Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

27 MAYIS 1960

27 MAYIS 1960

27 Mayıs 1960 darbesi Cumhuriyet tarihinin en kara sayfasıdır.

Halkın teveccühünü kazanamayanların ayak oyunları ile halkın iradesi yok sayılmıştır 27 Mayıs’ta.

Nasıl bir kindir ki, aslanlar gibi üç vatan sevdalısı darağacına yollanmıştır.

Yetmemiş; o gün bayram ilan edilerek Menderes’e gönül bağı olanların yarası her 27 Mayıs’ta yeniden kanatılmıştır. Bu, nasıl bir vicdansızlıktır?

Her ne olursa olsun vatanına, devletine, kanunlarına saygıda kusur etmeyen Menderes sevdalıları kadere boyun eğmiş, içi kan ağlasa da taşkınlık yapmamıştır.

İhtilal bazılarını o kadar zafer sarhoşu yapmıştır ki, oyun havası çalan radyolarını sonuna kadar açarak Demokrat Partililerden adeta intikam almışlardır 27 Mayıs sabahında.

Karşı komşumuz da radyonun sesini sonuna kadar açmış, sevincini (!) mahalle ile paylaşıyor. Sıkı bir Demokrat olan anacığım eline aldığı taş ile komşunun kapısına dayanıyor “Kapatın o radyoyu. Siz sevinebilirsiniz ama, biz üzülüyoruz. Bu yaptığınız ayıptır. Kapatmazsanız kırarım o radyonuzu” diyerek tepkisini dile getiriyor.

Adnan Menderes ve arkadaşları (Polatkan ve Zorlu) nasıl bir suç işlemişlerdi ki asılmayı hak etmişlerdi ? Yanlışları olabilir. Darağacını hak edecek ne yapmışlardı ?

  1. Yargılanması esnasında dillendirilmemiş de olsa, Menderes’in en büyük suçu (!) hiç şüphe yoktur ki; ezanın aslına uygun hale getirilmesidir. Bu milletin dini inançlarına düşman, İslam’la kavgalı bir güruh var. Bu güruh Müslüman desem Müslüman değil. Hristiyan desem o da değil. Bu güruh din’le kavgalı, İslam’la kavgalı, Kur’an’la kavgalı, (Hâşâ) Allah’la kavgalı.

Aradan 57 yıl geçmiş olsa da Menderes sevgisini kimse silememiş gönüllerden. Onlar demokrasi şehitleridir. Onları bu millet rahmet ve minnetle anıyor.

Bugün de o güruhun tezahürlerini görmek mümkündür. Muhafazakar ve mütedeyyin kesimler onları gözlerinden tanıyorlar. Onlar da zaten kendilerini gizleme gereği duymuyor.

O güruh, öyle bir iflah olmaz “Ah”a düçar oldular ki, iki yakalarının bir araya gelmesi mümkün değil.

Demokrasiye, sandığa, milletin tercihine, hakka, hukuka saygısı olmayan bu güruh kendilerini her zaman milletin “asıl” ı olarak görmüştür. Kendileri efendi, diğerleri köledir.

Allah böylelerine uyuz versin, tırnak vermesin.

Ya da Allah ıslah eylesin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR