. Zorla değil güzellikle insanları aşı olmaya davet etmeliyiz. Çevremizde konuştuğumuz doktorların, uzmanların çoğunluğu aşı olanların hastalığı daha hafif atlattığını dile getiriyor.

Bugün 300’lere yaklaşan ölüm sayıları açıklanıyor. Varyant değişiminde aşı dahi çözüm olmayacak.

Dolayısı ile yeni bir kapanma gündeme gelecek. Bugün Bakanlar Kurulu’ndan muhtemelen aşı olmayanlar için biraz daha kısıtlayıcı yeni kararlar çıkacak.

Aşı olmayanlarla ilgili şu şerhi düşmem gerekiyor. Bu insanları suçlamak yersiz. Zira o kadar çok dezenformasyon bilgi var ki… İnsanlar canından ve geleceğinden endişe ediyor.

Hele hele konu çocuklar ise yüz defa düşünmek gerekiyor.

Ölüm ve vaka seyri devam ederse muhtemelen yeni kapanmalar gündeme gelecek. Ekonomi ve insanların psikolojisi bunu kaldırabilir mi? Çok ama çok zor görünüyor.

HAP ALMAK NE KADAR KOLAY!

Kaç zamandır bu konuda dertleniyorum. Nerede bir emniyetçi ya da bu alanda yetkili birini görsem dert yanıyorum.

Peynir ekmek almaktan daha kolay bir hal almıştı hap almak. Hap dediğime bakmayın, uyuşturucu maddeden bahsediyorum.

Gözleri dönmüş, konuşma düzeni bozulmuş, ne yaptığını bilmez halde kendinden geçmiş tipler çoğalmıştı. Bu direkt olarak suça yansıyordu.

Geçtiğimiz gün Konya polisinin ince ince dokuduğu bir operasyonla yüklü miktarda bu haplardan ele geçirildi. Bakın eskiden bu lanete ulaşmak isteyenler belirli bir mahalleye gider oralarda çeşitli şifreler ile ulaşabilirdi. Bugün ise uyuşturucu baskını yapılan ve esrarından sentetik uyuşturucuya, hapa ve metamfetamine kadar ele geçirilen ev Karatay’ın en nezih sakin mahallerinden biri.

Bu durum çok daha tehlikeli. Kendiniz gibi zannettiğiniz biri, belki de karşı komşunuz zehir taciri olarak karşınıza çıkabiliyor. Özellikle gençlerde hap alma oranı çok yüksek. Okullarda dahi bu melanetin yaygınlaştığı sıkça kulağımıza geliyor.

Konya Emniyetinin bu operasyonu yaramıza umut oldu. Önemli bilgilere dayanarak söylüyorum şehirdeki en ciddi sıkıntılardan biri bu hap olayıdır. Hap için para bulamayan hırsızlığa yöneliyor. Hap alan zihni yerinde olmadığı için birçok suça hazır hale geliyor. Bu iş çözülürse çok büyük hayır işlenecek.

BUNU DA GÖRDÜK KONYA’DA KRİPTO PARA ÜRETİMİ

Ben mi çok abartıyorum yoksa daha neler neler göreceğiz de haberimiz mi yok bilmiyorum. Kulağımıza hep başka ülkelerden aşina olduğumuz suçları burnumuzun dibinde görmeye başladık. Adamlar normal işletme gibi açtıkları dükkanlarında 1 milyon liradan fazla değere sahip kripto para cihazları ile üretim yapıyorlarmış. MEDAŞ 2 milyon lira para cezası kesmiş.

Haberi okuyup burnumuzun dibinde ne işler çevrildiğini görünce şaşırmamak elde değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR