Hasan Durucan

Hasan Durucan

Altın kramponlar

Altın kramponlar

Konya’da esen yeşil beyaz bir rüzgâr daha var. 
Sert esiyorlar, iş bitiriciler, istekliler ve bir o kadar da hassaslar.
İki sene önce kuruldular, bu sene fırtına gibiler.
Kimden mi bahsediyorum?
Şehrimizin ilk ve tek bayan futbol takımı olan Konya İdman Yurdu’nun altın kramponlarından tabi ki.
Ülkemizde futbola olan ilginin sürekli üst seviyede olduğu ve son dönemlerde de ulusal ve uluslararası mecrada ülke futbolumuzu sıkça tartışıldığımız günlerde, Konya’da spora ve sporcuya olan ilginin memnuniyetinden bi nebze bahsedebiliriz aslında. Şehrimiz takımlarının ve bu takımları destekleyen taraftarların başarıya aç olması, Konya’da sporun gelişmesi adına memnun edecek bir durum. Gerek Büyükşehir Belediyesi’nin gerekse ilçe belediyelerin yeni saha ve tesis üretmesi, üretme adına gayret içerisinde olması, şehrimizde futbolun dışında diğer branş sporlarında alttan lisanslı sporcu yetişmesine olanak sağlıyor.
İşte bayan futbol takımımızda Konya’nın hem ilki hem teki olarak çalışmalarına 2012/2013 sezonundan bu yana devam ediyor. Şuan üçüncü sezonlarında 3.Lig 4.Grup’ta dolu dizgin emin adımlarla istedikleri sonuçları alarak hedeflerine adım adım ilerliyorlar. Gün geçtikçe başarılarına bir yenisini daha ekleyen takımın yükünü ise başkan Abdullah Yaman üstlenmiş desek hiçte yanılmayız. Yaklaşık altı yıldır bayanlar futbol liginde boy gösteren başarılı teknik adam İbrahim Özalp ise takımın adeta dinamosu haline gelmiş. Profesyonel ruhla yeşil sahaya çıkan amatör bayan sporcular da; kalecisinden forvetine kadar tüm becerilerini sahada yansıttıklarını aldıkları galibiyetlerden biliyoruz. Biliyoruz dedim, çünkü birçoğumuz sadece yerel gazetelerin spor sayfalarında gözümüze çarparsa, ilgimizi çekerse okuyoruz. Futbol seyirci ile güzel ve onlarda bu konudan mustaripler. Elbette birçok eksiklikleri var, bu eksikliklerin içerisinde şehrimizi halen başarıyla temsil edebiliyorlarsa bizlerinde onlara destek olması lazım, tıp ki şuan Torku Konyaspor Futbol takımımıza ve Basketbol takımımıza tam destek olduğumuz gibi. Eminim onlar da bizlerin bu desteği karşısında ay yıldızlı milli formayı giyerek kısa sürede cevap vereceklerdir. Ülke bizim ülkemiz, şehir bizim şehrimiz ve Konya’mızı neden ülke sınırları içinde başarıya el ele taşımayalım. Eminim süreç gösterecektir ki; başarı başarının üzerine basıp hem şehrimizi hem ülkemizin adını dünyada temsil edecek takımlar arasında yer alacağız.
Tabi inandığımız ve destek olduğumuz sürece.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR