Halil Özkan

Halil Özkan

Android’de güvenlik

Android’de güvenlik

Teknoloji çağında her gün yeni bir gelişmeye şahit oluyoruz. Hal böyleyken zaman geçtikçe teknoloji geliştikçe zafiyetlerde artıyor.

Akıllı telefonlarımızla birçok işlemlerimizi mobil sayesinde yapıyoruz. Sosyal medya hesaplarımız, mail hesaplarımız, banka hesaplarımız vs… birçok işlemi gişeye, bankaya gitmeden yeri geliyor anlık olarak cepten hallediyoruz bu bizim için büyük bir nimet fakat bu kadar olmasına rağmen tedbirlerimizi alamazsak bizim için büyük bir risk.

Sürekli olarak çeşit çeşit Android uygulamaları çıkıyor. İnternette gezinirken farklı farklı sitelerden bilgisayarımıza bulaştığı gibi aynı şekilde tehlike telefonlarımıza da bulaşıyor. Bu gibi ayrıntıları yoksayarsak aman bana bir şey olmaz ben sadece Facebook’a giriyorum arada oyun oynuyorum o kadar bir şey yapmıyorum ki benim telefonum tehlikede değil gibi düşünce en büyük yanılgımız olur.

Peki telefonumu nasıl güvenli yaparım derseniz size birkaç tavsiyem olacak.

Telefonlarımıza yeni özellik katmak için çıkan güncelleme paketlerini eksiksiz takip etmemiz gerekir. Bu sayede hem yazılımın açığı gideriliyor hem de ufak tefek performans artışı oluyor.

Google tarafından her ay yayınlanan güvenlik güncellemesi detaylarına baktığımızda, gönderilen güvenlik güncellemeleriyle her ay yüzlerce tehdidin önüne geçildiğine şahit oluyoruz.

Yaşantımızı kolaylaştıran teknoloji olması elbette güzel bir şey tedbir olmazsa kötü niyetli kişiler tarafından zarar görebiliriz telefon rehberimiz çalınabilir, bizim adımıza online olarak farklı farklı yerlerde alışveriş yapılabilir, banka hesaplarımızdan para çekilebilir, sosyal medya hesaplarımız tehlikede olabilir vs.. Bu gibi tehlikelere düşmemek için cihazımız güncel olsun mümkünse anti virüs uygulaması kurulu olsun bu sayede tedbirimiz artar.

Hangi telefon daha güvenilir gibi aklınızda soru varsa hemen bu soruyu kafanızdan çıkarın. Çünkü marka, model fark etmez. Güvenli kullanılmadığında her telefon tehditlere açıktır.

Unutmayın en güvenilir cihaz, en güncel cihazdır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR