Ahmet Köylü

Ahmet Köylü

Yerel seçim sonrası

Yerel seçim sonrası

Genel seçimlerden sonra yapılan yerel seçimler, partilerin ve adayların önemini yeniden gözden geçirmemizi sağladı. Genel seçimlerde partiler ön plandayken, yerel seçimlerde hem partilerin hem de adayların önemi ortaya çıktı. Konya ve diğer illerde yapılan yerel seçimlerde bazı önemli izlenimler şunlardır:

AK Parti'nin adayı Uğur İbrahim Altay, partisinden daha fazla oy aldı.

Bu durum, Altay'ın kişisel başarısının yanı sıra AK Parti'nin bazı seçmenler tarafından yeterince desteklenmediğinin de göstergesi olabilir. AK Parti, bazı il ve ilçelerde yanlış aday tercihi yaptı. İstanbul gibi nüfusun çoğunluğunu oluşturan illerde AK Parti'nin yeterince güçlü adaylar sunamadığı görülüyor. Yeniden Refah Partisi de bazı illerde ve ilçelerde yanlış aday seçimi yaptı. Her iki parti de aday seçimlerinde daha titiz davranarak daha iyi sonuçlar elde edebilirdi. Birçok seçmenin oyunu, adayların sunduğu hizmetlerden ziyade yaşam tarzlarına göre verdiği görülüyor. Bu durum, partilerin ve adayların seçmenlerin dini ve ideolojik inançlarını dikkate almaları gerektiğini gösteriyor. Yeniden Refah Partisi, Milli Görüş geleneğinin hala önemli bir siyasi güç olduğunu gösterdi. Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayıydı. Sn. Altınöz, müktesebatı, hitabeti, tevazusu ve gençliğiyle ön plana çıkan bir isim. Ülke siyasetinde önemli bir rol alacağı hiç şüphesiz. Artık büyüsü bozulmuş bir dünyadayız ve manevi iklim maddiyata doğru yönelmiş durumda. Bu durum, belediyelerden sembol isimler pek çıkmamasının da bir sebebi olabilir. Zinde bir teşkilatın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Liderler her yere yetişemez ve güçlü bir teşkilat olmadan seçimleri kazanmak zordur.

Umulur ki AK Parti ve Yeniden Refah arasındaki gerilim bir an önce son bulur.

Sonuç olarak, yerel seçimler partiler ve adaylar için önemli bir sınav niteliğindeydi. Bu sınavda bazı partiler ve adaylar başarılı olurken, bazıları ise başarısız oldu.

Önümüzdeki seçimler için bu sonuçlardan ders çıkarmak ve daha iyi bir siyasi gelecek inşa etmek için çalışmak gerekiyor.

Seçimlerde Türkiye geneli ahlak ve maneviyat temelli bir seçim kampanyası yürüten ve güzel bir seçim sonucu alan Türkiye’nin 3. Partisi konumuna oturan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sn. Fatih Erbakan Bey'i ve Yeniden Refah Partisini tebrik ediyorum.

Türk demokrasisi adına güzel bir kazanım sağladılar. Ayrıca Yeniden Refah Partisinin Urfa adayı dürüstlük, ahlak ve maneviyat düsturuyla bir seçim kampanyası yürüttü. Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar Bey'i tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Köylü Arşivi
SON YAZILAR