İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Zenci golcü

Zenci golcü

Evet, ilk yarı bitti. 16 maçta 24 puan alan Konyaspor, 2016 yılının en çok galibiyet alan 2. takımı oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Konyaspor, sportif olarak başarılı olamasa da hem takım olarak hem de şehir olarak tecrübe kazanmış oldu.

Tüm bu bilgiler ışığında Konyaspor'un ne kadar başarısız bir 2016 yılı geçirdiği de ayan beyan ortada aslında!!! 2 sene önce gönderelim diye düşündüğümüz Ali Çamdalı, Ali Turan, Rangelov, Ömer Ali Şahiner gibi oyuncular bile takımın sembol oyuncuları oldu. Vasat performans gösteren ve bu performansında ciddi bir yükselme yaşayan Vukovic'i de saymıyorum. Çok kötüyüz çok! Bu oyuncuların bile yıldız olduğu bir takımın taraftarı olmak gerçekten zor. Halbuki 2 sene öncesinde içerde, dışarda 5 atan ve her sene şampiyonluğa oynayan bir takımın taraftarıydık biz. Ayıp bu yapılanlar bize, KOCAMAN bir ayıp...

Bakın beyler, son 25 senesini bire bir yaşadığım ve bildiğim, öncesini de okuduğum bir Konyaspor'un bu şekilde saçma bir şekilde eleştirilmesi kanıma dokunuyor. Kilimli Belediye ile içerde oynadığımız o kritik maçı, Bakırköy, Zeytinburnu ve Sarıyer deplasmanlarını bilen, yaşayan insanlar bu tablodan memnunken, Torku Arena ile birlikte içinde Konyaspor aşkı depreşenlerin hep bel altı vurmaları ayıptır, günahtır.

Sosyal medya, arkadaş sohbetleri ve bu köşede bir çok kez belirttim ve artık ben bile yoruldum. Arkadaşlar bu takımın başında Aykut Hoca olduğu müddetçe öyle taklacı forvet, bacak arası yapan orta saha transfer edilmez. Bunu artık lütfen kabul edelim. Transfer sezonu yaklaşıyor yine aynı geyikler dönmeye başlayacak. Sosyal medya ortamlarında boş yere telefonlarınızın şarjını harcamayın, parmaklarınıza yazık. Avrupa futbolunu izleyenler bilir, üst düzey takımlarda tüm takım kompakt halde hem hücum hem savunma yapmazsa, o düzeni bozan oyuncular forma şansı bulamazlar. Aykut Kocaman'ın tek hatası 2016'yı yaşayan bizlere 2020 yılındaki Türk futbolunu angaje etmeye çalışmasıdır. Şu an Avrupa'da ilk 10 zengin takım dışındaki takımların genel transfer politikası da bu şekilde zaten. Uygun maliyetli futbolcu transferiyle sistem oturtmaya çalışıyorlar. Ama biz hala 2000’li yılların başında bir furya olan akımı, bacak arası yapan, takla atan oyuncu dikte etmeye çalışıyoruz kamuoyuna. Yerel medyamızın da bu konuda daha hassas davranması ve sosyal medyadaki yorumlardan gaza gelmemesi gerekiyor. O dünya bitti arkadaşlar, taklacı güvercin oynatan takımların hali ortada.

Bu transfer süreci içinde 1 ya da 2 oyuncu transfer edilecek gibi görünüyor. Orta saha merkezine kesin bir oyuncu alınacak ve muhtemelen bir de sol kanat takviyesi yapılacak. Beklentilerimizi bu çerçevede dizayn edelim, sonra hayal kırıklığına uğrayıp da bıdı bıdı yapmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR